Променят организацията на движение на столичния пл. "Македония"

Затворена за движение в района на Съдебната палата ще бъде и улица "Алабин"
20 юни 2021 09:38, Ния Христова
5
Променят организацията на движение на столичния пл. "Македония"
Снимка: БГНЕС
От днес се променя организацията на движение на площад "Македония" в София. Превозните средства ще се движат в ремонтираното южно локално платно, а за ремонт се затваря северното платно, съобщи БНР.
 
Затворена за движение в района на Съдебната палата ще бъде и улица "Алабин". Трамваите ще се движат по булевард "Мария Луиза", обясни зам.- кметът по строителство Ангел Джоргов.
 
"Това, което е важно за гражданите, че улица "Лавеле" ще остане отворена сега на този етап, за да може да се ползва като обходен маршрут. На първия етап ще се работи приоритетно релсовият път заедно с пътните платна, тротоарите ще бъдат оставени за движение на гражданите, за да има една пешеходна проходимост през целият етап на строителство", каза зам.- кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И от колко часа? Защото в 11:00 още си беше както до сега.
1
0
 
7
 
! Отговори
Жо преди 2 години
Първо- Не ПЛОЩАД Македония, а БУЛЕВАРД Македония има северно и южно локално платно. Второ- Кои номера трамваи ще се движат по бул. Мария Луиза, в кой участък от булеварда и откъде ще заобикалят не става ясно от информацийката. Трето- Ул. Лавеле ще бъде оставена ОТВОРЕНА за гражданите (пешеходците) или за автомобилите- не става ясно.