Опасност столични райони да са без канализация заради спрени проекти

Общински съветници внесоха жалба от 4000 подписа
5 юли 2021 14:40, Петя Славова
24
Опасност столични райони да са без канализация заради спрени проекти
Снимка: БГНЕС

Жалба, придружена от близо 4000 подписа, внесоха общински съветници и граждани от четири столични района - Волуяк, Кремиковци, Панчарево и Ботунец, предава БНТ.

Те настояват проектите им за изграждане на канализация да не бъдат изключвани от Плана за възстановяване, финансиран от Европейския съюз за преодоляване на последствията от ковид кризата. Проектите за столицата бяха орязани по предложение на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, защото прекалено много средства са насочени към София.

Според жалбоподателите днес, четирите района имат нужда от 200 млн. лв за канализация, като Столичната община е готова да осигури 42 млн.

Причините, които изтъква служебното правителство, за да извади тези проекти бихме казали, че са изключително неоснователни, каза Анна Стойкова, общински съветник. Над 12 млрд. е бюджетът на Плана за цяла България, а под 5% са проектите на София в този план.

 Тези проекти бяха обсъдени с населението, те са очаквани от десетилетия. Именно затова Планът за устойчивост и развитие е възможност за жителите на Столична община да получат това, което очакват от десетилетия, каза Ваня Тагарева, общински съветник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво не се разбра, че София не може да поеме населението на цяла България. Има специалисти и ще ви обяснят защо не всичко е възможно.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
29 Милиарда Евро ще даде Европата - Ако се работи Честно и Не се Краде ще стигнат за цяла България !ама крадльовците план шман- за ремонта 50 хил лева , другото по чекмеджета иофшорки
20
1
 
4
 
! Отговори
Жо преди 2 години
До pege ----Божурище не е част от Столична община. Божурище е към София-окръг.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2005 година кметът на София е от ГЕРБ, а от 2009 година мутрите управляват и в България. За тези дълги години ГЕРБ създадоха огромен дефицит на средства заради пълненето на чекмеджетата с многото откраднати милиарди. Сега в условията на дефицита създаден от мутрите, е резонно повече средства да се насочат към общините най-много ограбени от ГЕРБ. София също е ограбена много, но процентно е по-малко в сравнение с много други общини.
18
1
 
1
 
! Отговори
pege преди 2 години
ами Божурище като е на септични ями да умират ли?
17
4
 
4
 
! Отговори
Свиквайте преди 2 години
Тука има - тука нема - Гарантирано от партиите на Фигуранта - ИТН, ДБ и Мутрите на Мая !
16
6
 
4
 
! Отговори
По-спокойно преди 2 години
Свиквайте с диктатурата на Радев ! Ще става и по-лошо - иде Радевата зима !
15
0
 
2
 
! Отговори
Разбирач преди 2 години
До Тези столични..... Цената на водата се образува от 3 услуги- доставка на вода, канализация и пречистване на отпадните води. Тези села, които протестират , заплащат САМО доставка на вода. На тях не се начисляват канализация и пречистване на отпадни води.
14
2
 
4
 
! Отговори
заповядайте преди 2 години
При голяма нужда фонтана пред президентството е свободен.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панчарево, к'во са таковате с петиции - влизате у сградите на язовира, дърпате кранчетата и тия дето ви казват, че на вас не трябва да ви се ремонтират водопроводите, да го.... .... ... немит :)
12
3
 
10
 
! Отговори
Тези столични преди 2 години
Райони плащат вода на частната Френска фирма,която е концесионер на Софийска вода.Цената е висока ,защото са включени "инвестиции".И сега искат втори път да платят същите тези инвестиции.Иначе казано, разходите за общината а печалбата за частната фирма.Комидионната разбира се във Фандъкова и ГЕРБ.Тези времена свършиха.
11
4
 
10
 
! Отговори
noname преди 2 години
Това е 100% кражба на герб начело с даскалката по руски кмет на София.
10
6
 
11
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Тука има, тука - няма.Гарантирано от ГРОБ.
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно да събера 40 подписа от роднини и комшии на село и да искам 2 млн. за канализация.... Ами няма как да стане, още дълги години по села и паланки няма да има канализация. А и тези пари са за възстановяване от КОВИД, не за канал на село...
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че трябва да се направи канализация, НО какво общо има тя с възстановяването от ковид?! Също и метрото. Това не е възстановяване...
7
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкянския бидон е окрал де що има. Надушил е далавера, да изгражда канализация с пари предвидени за друго. За затвора си тиква, за затвора.
6
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си изсипват септичните ями пред президентството и ще им обърнат внимание.Мръсните *** само мръсно гледат да направят. Все едно в Горубляне, Ботунец живеят само герберасти
5
1
 
17
 
! Отговори
ковид и канализация? преди 2 години
Направа на канализация със средства по план за възстановяване след ковид кризата?!
4
8
 
22
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
4 000 човека са се подписали и искат 200 млн. лева??? Тия газ ли пият??
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитат: "Планът за устойчивост и развитие е възможност за жителите на Столична община да получат това, което очакват от десетилетия" Че кой успавляваше през последните десет години?! Ако сте мислели за жителите, да сте го направили отдавна. Вън!