Медиците от "Пирогов" отново излизат на протест

От МЗ отрекоха освобождаването на проф. Балтов да е политическо
16 юли 2021 08:45, Ния Христова
66
Медици, сестри и санитари от "Пирогов" и днес отново ще излязат на протест в защита на уволнения директор проф. Асен Балтов. Освобождаването му от поста идва след направена проверка в лечебното заведение, припомни Bulgaria ON AIR.
 
Според проверката най-голямата спешна болница у нас е източвала Здравната каса, като е взимала пари за пациенти, които дори не са лекувани там. Министерството на здравеопазването публикува данни от протоколите за проверката публично. 
 
От тях се вижда, че част от фиктивните пациенти са били служители на "Пирогов". Инспекторите установили още, че са искани пари от пациенти за дейност, която се покрива от Здравната каса. НЗОК разпореди "Пирогов" да възстанови неоснователно получени над 1 млн. лв. 
 
От ръководството на болницата обясниха, че заради липсата на пътеки за пост-Ковид лечение са били принудени да използват други. От здравното министерство отрекоха освобождаването на проф. Балтов да е на политическа основа, както и да е свързано с работата на медиците и лечебното заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
4
 
! Отговори
sddgdffg преди 2 години
Е спрете се с този ковид, ходих там по време на "пандамията" и нищо необичайно и извънредно нямаше освен че са преградили фоайето и бъркат на хората в носа за приемане. Един от садистите така ми завря пръчката в носа че щях да се издрайфам и се отказа да ми рови в другата ноздра. Имаше някой глупави сестри дето ме тормозеха да съм с носил маската, аз й казвам тестваха ме преди да ме приемат и нямам тя пак носи си маската. Иначе от докторите един не видях да се е притеснил от ковида
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След тулупа,бялата мафия е най-страшна срещал съм се с нея,жалко и тъжно.Сега са на кръстовището пред Пирогов.
34
15
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Превратаджиите...Черепът ,и неговият говорител Фигурантът , никога няма да простят на достойните лекари, които изнесоха пандемията, не позволиха държавата да се срине , и осуетиха опита за преврат още миналото лято! Такива не прощават! Всъщност , къде беше Кацаров, когато всичко беше пламнало, и лекарите бяха на първа линия? Може ли някой да ми припомни,че аз не се сещам!
33
10
 
6
 
! Отговори
До един там преди 2 години
Вчера не е имало протест в подкрепа на жалкия фигурант
32
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фиктивните пациенти са били служители на "Пирогов". - затуй стачкуват ! :)))
31
4
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 28 Още когато в тъй наречения преход, изгониха близо два милиона млади българи,и в България остана най-възрастното население ,е заложена високата смъртност! Така че смъртността не не може да бъде никаква "атестация" за нашите лекари! Даже и се доказа, че имаме най-лесният достъп до медицински услуги!
30
7
 
10
 
! Отговори
Един там преди 2 години
Най-малко бяха тези които вчера протестираха в защита на мутрата! Трябва публичен линч за тези ***...
29
13
 
9
 
! Отговори
моч преди 2 години
Хунтата на фигуранта , модела радефф-рашкоф е изключително ретрограден , упадъчен и катастрофален . Подкрапа за "Пирогов" , оставка Кацарофф , оставка рашкофф , оставка радефф !!!!
28
3
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
като им кажат да върнат те парите (1 МИЛИОН ЛЕВА !) дето са ги гушнали пак самите те, ще поизтрезнеят и ще си помислят дали да не се покрият в бизнес-лечебното си заведение. Иначе, хората може би си вършат прилично работата. Но в случая, някой ги кове да митингуват. Да му мислят теа, дето ще обикалят кръстовището на "Пирогов" в жегите днес...
27
5
 
14
 
! Отговори
Един там преди 2 години
До всички които защитават този Балтов, искам да ги попитам нещо! Балтов вози ли се в джипката? Целува ли *** на мутрата?
26
3
 
15
 
! Отговори
Каналин преди 2 години
И медиците ни както много други предпочитат да си затварят очите пред безобразията. Важното е те да са си добре и да не им се разваля рахата. Злоупотребяват с "ние спасяваме животи". Атестат за качеството на работата им е смъртността / продължителността на живота в България. Определено трябва да са по скромни и смирени. Май всички дето богатеят от държавната баница здраво изнагляват.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу медиците и помиарите! Одрежете им заплатите с по 1000 лева!! Отказаха да лекуват един куп болни от рак и всякакви други заболявания заради лъжата коронавирус!
24
17
 
7
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
И на най-наивните им е ясно, че това е политическо уволнение! И в Кацаров и в заместника му има такава фиксация в името на Балтов,че е учудващо как толкова закъсняха! Как са я правили тази проверка от Здравната каса, като тези които са правили изследванията не знаят? Значи, 6 човека от "анкета"казали че не са им правени изследвания, 14 били на работа ,когато били "лежали", и болницата трябвало да върне ...1 милион /???/ лева! Поредната постановка на превратаджиите!
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня с минискуса опериан ли е или е пунта мара защото го викаха на парламентарен контрол???
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко още пациенти си измислихте в Пирогов? Нищо чудно и Бойко Методиев да сте му писали бъбречна недостатъчност
21
7
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Въобще не съм лежал в Пирогов, те ми издали документ, че съм лежал и са ме лекували от цироза... Щеше да е смешно, ако не беше толкова жалко... Кацаров е прав да уволнява. Прав е да побеснее. И аз да съм, и аз ще побеснея, като прочета такова нещо. Най-малкото това е документ с невярно съдържание. С такъв документ можеш да вкараш нищо неподозиращ човек в затвора!
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не им харесва да отиват в частните болници.
19
9
 
32
 
! Отговори
Един там преди 2 години
Нормално е да протестират кранчето ще им секне, много лекари не ги интересува заплатата а ги интересува далаверата! Срам и позор за тях! Язък че така очернят и честните и съвестни лекари!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14 - Зависи дали парите са били откраднати ли са били вложени в болницата и лечението на пациентите.
17
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези дето протестират явно не могат да се облажат от парите дето се точат от касата, и за това са с тези бележки