Мигрантският лагер в Бусманци е препълнен, връща бежанци

Той е с капацитет от 450 души
18 юли 2021 19:03, Нели Христова
58
Мигрантският лагер в Бусманци е препълнен, връща бежанци
Снимка: БГНЕС

Поради препълнен капацитет от 450 души Домът за временно настаняване на чужденци в Бусманци започна да връща обратно задържаните нелегални мигранти у нас.

"Ние сме препълнени. През изминалата нощ започнахме да връщаме обратно задържаните на различни места в страната", съобщи за БГНЕС служител от центъра за временно настаняване.

Той съобщи, че мигрантите се връщат, защото е невъзможно да бъде карантинирани.

"Всеки постъпващ в центъра трябва да бъде обезпаразитен за 24 часа. Всички дрехи се изземват, както и вещите, които носи със себе си, след това се поставят в хладилна камера, където престояват 24 часа. Ние нямаме вече свободни места за тази процедура", каза още служителят пред БГНЕС.

Над 90% от задържаните мигранти в центъра са от Афганистан, Пакистан, Иран и Ирак. Те са на възраст до 30 години, сред тях има много жени и деца.

"Те са в почти безпомощно състояние, защото повече от са ходили пеша или на открито в горещините. Част от тях са обезводнени. Трудно е да се прецени в какво здравословно състояние са, защото са напълно омаломощени. През изминалата нощ беше страшно. Натоварването беше на 200%", съобщи още служителят.

Бусманци се намира край София и се води като Специален дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“ на МВР. Съгласно закона там се настаняват само чужденци, които са пребивавали незаконно в България и на които е издадена заповед за депортиране или заповед за експулсиране.

Според последните актуални данни на МВР за първите 5 месеца на 2021 година, 1726 са задържаните граждани на трети страни. Тази информация е към месец май 2021 г., включително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО ПИТАМ:КЪДЕ ГИ ВРЪЩАТ.........? На улицата ги пускат. Да грабят и изнасилват.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заедно с Ковида, настъпват и нови пълчища мигранти. Те ще си плащат ли ваксините?
46
0
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 2 години
САМО ПИТАМ:КЪДЕ ГИ ВРЪЩАТ.........?
45
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Закуска - Принцеси със свинска кайма, обяд - свинско с кисело зеле, вечеря - свински кюфтета и те сами ще си отидат. Аман от пискюли вече. В заглавието са бежанци, в статията - мигранти. Търтеи, които търсят на баницата мекото. Каква война има с Пакистан например????
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помагат да се изпълнят плановете на светлите умове на ес за внос на 100 000 000 имигранта до 2050г. Да не забравяме, че и България е част от този ес, така че милион - два са според плановете.Факт.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха да ги връщат, явно Баба Меркел се сети ква беля направи!
42
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Екарисажа на Кремиковци работи ли :)))
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде си? - Пакистан - Честито, утре се прибираш в Пакистан.
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прохождаш хиляда км, за да стигнеш бусманци... Звучи като световно по дебилизъм. Най-смислено би било да ги пратят обратно, втори път няма да пробват
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ashraf HakimiЕй чарщаф ,вземай си корана ,и се омитай от страната ми.
38
0
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Защо не влизат в Израел-щото ще им светят маслото, а тук може....
37
0
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Тия ги отстрелваха на границата ,ако пък не ,ги спукваха от бой. Сега е жалко подобие на държава.
36
0
 
8
 
! Отговори
муспи преди 2 години
Планът на евреите за заливането на бялата раса с диваци е в ход. Океан латинос нахлумв, и колкото повече се вдига врява за ограничения, толкова повече пристигат. Целта е да рухне тази огромна задокеанска база, чрез която владеят света. Европа също им пречи, Русия съвсем, и затова въртят флирт с Китай. Пробутват им че те са Загубеното коляно, че Йехова им е общ дявол.
35
0
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Що само млади жени? Ами ако са на средна възраст?
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България да въведе филтър и да приема:1. Само млади жени и девойки;2. Мъже - само ако са християни;3. Образователен ценз - само такива, които могат да бъдат полезни за икономиката4. Да не са участвали на страната на терористични организации........................ и т.н.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ги връща? По родните им места ли?
32
0
 
6
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Упадъкът на ЕС с професор Иво Христовwatch?v=8lE8xsY2IYw Другата Европа с професор Иво Христовwatch?v=Lf4asamG1tk Интервю с професор Иво Христов интеграция, цивилизация, ислямwatch?v=WO8VVhOsVAo Потърсете в тубата тези клипове - който гледал, гледал.
31
0
 
18
 
! Отговори
Ива преди 2 години
няма да има спирка докато не се вкара контрол на границата като при Бай Тошо... Тези в Афганистан, Пакистан, Иран, Сирия - те имат повече деца отколко могат да изхранват... ресурсите на държавите им не могат да ги изхранват...Те са търсещи глупави народи и нации които да ги хранят цял живот и децата им..Демографската експлозия ще наводни Балканите ако не се стегнат границите и законите.
30
11
 
3
 
! Отговори
маус преди 2 години
До SSТе и по богатите държави от нашата не са длъжни да ни хранят нас но го правят а че и парите на техните дънакоплатци се открадват у нас от шепа хора.Ако питаш западноевропееца дали трябва да ни дава пари той със сигурност би имал твоето негативно отношение към нас каквото е твоето към страдащи бежанци
29
0
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
Колко подобни има у нас? Някой знае ли?