Медици от "Пирогов" отново на протест в подкрепа на проф. Балтов

Протестиращите настояват за оставката на здравния министър Стойчо Кацаров
Обновена: 19 юли 2021 09:28 | 19 юли 2021 08:57, Ния Христова
79
Лекари и служители на "Пирогов" отново ще излязат на протест в подкрепа на отстранения директор проф. Асен Балтов. 
 
Решението за смяната на проф. Балтов е на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, припомни Bulgaria ON AIR. Причината са резултатите от проверката на Здравната каса, която приключи на 10 юли и установи нарушения за над 1 млн. лв., които здравното заведение трябва да върне на Касата. 
 
Протестиращите настояват за оставката на министър Стойчо Кацаров, който вчера показа документи, за които твърди, че доказват фиктивната му хоспитализация в "Пирогов", и заяви, че някой е фалшифицирал подписа му. 
 
От спешната болница обаче казват, че той лично е подписал всички декларации, а свидетел е била лекарката, която го е приела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
12
 
! Отговори
мвр преди 2 години
Проверете лицето Диян Енчев Малушев работещ в Пирогов , известен с името проф. Енчев , за съпричастност към престъпленията на проф. Балтов относно наличието организирана престъпна група ограбваща институт Пиротов !
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директорите на болници не са незаменими. Даже е силно желателно да са заменими, за да не се бетонират корупционни схеми. Нали не вярвате, че този е честен и неопетнен? Въпросът е по-скоро колко хора е вкарал в схемите. Да, можете да ги видите на протеста. Просто много обичат директора си и затова са там? Не е отлюбов, да знаете.
47
5
 
16
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
Глупави хора. Защитават крадец. А балтов си е направо за затвора.
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре-другиден като останем без лекари, ще ходим на ветеринари. А когато останем и без ветеринари, ще се лекуваме при касапи, бакшиши и баячки. Ресторантьорите и те ще ударят по едно рамо.
45
6
 
6
 
! Отговори
до 45 преди 2 години
Тези 1000 лв вече са спрени. Не дезинформирай, интригант!
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига заплахи с тези вълни бе.. Нагло племе ей..
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимем преди 2 години
Добре вървим към следваща вълна. Май няма да има кой да ни лекува дотогава. Ама така е. На българина най добре да му се бърка от джоба, за да разбере и оцени нещо. После да подава документи за връщане на парите и да се проверява всичко.
42
4
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Що ме пращаш да се лекувам в чужбина? Аз тук си плащам осигуровките. Ся това, че ги плащам, а не съм опирал до услугите им, означава само че не ги претоварвам с присъствието си, но те нямат право да висят по кръстовището и да плачат за някакъв безценен директор. Мястото им е в кабинетите, а не с плакати в ръце.
41
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще протестират естествено. Лъжа е, че точат касата.
40
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От познат който работи там, чух, че са ги "помолили" да протестират, иначе ще им спрат 1000 бонуса за ковида.Да се поровят малко там от МВР щото ако е така доста от нашите "герои" в престилки са за при бай Ставри.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като ги видиш, че са едни и същи 10 човека, протестиращи с маски на паркинга, и ти става ясно, колко е нагласен тоя протест. Очевадна позьорщина и цирк! А Балтов изкърти нагломера с последните си изказвания.
38
4
 
16
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
Заради ей такива наглеци хората губят доверие в лекарското съсловие. Направили са гаф, дори да е бил с добри намерения. Дори и Кацаров да лъже, от Пирогов пак са в нарушение и са взели неправомерно парите за клиничната пътека. А щом веднъж са излъгали за това, защо да не излъжат и за друго? Явно им е навик да лъжат. Може да са добри лекари, но се опасявам, че системно се възползват неправомерно от нашите здравни осигуровки
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов е за затвора. Герберунгелите естествено е да го бранят. Нали им пълнеше чекмеджето
36
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама ходете се лекувайте в чужбина, като толкова лаете. Все недоволни. Половина бг не плаща осигуровки после някой бил крал. Идвте там да дадете 2000-3000 еур за апандисит например
35
3
 
17
 
! Отговори
дядо Йоцо, преди 2 години
Протест за какво,че Балтов е краднал и източвал касата малко,...или много !
34
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът до седмица-две няма да е министър и няма сметка да раздухва фалшиви скандали.
33
3
 
9
 
! Отговори
оффф преди 2 години
Едно ще кажа-да не ви дава Господ да опирате до тези. Има много добри специалисти, но са оплетени в алчни мераци. Само те гледат в ръцете и ако не си на смъртно легло, са повече от разочаровани. Може да избягаш и да ги оставиш без кинти.
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, че нямаме баш милиционери. Да излязат с палките и прас прас в зъбите на тия платени протестъри лапачи на пари.
31
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политически репресии от страна на министъра. Това си е чиста проба заяждане за ПР и взимане на власт. Някакси съм доста по ок да вярвам на лекарите, отколкото на административен плъх, бил някога си лекар по диплома. Къде е радев да изкаже позиция? Лекарите са достойни за уважение и ако наистина напуснат всички наведнъж ще стане страшно. Пълен разпад на държавата
30
6
 
15
 
! Отговори
Сава Томов преди 2 години
Нагли, влизайте да ги разследвате и почвайте да ги съдите поголовно!Нещастници!