Сметките в София: Всеки втори тази година ще доплаща за парно

Какво показват изравнителните сметки на столичани?
25 юли 2021 10:00, Ния Христова
113
Сметките в София: Всеки втори тази година ще доплаща за парно
Снимка: БГНЕС
Всеки втори потребител тази година ще доплаща за парно. Това показват изравнителните сметки на топлинните счетоводители в София. Повечето от тях вече са разпратени до потребителите.
 
28-и блок в столичния квартал "Разсадника" е сред първите, които са получили изравнителните си сметки за миналата зима. Причината е, че всички обитатели на вход „Д” допуснали навреме проверяващите до водомерите и топломерите, предаде Нова тв.
 
"В този вход има общо 24 апартамента. След идването на изравнителните сметки 16 от семействата ще трябва да доплащат на Топлофикация, а на други 8 ще им бъдат приспадани суми".
 
Оник Пилибосян е домоуправител на входа и от 30 години се грижи за сметките на съседите си. Събира информация за потреблението на всеки един от апартаментите и изготвя анализ дали изплатените към Топлофикация суми отговарят на истината.
Още по темата
 
"В тези справки се дава това нещо – какво е реално разходваното за всеки един от апартаментите и реално каква му е прогнозната заложена енергия", казва Оник.
 
Той споделя, че е получил изравнителната си сметка още в началото на юли и разбира, че част от платеното ще му бъде приспаднато.
 
"Тая година връщането ми е 16 лева, като се има предвид, че абсолютно целият вход е саниран и в същото време тези радиатори тук и в другите ми стаи не ги пускаме", добавя Оник.
 
Според Оник изравнителните сметки преди всичко са математика, но изтъква, че е важно човек не само да умее да смята, но и да следи водомерите за повреди.
 
10% от столичани вече са получили фактурите си за отоплителния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се обеднели завалиите. Ако знаеха как е в други градове щяха да скачат от радост.
45
2
 
2
 
! Отговори
американец преди 2 години
До българина. Модела НА ЦЕНТРАЛНОТО ОТОПЛЕНИЕ ти е руски. Затова ще те дерат до спукване . Този модел е удобен за Русия с ТЕЦ и плащане от бюджет , с печатене на банкноти.Така беше и ВИСОКА Ви. Печатница Родина се пускаше на бързи обороти на 20 леките. А 50 леките ги печатеха в СССР.
44
3
 
5
 
! Отговори
ИБГНИ преди 2 години
Мая ще ви плаща парното.
43
3
 
3
 
! Отговори
ФАНДЪКА преди 2 години
ПЛАЩАЙТЕ БЕЕЕ ОВЦЕЕЕЕАЗ СЪМ СИ В МЕРЦА ПУКА МИ ЗА ВАССССС
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е в София. Скъпо е за живеене.....Софиянци нямат избор, останалите имат.
41
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Изкам да ви разкажа значи, вчера ми се обади едно приятелче, не се бехме виждали отдавна, вика дай да се видиме да седнеме на по биричка да полафима, малко лаф муабет да си направиме и седнахме с приятелчето и си пиеме биричката, и приятелчето ми разправя, че жена му била на фризьор, и на съседния стол клиетката разправяла на фризьорката, че мъжът и бил командировка в Бургас, работи в спедиторска фирма, да освобождава стоки на пристанището и там видял танкера с евтината американска шистова газ да се задава ба хоризонта.
40
2
 
2
 
! Отговори
1+1 преди 2 години
=2
39
3
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Възмутен === Никакъв НАТО-вски генерал не е, тази червена комунистическа п0дл0га избрана от БСП и ДПС. И Фигурант на мафиот и мутра, да не се забравя !!! Бил е само няколко седмици в САЩ на някакво обучение, защото Соломон Паси ни вкара в НАТО и нямаше как летец да не премине през това, след като сме членки. А партията на Славуцата вече я видяхме какво може. Нищо не изпълни от обещанията си, но си вдигнаха заплатите на 10 000 лева и броя на секциите в Турция с 200%. За олиото да не говоря
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ШОПИТЕ СА КРАДЛИВО ПЛЕМЕ КРАДЪТ ОТ ФОНДОВЕТЕ ОТ ЕС МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ ЗИМАТА В ГЪРЦИЯ НА ХАЛКИДИКИ ЛЯТОТО НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СОФИЯНЦИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА И ВЕЧЕ НЕ ИСКА ДА ИМА НИЩО ОБЩО С РУСИЯ.В ТОЗИ СМИСЪЛ ПОЛУЧАВА ГАЗ НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ,А НЕ ДАРОМ КАКТО БЕШЕ ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА...
36
6
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ето я промяната, дето антиГЕРБаджиите комунисти толкова желаеха :))) Сега ще си плащате петорно всичко, важното е, че Борисов го няма...КЕФА ЦЕНА НЯМА, казал го е народа ....Мухахахахахаха, умирам си от кеф. А най-вече ще се кефя, как най-бедните червени маргинали съвсем ще мизерясат и ще продължават да дуднят, че ГЕРБ са виновни, нищо че вече отдавна не са на власт и ги изметоха отвсякъде от държавните постове и сложиха комунисти и чалгари
35
4
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Анонимен По добър президент от Радев не сме имали.Стига сте го дамгосвали ,че бил руска ***.Точно обратното-натовски генерал или вие и това не харесвате.Аман от пишман патриоти. Още не те видели какво може партията на Слави и вече хленчите.Е НЯМА ТАКЪВ НАРОД!
34
1
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До при бай Тоше === Затова ли баща ми при развития соц плащаше на нeгpи и виетнамци да си купува долари на черно и да му пазаруват от Кореком, че да ми купи уокмен SONY, маратонки и дънки? Щото бяхме като западноевропейците и САЩ, а границите ги държахме затворени, за да намалим наплива от западняци, дето искаха да нахлуят и живеят в просперираща България :))) Ахахахахахаха...А баба ми разправяше, че месо ядяла 1 път в седмицата, защото е вегетарианка, не че бедна била нещо де :)))
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако прочетем заглавието на обратно ще разберем че ще доплащат на всеки втори за парно тази година
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До при бай Тоше 29НЯКОЙ ЖИВЕЕХА ДРУГИ РАБОТЕХА ТА ДА ЖИВЕЯТ ПЪРВИТЕ
31
1
 
2
 
! Отговори
бай Тоше преди 2 години
Урсула ще ви ваксинира, споко, нема да се разболевате през зимата без парно. Всеки три месеца ваксина.
30
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Урсуло, дай пари за парно ***, да се грееме зимата, па ние ке ги пуснеме македонците. Дай ***, Урсуло, че изпукаме като въшkи зимата!
29
2
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
В момента представители на ИТН преговарят с ДПС в сараите на Доган. От ДПС искат много постове и министри, за да подкрепят ИТН, подобно на коалицията БСП и ДПС.
28
4
 
2
 
! Отговори
при бай Тоше преди 2 години
При бай Тоше нямаше никакви пари нито от ЕС нито от Москва. България беше развита индустриална страна сред 30те световни икономики и българите живееха на средноевропейски стандарт на живот.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директорът на Ростек Сергей Шемезов обяви пред репортерите, че Су-75 Checkmate е предвиден да бъде по-ефектривен и по-достъпен от алтернативите като F-35, SAABs Gripen и френския Dassault Rafale които са на цени от $60 до $90 милиона за самолет. "Нашите цени са ориентирание между $25 $30 милиона за самолет. Цената на летателен час ще бъде 6-7 пъти по ниска от F-35($33-$35 хил долара) и ще бъде сравнима с Gripen NG ($4.5-$8 хил долара)