Рекорд: Над 400 лева за ток, без да са използвани електроуреди

От 15 години Марина е топлила вода за къпане в кофи
28 юли 2021 14:28, Ерол Емилов
22
Рекорд: Над 400 лева за ток, без да са използвани електроуреди
Снимка: Pixabay

Семейство от столичния квартал „Люлин“ плаща рекордни сметки за ток, въпреки че от 15 години не използва нито бойлер, нито печка, нито климатик.

Преди известно време Марина Василева получила и последната си фактура за изразходвана електроенергия. От нея научила, че дължи 416 лева.

„Неколкократно съм подавала жалби, включително и до КЕВР. Въртя се в омагьосан кръг, защото до електромера всичко е наред. Не е ясно какво е случва нататък”, сподели тя пред Нова тв.

Още по темата
Жената разказа още, че в продължение на 15 години е топлила вода в кофи. Зимата слагала храните на терасата, а през лятото готви ястия, които се изяждат на същия ден.

Марина обясни, че се е отказала да ползва електроуреди, защото постоянно гърмят.

От ЧЕЗ обясниха, че няма отклонения в качеството на услугата, подавана към семейството. Специализираните органи трябва да установят дали има кражба на ток.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
с преди 1 месец
Да се проверят комшиите.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма да имате нищо и ке плащате за всичко. нула емисии, живот на тъмно ама за да има хранилка за чешките пенсии и американските фондове че плащате като попове. аре сега де е пешката. и не забрявайте ваксинката щото те ви мислят доброто. и гласувайте. електронно.
20
0
 
2
 
! Отговори
зед преди 1 месец
Типична махленска приказка / жалба на някой, който се прави на по-*** от колкото фактически е. Получила последна фактура 416 лева? А предишната фактура от миналия месец платила ли я е или тези 416 са със натрупване и лихви, защото от години не си паща тока? Да публикува показанията на електромера на първо число от всеки месец за последната година, а също и получените фактури и всичко ще стане ясно.А така... вай-вай-вай искат ми 416 лв, а аз дето крада ... мълчание
19
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До Анонимен 18"от 15 години не използва нито бойлер, нито печка, нито климатик."Както виждаш така е, води съвсем природосъобразен начин на живот и най вече не допринася за глобалното затопляне и климатичните промени Истинска зелена жителка на майката Земя Ако всички са като нея въглеродните емисии не само ще са 0 ами ще станат отрицателни За това от Брюксел веднага да въведат такива тарифи за всички
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се е вселил духът на някой от герб. Те така обичат да правят, крадат от въздуха.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
или някой се е закачил към тях и точи яко за тчхна сметка. Да виканат един електротехник ама от къде толкова акъл.
16
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Люлин щата Филиповци
15
0
 
7
 
! Отговори
тТт преди 1 месец
Окъсяване по инсталацията! 8-ми го каза вече, да си проверят 0-та. Аз имах преди 3-4 години такъв случай на вилата, кабела минава по тръба, от ВиК като са дълбали по ремонт са опънали яко кабела с багера. Оттам кабела буквално се беше разтопил на една снадка на тръбата. 2 месеца сметки по около 200 лв тогава, докато го хвана.
14
2
 
3
 
! Отговори
До В Люлин, продълж. преди 1 месец
......... и всичките им радиатори работеха. Убеждавали сме в това, защото от време навреме се е налагало да се отбиваме във връзка с някой общ въпрос на етажната собственост. И точно за този отоплителен сезон, за който аз и другият съсобственик трябваше да доплатим 240 и 250 лв, на това младо семейство с изравнителната сметка им върнаха 500 лв! Нищо не можахме да докажем, но стана голям скандал и повече не се повтори такова безобразие. Не знам как бяха успели да ни скроят шапката.
13
1
 
1
 
! Отговори
Преди няколко години преди 1 месец
До В Люлин - През период от няколко години не живеех в онзи апартамент, в сграда само с 3 жилища. Всички радиатори бяха на снежинка и плащах само за тръби. През същия период съседът от другия етаж се топлеше само с климатик и затова и той плащаше само за тръби. Така в продължение на няколко години и двамата плащахме всяка зима горе-долу еднаква сума на ТЕЦ. И изведнъж - бум! При изравнителните сметки, аз да доплатя 240 лв, а той - 250 лв. Третите съсобственици бяха с бебе и всичките им........
12
0
 
8
 
! Отговори
Котка преди 1 месец
До Анонимен 9За газова бутилка да си чувал? Освен това не е казано, че не ползва НИКАКЪВ ток. Пише, че гърмят уредите, а не, че няма контакт, в който да включи един бързовар примерно.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Два варианта- чернички са се вързали към тях или някой копае биткойни тайно на техен гръб.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой от по-тъмничките ни готини сънародници е отрязал заземлението на нулата, за да го върне на скрап и да си купи ракия, това е живота, елементарен. А женицата явно е много скромна, но дето се казва - прекален светец и Богу не е драг. Образование и информираност трябва.
9
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко изключила и как тогава готви? Пали огън пред блока ли как? В кофи ще топли вода - пак ли пали огън пред блока, че да топли водата в кофите??? От 15 години - сиреч, зима и лято. Е как я топли тая вода януари месец? Нещо не се връзва, щото няма как да стоплиш вода в кофи зимата. Май е крала и продължава да краде. Тая в кой век живее бре?
8
0
 
17
 
! Отговори
Голям прос преди 1 месец
Да проверят нулата.
7
0
 
23
 
! Отговори
патил преди 1 месец
Да си изключат ябсолютно всички консуматори на ток ,но от контактите и да проверят показва ли електромерът някакво потребление.Ако -да-някой краде или има проблем в инсталацията.
6
3
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Най голямата кражба се извършва от тези който отчитат електромера.Като си сложат компютъра към електромера и завъртят числата напред и готово.Освен това всеки нов електромер от завода е манипулиран с 15% отгоре.
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изключваш си захранването на жилището и подаваш две фази между електромера и апартаментното табло.Воят на комшиите ще е музика за ушите ти.
4
0
 
34
 
! Отговори
В нашия блок преди 1 месец
Една фирмичка за видео охрана се беше включила към електромера за общи нужди. Хванахме ги чак след година. Оправдаха се с това, че електромерът бил за общи нужди.
3
0
 
38
 
! Отговори
В Люлин преди 1 месец
Постоянно стават такива неща. Половината съседи крадат ток, а другата половина топлинна енергия.