Нов квартал ще изникне на входа на София - "Младост 5", столичани недоволстват

Изграждането на булевард "Копенхаген" ще започне следващото лято
29 юли 2021 07:00, Анисия Иванова
187

Нов квартал ще изникне на входа на столицата. Той ще е близо до сегашния квартал "Младост" и затова граждани вече го кръстиха "Младост 5". Оказва се обаче, че столичани не са доволни от тези планове.

Зад метростанция "Младост 3" се очаква да бъде издигнат новият жилищен квартал - "Младост 5". Той ще се простира до метростанция "Интер експо център". С това разширение се очаква "Младост" да се превърне в най-големия жилищен комплекс в столицата. Сега в района живеят над 110 000 души, които срещат редица проблеми с трафика в пиковите часове, а паркирането не е за хора със слаби нерви.

Панайот живее в столичния квартал "Младост 1". Всяка сутрин в час пик му отнема 20 минути, за да излезе от жилищния комплекс. А булевард "Александър Малинов" за него се превръща в кошмар. Участва във всички протести против застрояването на квартала. Не му допада и идеята за изграждане на Младост 5.

"Това е нещо, което е по-добре да не се случва изобщо, или ако се случва - да бъде в много много ограничени размери, тъй като застрояването на този квартал ще затрудни трафика в "Младост" още повече", коментира Панайот Бориславов.

Столичният кмет предвижда изграждането на булевард "Копенхаген" да започне през следващото лято.

"За "Младост" най-важният стратегически обект за момента е бул. "Копенхаген", там също сме напреднали с подготовката, най-бавното и трудно, което не се вижда от гражданите, това са отчуждителните процедури и процедурите по проектиране и одобрение на проектите, но там сме на финала", заяви Йорданка Фандъкова.

Жителите на "Младост" се надяват да бъде изготвен нов общоустройствен план, който да регулира застрояването на района. Към момента не подготвят нови протести, но исканията им към Столичната община остават същите, да спре строителството.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
6
 
1
 
! Отговори
L. преди 2 години
Аз съм ЗА!
128
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
освен там, ще има нов квартал и в хладилникадругият път пак гласувайте за фанди...Бонев от години представя проект за развитие на север, ама ний от село си искаме в Лозенец или в краен случай Младост...
127
5
 
5
 
! Отговори
До Навремето са реши преди 2 години
А дано, ама надали. Може тогава да се сетят да пренасочат авиотрафика. Няма такова безумие другаде - да пускат самолетите на 100м над главите и през центъра. И защо, защото в Малдоститя имало небостъргачи. Недомислици.
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 146Аха значи ти. вече си там ,за теб можело на времето ама сега за новите не може?
125
11
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Това е супер разраства се София.Расте но не Старее йес.Как може да недоволствате нещо като се развива?Просто трябва добра инфраструктора да има.
124
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай, че нещо не разбрах....Значи... Тия от предградията на Пазарджик имали проблем с трафика, нямало къде да паркират, но са против изграждането на нов булевард, който евентуално ще им поеме трафика и ще остави малките улички свободни за паркиране???Големи мозъци са всичките
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До zoroКой те кара да купуваш? Във Вълчи дол има къщи за 30 хил. лева.
122
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Панайот и другите кухи *** като не им понася трафика в Младост и София, да си бият шута към родните места. Аман от примадони с големи претенции и вакуум между ушите! Той бил отишъл да живее в Младост следователно ще определя кой може да живее там и кой не, ще казва кой и къде да строй и т.н.
121
1
 
14
 
! Отговори
zoro преди 2 години
Хаха - Младост - цени 1300 евро / м2 - давайте, давайте!
120
8
 
15
 
! Отговори
Свой преди 2 години
Господа ***, така наречени управници пристигнали от село в София искате да си до карате родната от цяла България в София стига сте се мъкнали в столицата, че я осмърдяхте и обезобразихте. *** няма как да стане столичани. Боже, Боже каква гнусна напаст.
119
1
 
13
 
! Отговори
от Руси преди 2 години
Чета и се кефя, колко е готин живота в шопето - алчни, жалки, завистливи и т.н. Щом са частни терените ще си строят хората и ще си дишате чистия въздух и ще се радвате на големите си заплати. И децата вкъщи на компа да не ги пуснете да излязат навън
118
1
 
10
 
! Отговори
Нов квартал.... преди 2 години
"Младост 5" с изглед.... към морето !Тичаите балъци да си давате парите на мошениците....
117
2
 
21
 
! Отговори
Роналд Рейгън преди 2 години
Е, какво мрънкате сега, нали искахте пазарна икономика, капитализъм? Пазарът сам щял да се регулира, няма нужда от държавни намеси, нали така? Та и паметник ми построихте дори. А сега - ама то въздух нямало, зеленина няма, презастроено било, не ставало за живеене.. Кат няма детски градини - яжте банани, лейдис и джендърмен!!
116
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и така всички са от Пловдив, преместете София в Пловдив.
115
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме жилищо, но не искаме да ги строят. Искаме да сме столичани, но не искаме родата ни от село също да е столичанин. На антиваксърския народ никой не мож му помогна.
114
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как щом ще се събираме населението на цялата страна в един град.
113
6
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Това поле оградено от чукари и камънаци, наречено София е възможно най-тъпия избор за столица, да спрат да точат ресурсите на другите региони и хората няма да ходят там, не познавам човек, който е там, защото му харесва, всички са принудени поради липса на развитие в техния регион ;) !!!!
112
1
 
26
 
! Отговори
гост преди 2 години
На това място може да се направи някакъв парк, който да дава на гражданите на младост прохлада и почивка. Детските площадки са малко и обикновено са препълнени. Парка пред общината на Младост пък е вечно препълнен, глъчката е голяма и е като в кошер....Няма нежда от този нов квартал. Мястото на бившия магазин Деница се застроява с 800 апартамента! Това са още минимум 800 автомобила по Ал.Малинов, трафика ще е неописуем, не 20 мин, час ще е необходим за да се излезе на Цариградско
111
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шшшш, провинциятаааа, имате метро и градски транспорт! Софиянци ги ползват отдавна, ползвайте го и вие. С метрото за 20 минути си в Люлин. На село по нивата светофари и кръстовища няма, ама тук като се изсипете няколко десетки хиляди да ходите до магазина с колата, защото ви мързи, ще чакате не 20, а 200 минути!
110
6
 
1
 
! Отговори
Фандъчка преди 2 години
HUBAVOE