Половин София остана без топла вода, но търсим ли правата си?

Може да се заведе колективен иск, заяви Пейо Майорски
50

Половин София остана без топла вода в пика на жегите през летния сезон. Различните квартали - в центъра и източните, няма да разчитат на душ в различни периоди, като минимума е седмица.

Може ли като ни спрат топлата вода да си търсим правата като клиенти, които са лишени от дадена услуга?

"Живеем в 21 век, в който се предполага, че трябва да има алтернатива, дори когато се прави ремонт. Разбира се, че можем да си търсим правата. Повечето хора не знаят какво пише в договорите им, получават фактура, изчисление и си плащат сметките. Когато се сблъскаме с този тип проблеми, тогава започваме да си търсим правата", каза председателят на Асоциацията за защита на потребителите Пейо Майорски.

Той посочи, че алтернативни трасета не са изградени.

"Това са общите правила, тоест те не спазват чл. 6, глава втора - това е техен ангажимент - целогодишно да осигуряват водоснабдяване. В зимния период трябва да имат готовност да подават топлоенергия. Всяка сграда, сключила договор с дружеството, може да си търси правата", подчерта събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Продавачът е длъжен 15 дни преди спирането да уведоми ползвателите, стана ясно от думите му.

"От ТЕЦ-а обикновено пишат съобщение на сайта си. Това, което не правят, е, че с фактурата си не пращат индивидуално съобщението, а това не е нещо особено откъм софтуер. Има случаи, в които си правят труда чрез новините на някоя телевизия да съобщят за спиране. Можем да си търсим правата с колективен иск", допълни Майорски.

По думите му тази година ремонтът е грандиозен.

"Планирането на ремонта се прави на дати, които се смята, че са добри за тях. Трябва да има алтернатива", категоричен бе Майорски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега #42, имате договор и услугата е поискана.
44
6
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен 44---------------моят баща беше антикомунист. Брат му беше убит от русначата. Твоят е бил от онези, дето са посрещали пияните и въшливи съветски орди на Орлов мост.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39 Твоят баща е гласувал за някоя Тиква-Чалгар, която Тиква-Чалгар първа обяви война на Русия. После всички чалгари като видяха зора, обърнаха палачинката и обявиха война на Германия. Няма друг в двете Войни, дето да е такъв предател. Затова тази Ко4инa е мачкана от Русия с танка, от Германия с Кауфланда, а Америка просто презира низшите народи и ги премахва всякак.
42
2
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Извинете, може ли да ми помогните да живея и да се чувствам добре ? Искам да имам приятелка ! Трябва да имам реално , хубаво и приятно бъдеще !
41
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Какъв договор бе? Аз договор не съм подписвал - пробутва ми се непоискана услуга.ЕС сляп ли е? За кво сме там изобщо?
40
8
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 години
Какви права, бе Пейо Майорки. Имаш право да си купиш бойлер. Кой ти пречи.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37----------------- напротив, драги. Ние построихме много неща на пияните руснача и на арабите. А колко рускини опрашиха нашите бачкатори там идея нямаш. За бутьлочка Плиска девочките вършеха чудеса в леглото.
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 от теб зависи да не станат русофили. Моят баща,преживял войната и съветската агресия у нас беше русофоб, аз съм русофоб и синът ми също. Внуците също ще са русофоби.
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно всичко от до 89-та. Преди 45-та пловдивчани са прекосявали Марица с лодки. Руските технологии, мозъци и ресурси. Местните Ганчовци бяха просто един евтин киртак, носач, вдигач, бъркач...
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За вас не знам, но моите деца станат ли русофили ги гоня на минутата от дома си и се отказвам от тях.
35
5
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен 34------------кое е построено от руснаците.
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато западните ни партньори приватизираха построеното от руснаците, некачественият материал друсаше кИчеци до припадък. Сънуваше мъни-мъни, пачки по стотачки. Квадратната глава показваше на гражданчетата, какво е да си играч. Та така...
33
1
 
15
 
! Отговори
Еврика преди 2 години
Откриха топлата вода , но я спряха ! Това не им попречи да и вдигнат цената !
32
1
 
10
 
! Отговори
M преди 2 години
Всяка година в Братислава се прави профилактика на водата...отнема 3-4 часа. Явно в БГ действат на принципа, че хубавите неща стават бавно :Д
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, новите собственици на ЧЕЗ Еврохолд, глобени в Румъния за картелно застрахователно споразумение са ви подготвили и задължителна застраховка към новите месечни сметки.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така си е от соц времената. Класика в жанра, железни традиции.
29
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 2 години
Топлата вода е отпадъчен продукт от работата на топлоелекрическата централа .за да има плен работен цикъэл е нжно парата да се кондензира а отделената топлина се подава на грежданите на символични цена .С приватизацията тази отпадна топлина се продава все по-скъпо.Стандартното решение е болер или моржуване
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България и права. Това е невъзможно!Тоя явно живее в паралелна весела с права. Тръгне гражданин да търси права от СЪДЪТ викат: "ПИЙ ЕДНА ГОЛА ВОДА" толкова за ПРАВА
27
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Протестърите кво стана ве?))Къде е промяната?)Нали не ви бяха яхнали))
26
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"...като минимума е седмица." Вие сериозно ли? МинимумА?