Пазарът на имоти: Голямо търсене, оскъдно предлагане

Това го прави нестабилен
7 авг 2021 16:45, Ния Христова
98
Пазарът на имоти: Голямо търсене, оскъдно предлагане
Тенденциите в жилищните пазари сa обусловени от оскъдното предлагане и завишеното търсене. Няма добро съотношение, а това прави пазара нестабилен. 
 
"На места цените растат с 7-8% на годишна база, а на други дори достига до 10% за жилищния сегмент. Купувачите ще започнат да се отдръпват, защото това няма как да продължава до безкрай", каза Антон Илиев, съосновател на “КА5 имоти”, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.
 
$Всичките очаквания от миналата година при разсрочването на жилищните кредитите заради ковид и че вероятно 12 месеца по-късно ще има по-силно предлагане, не се оправдаха. Вместо това е станало точно обратното и очевидно хората нямат проблем да обслужват кредитите си$, допълни госта. 
 
Търсенето продължава да нараства, а предлагането остава ниско. 
 
"Не се вижда и никаква тенденция да се случва обратното. Новите проекти, които се строят, не осигуряват достатъчно брой жилищни единици, които да покрият голямото търсене. Продължава да има дисбаланс и затова за някой имоти става наддаване, което не е добре."
 
"Не се вижда тенденция да се случи обратното. Новите проекти, които се строят не осигуряват достатъчно брой жилищни единици, които да покриват търсенето. Има дисбаланс и затова за някой имоти става наддаване, което не е добре."
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алчен брокер! Нищо не купувам и спрях да си държа и получавам парите по банка. Да си събират парите от кредитите.
27
22
 
5
 
! Отговори
Алчен брокер преди 2 години
Чакайте да паднат цените утре и гараж няма да може да си купите.Префи две години боксуниерите бяха по 20 хилки сега гаражите са по толкова.
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да попитам, защо се търсят толкова апартаменти в София, длед йато си работим от провинцията? Също така студентите и учениците ще са онлаин? Офисите са празни? Нещо брокерите комисионни сънуват.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балъци купувайте, че не останаха имоти в най големият ка тун София
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно колко ваксъри киснат в статия за имоти! Браво нека се вдигст цените имам апартамент в Ботунец и искам да го продам за 2000евро квадрата. Аиде ваксърчета купувайте!
23
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На никой не му се стой в тази пародия на държава, та ще купува имоти. Другата седмица се изнасям при сестра ми в Канада и не мисля да се връщам.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21. Явно вече страничните ефекти са те обхванали. Споко делтата ще си свърши работата при теб
21
0
 
12
 
! Отговори
Жу преди 2 години
Логичното обяснение е в демографския бум и подобряните икономически показатели на средата в страната. Тия съвсем ни взеха за и ди от и.
20
3
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
А ти да имаш отстъпка в карлуково,защото пишеш по - 5-6 поредни коментара, жалка работа....
19
4
 
7
 
! Отговори
До до 18 преди 2 години
Ще чакаш в гроба докато червеите ти правят компания и те прегризват през кръста.
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен18 Ще изчакаме да ги купим от болните вакснати на безценица. Все пак страничните ефекти на ваксата няма да ги подминат.
17
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите не купуват, защото са бедняци на къса заплатка и цял живот ще са в калта, където им е мястото!
16
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените на имотите за антиваксърите трябва да са задължително двойно по-високи, а кредитите с лихва от 10 процента и ГПР в размер на 50 процента!
15
7
 
20
 
! Отговори
Eli преди 2 години
За съжаление не е поредната балон статия, аз търся да купя, но цените полудяха и са здраво нагоре. Само преди година можеше да се намери нещо читаво за моя бюджет. Не знам каква е причината, не виждам и аз логика, но е факт.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега с кредитите и тези отрицателни лихви е лесно, ама след 5 години като почнат да вдигат олп точно ще са изплатили общите части.
13
29
 
13
 
! Отговори
Брокер H2U преди 2 години
Кисело ли е гроздето, бедняци? Сделките вървят, цените ще растат, а хубавите имоти в добрите квартали се купуват в рамките на 24 часа като топъл хляб на шест цифрени цени! По-скъпо ще става, а дори да се сбъдне мечтата ви да паднат цените евентуално, то това ще се компенсирс от по-скъпи кредити! Ще плащате, туй то!
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В настоящата ситуация ваксинираните не е ясно дали ще преживеят 2-3 години, а за неваксинираните дали ще работят през следващите 2-3 години, кой трезво мислещ човек би взел ипотека. Банките явно закъсват и затова са тези платени статии
11
3
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Хаха, cмешници!Гладни брокерчета комисионна сънуват.Пишете ,че статията е продуктово позиционирана:D.Помпайте още цените, всякаш София не е едно гадно гето, а Ню Йорк .
10
32
 
9
 
! Отговори
Знаещ преди 2 години
Цените ще се покачват все повече и който не купи апартамент в София или друг голям град, ще загуби парите си. Затова и цените са високи и търсенето е огромно. Познавам един брокер от София който се скъсва от работа. На ден прави по 3-4 сделки(поне). Който е умен купува, който не е пише по форумите че това е балон... хахаха смешни са бедняците с тия опорки. Но като пафкаш цигари по 2 кутии на ден и алкохол на корем няма как да спестиш 100 бона да купиш нещо.Това са избирателите на Слави и тошко.
9
8
 
31
 
! Отговори
Иван преди 2 години
25% от жилищата в София са празни. Населението на столицата намалява, а тоя говори глупости как имало търсене, при този силно балонизиран пазар.