Все повече хора не носят маските си правилно, някои въобще не ги поставят

Продавачите се страхуват да правят забележки
7 авг 2021 14:09, Нели Христова
99
Все повече хора не носят маските си правилно, някои въобще не ги поставят
Снимка: БГНЕС

Все повече хора не носят правилно поставена предпазна маска на лицето или въобще не носят такава. Малцина са онези, които по собствено желание сами си поставят маска. Това вижда екип на БГНЕС, който посещава „Женския пазар“ в София.

„Страх ме е от вируса. Предполагам, че всички хора ги е страх. Маската ще ни спаси донякъде“, каза Ончо, който не може да се ваксинира, но не защото не иска, а по медицински причини.

Макар и ваксинирана, Златка носи маска винаги, когато е заобиколена от много и непознати хора. И днес не прави изключение, но й прави впечатление, че доста не следват примера й.

„Има много хора без маски и в тролеите. Това ме притеснява“, заяви Златка, която въпреки че е ваксинирана, винаги носи правилно поставена маска.

Друга жена носи маска, но на ръката си.

„Не се страхувам от факта, че се увеличават случаите. Ваксинирана съм“, заяви тя.

Фердез Максудова споделя, че се притеснява от факта, че броят на новозаразените отново започна да се покачва, но вярва, че и каквото да ни предстои, ще се справим, и е необходимо да бъдем по-оптимистично настроени.

„Аз съм ваксинирана, но пак си нося маска. Никой не е застрахован“, коментира тя и с тъга сподели, че не смее да прави забележка на някой, който не носи маска, защото, по думите й, хората са станали много агресивни и не знае как ще реагират на казаното от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
10
 
! Отговори
Кат преди 2 години
Ами, писна ни, разбира се.. най-голямата глупост. Особено когато идеш на ресторант и докато си прав я носиш, а седнеш ли я махаш. ВирОса има избирателни способности. Понякога се чудя как един нормален човек приема това за нормално.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вижда екип на БГНЕС, който посещава Женския пазар в София ~~~~~~~~~~~~~~~ екипа да отстрани дефицитите на журнал(ята) по български и тогава да дава съвети! Съвети от неуки не взимам - с извинение разбира се!
72
1
 
3
 
! Отговори
malart преди 2 години
Ончо, Фердез... ве капацитетни мнения, от които ще се поуча
71
14
 
7
 
! Отговори
Жо преди 2 години
МНОГО ХОРА не разбират за какво служат маските. Според вас, хирурзите защо си слагат маски, когато оперират око, апандисит, вадят кърлеж? Не, не е за да не се заразят. Маската служи да спира микрокапчиците, които излизат от устата на човек, когато говори. Това означава, че хирурзите слагат маски, за да не инфектират оперативното поле при разговаряне помежду им. Маските пазят предимно другите около вас, когато говорите по телефона си или кашляте. Егоистите не носят маски! Не им пука за другите.
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата статия ми напомня на рекламата за космодиск - като си го сложих и спря да ме боли. Човека не може да се ваксинира порафи юедицински прочини. Вече е отритнат от почти всички.
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата "пандемия" я изкарах с пет маски за еднократна употреба. Толкова от мен за носенето на маски.
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за случая в Алберта няма ли да пишете нещо?Бая се шуми тия дни.
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто в градския транспорт спряха да пускат климатик и аз не я слагам. Сори, ама навън е 38 градуса, а вътре над 40.
66
1
 
8
 
! Отговори
66-ти преди 2 години
66-ти досега не е разбрал,че с маската предпазваш другите от гнилия си дъх.
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошата лична хигиена води до кожни заболявания на лицето.Цирозата също протича с обриви по лицето, както и чернодробните метастази.Не замествайте маските с пиене та ракия/бира и т.н..
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** и проклет народ, обречен на забвение.
63
8
 
12
 
! Отговори
Слагат си веднага преди 2 години
Маски, защото умират от страх за нищожния си безсмислен живот. Смели са само в мокрите си сънища.
62
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея в САЩ. Никъде не се носят маски. Освен няколкото ***/ло умни/ка дето вярват на СЗО
61
10
 
8
 
! Отговори
Наглите са преди 2 години
Винаги агресивни. Колкото по-симпъл, толкова по-агресивен. Нося ловджийски нож в колата и а някой ми е посегнал през прозореца, режа каквото дойде. С безмасъчните в магазина обаче друга тактика - свалям си маската и започвам да кихам. Действа безотказно и срещу най-наглите. Светкавично вадят отнякъде маски.
60
6
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
А тези хора около теб? Те може да имат нужда от предпазване ----/////----- Който има нужда от предпазване, да се предпазва. Един противогаз струва 15-20 лв и е за многократна употреба.
59
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете този геноцид
58
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента се намирам в Холандия. От два месеца не се изискват маски на обществените места. Никъде не се спазва дистанция. Изобщо не се говори за covid. От 04.08 вече са били преминали от "червена" в "оранжева" зона. Защо постоянно се промиват мозъците на българина с този covid. Не преувеличава е ли малко...
57
9
 
43
 
! Отговори
да преди 2 години
"Маските са, за да мълчите"! - беше казал Милен Цветков. И излезе прав! Бог да го прости!
56
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма много фенове на маските в България.Да не говорим че по медиите гостите никога не са с маски в студиата а после същите гости се оплакват че народа не носи маски.
55
6
 
38
 
! Отговори
14 дни преди 2 години
Прясно ваксинираните задължително трябва да са с маска и то плътно поставена. Те сеят зараза.