Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа

Очаква се заповедта да бъде издадена днес
Обновена: 10 авг 2021 12:23 | 10 авг 2021 09:36, Нели Христова
343
Нови мерки в София заради COVID: Заведенията ще работят на 30% и до 23 часа
Снимка: БГНЕС

Нови ограничителни мерки ще бъдат въведени от утре в София заради повишения ръст на новозаразени с COVID-19 в столицата. Това заяви шефът на  Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев пред bTV.

От утре фитнеси, заведения и театри ще работят с 30% капацитет, а работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали ще бъде ограничено от 6 до 23 часа.

Очаква се заповедта за това да бъде издадена от министъра на здравеопазването днес и да влезе в сила от утре.

"За момента София е в жълтата зона на 14-дневна база на заболеваемост, а на база 7-дневния анализ от края на миналата седмица вече се намира в червената. В последните няколко седмици случаите рязко започнаха да се удвояват. Преди 3 седмици бяха 185, преди 2 - 363, а миналата седмица - 681", обясни Пенчев.

Новите мерки ще засегнат и събиранията от частен характер на закрито, които ще могат да се провеждат при капацитет от 50 души, а тези на открито - до 100.

Данчо Пенчев изрази притесненията си, че вече въведените мерки в столицата не се спазват.

"Мерките са насочени към опазването на здравето на хората, което се опазва от самите хора. Ние не можем да застанем като пъдари до всеки един човек и да гледаме дали той спазва постоянно въведените мерки, това е един процес на себеуважение", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо така едни, които много лесно се лъжат и манипулират, сега се страхуват да се ваксинират и смятат, че пак ги лъжат?
235
2
 
10
 
! Отговори
Фалшив хуманизъм преди 2 години
Затварянето е защото ваксинацията тотално зацикли ,по възрастните по болните и някой др и някой по уплашени от пропагандата приключиха и сега наред е пропагандата ЧЕ видите ли ако се ваксинирате няма да ви затваряме ,а ви затваряме .че болниците няма да издържат -- логично тогава щом хората така или иначе няма да се ваксинират ,а и мутациите ще следват една след друга ,ТА логично е да се обърне внимание на болниците ,техниката и личния състав за да не са слабото звено !
234
1
 
1
 
! Отговори
До 249 Борисчо преди 2 години
Цитирай ги щом твърдиш така! Цитат и с дата, за да те проверя. Нали се сещаш, че никаква вяра не може да ти се има.
233
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това , че управниците в Брюксел са лудички , другите не са виновни . Дори и ние нямаме вина . Те сами се избират , сами се назначават и сами си гласуват глупостите . Дори вредните емисии да станат 0.000000 , няма как да се постигне нещо , ако останалата част от света не прави нищо по въпроса. Климатичните процеси са така свързани , че хич не и дреме на природата , че в Европа нямало да се горят въглища . Ама Полша и Унгария щели да горят .
232
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кал-Ел, Защо се хабиш? Не е нужно да правиш нищо, видимо разбираш нещата,значи разбираш и че насила не става.Истината е навсякъде около нас, никой, колкото и да се прави на могъщ, не може да я промени, може само да измести фокуса.Никой все още не е преодолял причинно-следствените връзки.Чест и почитания, харесва ми това, което пишеш.S
231
1
 
5
 
! Отговори
Във големия завод преди 2 години
И неговия СТОЛ се спазват най големите и правилни мерки и работи на 30 процента и всички в завода са със отрицателен ПСР .... абе ей тези глупости не са за нас те и в детските градини не вървят ...
230
3
 
18
 
! Отговори
Борисчо преди 2 години
Стойчо Кацаров и Румен Радев нали мрънкаха срещу НОЩ заради мерките. Тогава реяха като *** лелки, че щаба убива бизнеса на хората. Сега какво стана? Нещо се обърна палачинката май?
229
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По заведенията е ужас някакъв. Зала за 100-150 човека , наблъскани 300 вътре . Ама е разбираемо и тяхното . За няколко месеца трябва да заработят за новите коли и апартаменти ,че 4-5 месеца пак ще са затворени .
228
1
 
25
 
! Отговори
Фалшив хуманизъм преди 2 години
Вижте и глобалното затопляне -- нямате ли усещане ,че всичката отговорност се изсипва върху европееца -- той не трябва да използва ,изкопаеми горива и дърва за отопление тои трябва да е на слънчев панел той трябва да е с ел автомобил той трябва да използва хартиена торба не трябва да пие да пуши .... А кога във милиардна Индия ще стане това и в половин дива Азия където борбата с пренаселването и замърсяването е тотално загубена ,А Африка къдетро тепърава се водят войни за ценни изкопаеми...
227
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-смешно е когато се появи Алибегов отнякъде и започне да обяснява , как по барове и дискотеки , нощни клубове всички мерки се спазвали :)))))) И той не си вярва . После пък реве , защо били затваряни .
226
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умнокрасивите розови комсомолци да не ходят на заведение като не искат и като ги е страх. Да оставят нормалните хора да живеят нормално. Не ме е страх да живея! Аре метла!
225
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 241 А не може ли , ти и други като тебе да се отделите на Белене , и да ставите останалите хора да живеят , както го налагат условията . Там ще си се заразявате колкото искате
224
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 227 И какво мислиш , че ще стане . Като не се спазва нищо , ще се увеличават случаите . Като стигнем до тъмночервената зона - над 500 на 100 000 , ще изпозатворят всичко. Ама щом е геройство в твоите очи да не се спазват елементарни неща , които и деца могат да ги осмислят ......
223
2
 
17
 
! Отговори
Тези нашите преди 2 години
Въшльовци,хем са малки и не допускат че на хората вече им кипна и ще ядат бой с лопати по улицата ..май май натам отиваме! Аз ще изляза с едно дърво ! Не стига че ни заразяват умишлено,позволили са го с техните политики,пък и тормоз! Аааа НЕ! До тека бяха ! Ще видите!
222
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега, не съм спазвал старите мерки, няма да спазвам и новите. Да е ясно. Тази държава е все още на нормалните и свободни хора. На тези, които искат да живеят в медицински тоталитаризъм, да им се отстъпи някаква територия, например остров Белене, където да си организират управления на ковидясалите, да си гласуват мерки и да си ги спазват чинно.
221
2
 
14
 
! Отговори
Фалшив хуманизъм преди 2 години
Ни се разиграва тука ! Същите тези които твърдят ,че човешкия живот е безценен и за да спасим един възрастен трябва всички да се ваксинираме НЕ ВАКСИНИРАХА първо възрастните а ги оставиха да *** и после да ни плашат със статистика ,те твърдяха ,че децата трябва да са на у-ще и че не боледуват и не предават ,а сега дават зор 12- годишните да се ваксиниратзащото предават болестта . Трчбвало в цял свят едновременно ваксиниране -- А в Пакистан ,а Индия ,а Африка да изброявам ли ?????
220
0
 
5
 
! Отговори
Що триеш бе преди 2 години
Ти от мизерницит е ли си?
219
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел ---по-коректно е да се каже, че има липидна обвивка, а не мастна и още по-малко мазна. Или още по-точно липопротеидна обвивка. И не знам, кокво разбираш под "изолирахте ли го". Заразяват с него клетъчни култури, геномът отдавна е секвениран, белтъците моделирани. Вече може да се сметне за един от най-изследваните вируси.
218
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново поредните мерки от които няма полза.На закрито ако иска някой може да се събере и с 1000 души ако наеме зала.
217
1
 
6
 
! Отговори
ООН преди 2 години
Да ги стигне най-лошото тези мерзавци. Народни предатели. Да затворят близките им у гробищата.