Спешните медици: Орязват ни възнагражденията за работа в риск!

Лекари от Центъра за спешна медицинска помощ в София на протест
Обновена: 10 авг 2021 17:54 | 10 авг 2021 14:21, Ния Христова
69
Спешните медици: Орязват ни възнагражденията за работа в риск!
Снимка: БГНЕС
Медици от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София излязоха днес на протест в центъра на столицата, предаде БГНЕС.
 
"Категорично се противопоставяме на наложената ни нова методика за изчисляване на възнагражденията за риск при работа с пациенти, заразени с COVID-19. Тази "концепция" ясно показва, че в Министерство на здравеопазването не познават спецификата на дейността на спешните екипи", казват те в колективна позиция, която бе изпратена до служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.
 
"При голяма част от адресите се подават едни симптоми, а на място състоянието се оказва съвсем различно – спестяват се симптоми в телефонния триаж и често спешните екипи отиват полузащитени при болния – този огромен риск на 11 стотинки ли се оценява?" – питат недоволните лекари на площада.
Още по темата
 
Медиците предупреждават още, че не малка част от техните пациенти, въпреки изявената симптоматика, отказват да бъдат тествани и вкарвани в системата и допълват, че подобни случаи няма как да бъдат "доказани".
 
"Ние разполагаме само с бързи антигенни тестове, които дори нямат 100% достоверност, както и PCR, а от нас се иска 100% доказуемост", категорични са протестиращите. Ето защо те определят като "обидно и гавра с труда им" въвеждането на нова методика на изчисляване на техните възнагражденията за работа с рискови пациенти. 

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да си сложат по една ваксина и работа им става безрискова на ли така мили лекарчета! Вашите шефове казват че ваксата пази, а вие мишкувате и мълчите заради бонуси.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе медиците не са ли малко нахални да реват за пари при условие,че доста бизнеси затварят? То само с надписване на статистики не става. Защо и чистачки и счетоводители в болници им дават ковид добавки? Като ме им харесва да заминават в чужбина. Ние пак ще оцелеем!
42
2
 
1
 
! Отговори
до Койчо преди 2 години
Ако искаш можеш да опиташ да ме биеш-може да успееш,но може и да не успееш.Досега за 30 години никой не опита,а ти ако искаш да опиташ-може.Като ученик тренирах щанги и борба.Много помага да знаеш.Особено за работа в спешна помощ.Аз по природа не съм побойник-досега на никого не съм посягал.Още си мисля,че най важното средство за общуване е умът,а не мускулите.Та препоръчвам ти да използваш предимно умът си.
41
1
 
7
 
! Отговори
Къкъв риск преди 2 години
като на всички други
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи всеки българин да получава бонус, всеки е в риск и може да се зарази и на работа и навсякъде. Нека увеличат заплатите на медиците, за да не ги е яд, че работят без пари. Но не само на тези с Ковид..
39
4
 
6
 
! Отговори
Бай Шиле преди 2 години
Медиците са интелигентни хора и могат да работят много други професии за по-добри пари и при по-добри условия.Не разбирам зашо не напускат и си съсипват живота.Като напуснат, да оставят на "управляващите" да се оправят.
38
1
 
8
 
! Отговори
Той преди 2 години
Е па брат, от к. Омунисти, кво очаквате. Те само взимат не дават. Да са направили нещо за България, освен да я съсипят?
37
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отнасяйте се лошо с лекарите, утре всички ще емигрират и тогава ще ходите да се лекувате при баячки. Неслучайно сте най- бедни в ЕС. Никак не е случайно!
36
5
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Искам да попитам тези ли медици от спешна помощ ги бият като тъпани постоянно.Сигурно има защо
35
0
 
4
 
! Отговори
къти преди 2 години
До АнонименБраво. Точен (и логически издържан)анализ,
34
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бият кучето по цял ден работа в риск :)))
33
1
 
15
 
! Отговори
господин Скорчев преди 2 години
Нека да ги тъпчат тези твари, те друго по-добро отношение не заслужават !На 25 април м.г. съпругата ми получи инсулт и изпадна в безсъзнание ! Дошлата линейка на Бърза Помощ от гаража на Сточна гара с дежурния екип на д-р Тонев не я взе в болница, защото не била болна от Ковид и я остави в къщи на произвола на съдбата . . .АНАТЕМА ...АНАТЕМА...АНАТЕМА ЗА ВАС !
32
3
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Ако не беше короната, още щях да работя. Но заради такива злобни твари като преждиписущия, се съблякох и просто си тръгнах. Това което решило министерството е просто тъпо. Ако няма начин да докажат работа с ковид болни, хората просто ще си тръгнат. От работа се става само гърбав и труп, ако нямаш късмет, както много отишли си от тоя свят колеги.
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За убийците в бели престилки не трябва да има милост !!!!!!!
30
5
 
8
 
! Отговори
лекар преди 2 години
Като спрат да работят пенсионерите и тези дето могат да се преместят на друга работа-пропадаме.Защото оставаме само половината от тези дето бяхме миналият ноември.До месец това ще стане при нас. Няма хора които да работят нито в спешна помощ,нито в болниците.Никой млад човек не иска да учи медицина.
29
0
 
6
 
! Отговори
Ами просто преди 2 години
Дойде промяната !
28
3
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ох горките.....Оядени като каба-гайди...Всеки с по минимум един частен кабинет!
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
малко ви е, на бойко от ръката ядяхте и имаше пара ама нали сте отворени а сега си искайте парите от фигуранта и славчо ще ви дадат един куr
26
0
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Алоууу, коментаторите, защо не протестирате КАТО ВИК ИНКАСАТОРИТЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 6 ЗАПЛАТИ НАКУП ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ ЗА ТЕЖКИЯ СИ ТРУД, ОСТАНАЛИТЕ С ПО 20 ЗАПЛАТИ НАКУП ВЪОБЩЕ НЯМА ДА ГИ КОМЕНТИРАМ!
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафия! Скоро ще лежите взатвора за геноцид