Засилват проверките в градския транспорт в София

Нова кампания за ваксинация също стартира в солицата
20 авг 2021 12:33, Ния Христова
41
Засилват проверките в градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС
Столичната община ще засили проверките за спазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт, също така и стартира нова нова кампания за ваксинация. 
 
Това стана ясно от думите на кмета на града Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на ул. "Първа българска армия", предаде в. Монитор.
 
"Общинският щаб за коронавируса не е спирал да работи. Въпреки тежката финансова ситуация в градския транспорт ние не намалявахме броя на автобусите и влаковете. Разбира се, че и в момента не предвиждаме намаляване на превозните средства", каза Фандъкова и изтъкна, че се работи гъвкаво и при необходимост ще се пускат повече возила.
 
Кметът отчете, че само за август са направени над 360 проверки за носене на маски в градския транспорт. Има 24 полицейски разпореждания, съставени са 5 акта. Според Фандъкова това говори, че като цяло мерките се спазват, но въпреки това проверките ще зачестят.
Още по темата
 
Във връзката с новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, Фандъкова подновява и своята заповед за по-гъвкаво работно време на администрацията.
 
Градоначалникът подчерта, че приоритет остава насърчаването на хората да се ваксинират. София стартира нова кампания за стимулиране на имунизацията - брошури с информация ще се разпространяват на места с голямо струпване на граждани.
 
Фандъкова коментира и заявката на шефа на парламента Ива Митева, че са необходими промени в Закона за НСО, с които да се намали кръгът на охранявани лица. 
 
"Никога не съм ползвала охрана. Имам предоставен автомобил с шофьор от НСО, който ползвам само в работните дни. Ако има промяна в закона, ще се съобразя с това, което народните представители решат", обяви кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
29
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
В градския транспорт по-скоро може да хванеш хепатит или някаква кожна болест
12
9
 
5
 
! Отговори
някой преди 2 години
Не съм антиваксър, но не съм се и имунизирал досега. Наблюдават общественият транспорт, но никой не следи какво става в такситата! Според мен там е по-опасно. Има болест, но доколко е опасна,аз не съм компетентен.Трябва да се спазва някаква здравна хигиена. В автобусите виждам много хора без маски и когато ги попитат, отговорът е или забравихя или нямам. Ами почнете да продавате маски на цената на билета и ще се решат много проблеми. А който няма маска, няма да пътува в градският транспорт.
11
5
 
17
 
! Отговори
Герб преди 2 години
Като няма крадене трябва да се избият пари от другаде - герб не са свикнали на постна пица като нас бьльците , а и за чекмеджето трябва да остане по нещо
10
3
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
авт 111 люлин младост пътници без билети и маски само музика висок говор ителефони 21 век в европеиска българия
9
6
 
19
 
! Отговори
Полицейска Държава преди 2 години
Така, на Всички Спирки на Метрото в София са Разположили Полицай Да ни Следят Дали сме с Маски - Готови са и Скоро за "Папирен Бите"! Това е Полицейско Насилие от Най-Лошият Вид - Тормоз, Психологическо Насилие, което за Разлика от Физическата Болка не Отшумява, а те Преследва дори в Съня ти!! В Същото Време на Всички Мотриси са им Спрени Климатиците - не само за да Умрем от Жега, не Само за да се ИзДушим в Маските си, но и да няма Циркулация на Чист Въздух и Максимално да се Изпозаразиме!!!
8
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има справедливост сега антиваксърите ще бъдат изхвърлени от градския транспорт с шут отзад и глоби до 5000 надявам се реално да им ги налагат а който не плати в затвора!
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милата. Никога не е ползвала охрана, но пък в работни дни имала предоставен автомобил с шофьор на щат в НСО (УБО). Всеки кмет в България ли се ползва с тази незначителна привилегия.
6
22
 
12
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Крайно време! Оказа се, че шофьорите нямали право да свалят пътник без маска- само РЗИ. Това е абсурд! Навсякъде в ЕС шофьорите контролират как се спазват мерките и допускат или не пътници. Отново неработещ контрол, както каза Асен Василев- всички контролни системи са изключени нарочно.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решиха да отчитат дейност. Нали някои хора ги съдиха за тия глоби и съда ги отмени, защото са в разрез със законодателството. Полицията няма право да издава актове, свързани със здравословни причини, защото няма юрисдикция. Така че всеки, който си позволи да ви напише акт - на съд. Трябва да започнем да си търсим правата.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре че не живея там
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушевите гладни и озверипели.
2
3
 
26
 
! Отговори
Д преди 2 години
Никаква ваксинаци.До 2 години вакснатите ,ще окапят.Дръжте фронта дотогава.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ората са гладни и озверели.