11 доброволци са сваляли починалия край Боянския водопад

Мъжът е паднал в края на екопътеката
23 авг 2021 06:40, Ния Христова
14
Мъж загина вчера при инцидент на Боянския водопад във Витоша. Инцидентът е станал малко преди 14 часа. 
 
Мъжът е паднал в края на екопътеката, а хората, намиращите се в близост, са се опитали да му помогнат.
 
"Сигналът в Спешна помощ е подаден в 13.53 ч.",  съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.
 
Към мястото на инцидента са изпратени две линейки. Мъжът е бил с кървене от главата, в безсъзнание. При качването в линейката е починал.
Още по темата
Планински спасители са транспортирали тялото му. Директорът на Планинската спасителна служба заяви, че 11 доброволци са участвали в акцията по транспортирането, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Предстои да се изяснят причините за инцидента. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Поема за Петър-Емил Митев : Петър-Емил е като дядо си мил. Препънат в гората, върви по тревата. П-Е е признат активист: турист, комунист, социалист. Доктор на тоталитарните науки. Не е като някои неуки. За всеки проблем ще реши коя партия не греши. Неговите ученици вече са в редици. Те проблемите си ги решават с песента на витошаря: " Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция, горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация.". Автор: Георги Илиев Митев. Регистриран
9
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Песента на витошаря : Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция , горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2014).
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости. На Витоша стават инциденти отвреме навреме. Това е планина. Да, много е близо до София, ходят разни всякакви вече, но това не е разходка в парка.Незнаех, че там има екопътеки, преди имаше само пътеки. Да не би някой да е усвоявал Еврофондове? Е , ако е усвоявал - да взема да плаща обезщетения. Но не виждам защо трябва да бъде новина, че човек е загинал при падане на Витоша. Миналата година един маунтийн байк маняк щеше да си разхлупи главата малко по-нагоре, та всеки с кръста.
7
0
 
1
 
! Отговори
От нИЯ преди 2 години
Стига сте ме критикували! Толкоз мога, толкоз пиша!
6
1
 
20
 
! Отговори
Планинар преди 2 години
От Момина скала до водопада има широка и добре утъпкана пътека, която свършва точно над пропастта над водопада, без парапети и дори без знаци, които да предупреждават, че мястото е опасно. Начинаещите туристи масово тръгват към пропастта, вместо по пътеката вдясно, която е невзрачна и необозначена. Ако освен начинаещ, туристът е и глyпав, без работещ инстинкт за самосъхранение, стават инциденти. Българските планини НЕ са за аматьори. Ако не знаете за къде и защо сте тръгнали - останете си вкъщи!
5
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Totenkopf като копипастят дословно бюлетина на милицията без да се замислят кой знае колко, те такива статии се люпят
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при инцидент на Боянския водопад във Витоша. ................................................................при инцидент ДО Боянския водопад НА Витоша.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спортувал е за здраве човека. Ама това е малшанс в планината. R.I.P.
2
0
 
20
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Починал или загинал? Знаем, че за тебе няма разлика, Ниа защото си неграмотна..
1
0
 
21
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БОГ да прости ЧОВЕКА