25-годишен е убит от мълния в София

Друг млад мъж е в болница, какво е състоянието му?
Обновена: 25 авг 2021 18:45 | 25 авг 2021 18:20, Веселина Йорданова
72
25-годишен е убит от мълния в София
Снимка: БГНЕС

25-годишен мъж е загинал, ударен от мълния в София.

Гръмотевична буря се разрази по-рано над столицата.

Сигналът е получен в 17.12 часа, съобщи говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска пред bTV.

Инцидентът е станал в района на Интер Експо център.

Друг млад мъж, който е бил с него, е приет в УМБАЛ "Света Анна". Той е на 26 години.

От здравното заведение съобщават за Нова тв, че той е в съзнание и адекватен. Пострадалият няма видими белези от изгария, но е с охлузвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: спешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СЪМНИТЕЛНО - няма "отблъскващи" мълниеотводи. Прочети малко как работят преди да се излагаш така...
50
0
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
До калкан - вече има новина - виновните са метрото, дървото и телефонът. Всичко друго, но не и човекът, хукнал да си разхожда кучето насред открито поле по време на гръмотевична буря, като освен това се скрил и под дърво... Нямам какво повече да кажа, това е нормалното състояние на новите поколения - да обвиняват всичко и всеки друг за собствената си глупост.
49
0
 
0
 
! Отговори
калкан преди 2 години
Очаквам следващото заглавие да е - Мълнията, гръмоотвода или кучето е виновно за случилото се?
48
3
 
7
 
! Отговори
Harley преди 2 години
Виновна за смъртта е лудата мания да се отглеждат кучета, да се разхождат навсякъде и по всяко време (дъжд, сняг, мъгла) 2-3 пъти на ден че и повече. А самото куче привлича мълнии поради козината си (както и овцете). Кучетата разнасят и коронавирус, ама не страдат от него. Изобщо трябва да се забрани отглеждането на кучета в големи градове.
47
4
 
6
 
! Отговори
СЪМНИТЕЛНО преди 2 години
Случаят е много съмнителен, като се има предвид колко сгради има наоколо. Повечето са нови с гръмоотводи. Мълниите би трябвало да са привлечени от тях. Но има и т.н. "активни мълниеотводи", които отблъскват мълниите изпреварващо и те си намират друго място за разряд.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучето живо ли е?
45
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли работа за тези 25 годишни. Стига с това мама меси, тате носи.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен50 Напротив, прихваща ги. Точно това е целта на гръмоотвода. Защо се казва гръмоотвод? Защото привлича и прихваща мълнията и отвежда електричеството в земата, посредством метална шина. Шината е заровена под семята и е свързана с металния стърчащ прът. Затова е Гръмоотвод. Да прихваща и отвежда в земята. Кат си сигурен че не прихваща, що не вземеш един метален кол и не се качиш на покрива когато има буря, а? Не ти стиска, нали? :)
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЖДАЛ СЪМ ОТ ПЕТНАЙСЕТИНА МЕТРА МЪЛНИЯ ДА ПАДА ВЪРХУ ТРАФОПОСТ. СЪС СЪЩИЯТ ШАНС МОЖЕШЕ ДА ПАДНЕ И ПЕТНАДЕСЕТИНА МЕТРА В СТРАНИ И ДА НЕ ВИ ГО СЪОБЩЯ. ВЪПРОС НА ШАНС. СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ.
42
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси ужаса, какъв е шанса всъщност точно по това време да е там, но... Жалко за младия човек :( Съболезнования на семейството...
41
0
 
11
 
! Отговори
Lan преди 2 години
В тазгодишния прием на седмокласниците, за професия "асансьорен техник" минималният бал -30т. Това е много под 3, ако се питате. Та ...мен започва вече да ме е страх!
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 - гръмоотводите с изпреварващо действие може да се каже, че ги прихващат. По-скоро ги пресрещат, защото индуцират заряд с обратен поляритет (което изстрелва по-силен и по-ранен възходящ канал, преди всички останали предмети наоколо).
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46 Гръмоотвода е поставен върху сградата, за да защити самата нея от мълния и не може да гони мълниите и да ги прихваща!
38
2
 
17
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Някъде бях чел, че при удар от мълния над 90% от фаталните случаи не са от изгаряния (както всички си представяме изпепелени тела), Ами от токовия хаос, който настъпва в тялото. Цялата ни нервна система е всъщност една ел.мрежа и всички мускули се подчиняват на ел.импулси.Гледали сте по филмите как като подават ток на жабешко краче ти се изпъва.При мълния най-често сърцето изпада в аритмия и тахокардия.Ако се случи на някой до вас му направете сърдечен масаж в стил дефибрилатор - ритмични удари
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по принцип във всеки нормален град би трябвало да има гръмоотводи
36
0
 
31
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До Тук има пълни *** На някои от човешкото им е останал само инстинкта да ходят по голяма нужда! Даже има и такива, които са изгубили и този инстинкт и се изпускат неволно в гащите! Бог да прости момчето и да дава сили на близките! И нека не се смесва политика с трагедия!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахаха - 10 метра са недостатъчни, тичането не е, за да се отдалечиш, а за да може да минимизираш времето, в което и двата ти крака докосват земята и да не създаваш верига през тях, когато мълнията се разреди в земята. Всичко останало е просто следствие от йонизацията (металният вкус, пукане и съскане от метални предмети, настръхването), която започва и реално кара мълнията да се случи, но нищо от описаното не може да те спаси, ако си на открито (не в града сред високи сгради)
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви глупости само ражда българската мисъл. Това е нелепа случайност за това момче. Всеки си мисли, че има много метални стълбове които ще привлекат мълнията, но...
33
6
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
До 28 ...Не е глупост ... преди да възникне мълния, от облаците към земята се насочва отрицатерен заряд наречени лидери.На около 300-400 метра от земята също се насочват лидери .Времето за реакция зависи от интензитета на създаденото магнитно поле, но е в рамките от 2 до 8 секунди.В такива ситуации, настпъхване на косата се препоръчва силен отскок и претъркалване, за да не премине разряда през тялото.Ограмотете се, пък тогава пишете
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този случай ми напомня на онзи в Люлин, където насред гръмотевичната буря излязъл да си разхожда кучето и пак го беше ударил гръм преди няколко години. Не искам да казвам нищо лошо за такива хора, затова ще замълча, но това не е никакъв лош късмет.