Строителни работници отново на протест за заплати

Поискаха среща в Министерския съвет, но им отказаха
57

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Работещи от "Автомагистрали - Черно море" отново излязоха на протест в центъра на София. Затворени за движение бяха булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител".

Причина за недоволството са ​неплатените от държавата средства за ремонта на отсечка от магистрала "Тракия".

Представители на протестиращите поискаха среща в Министерския съвет, за да представят исканията си, но такава им беше отказана, предаде БНР.

Демонстрантите се заканиха да издигнат палатков лагер, докато не получат заработените средства от близо 37 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивайте да протестирате пред къщата на бойко в банкя -- парите ви са там по разни чекмеджета. Не се отказвайте докато не ви плати.
47
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ако чете някой щатните ще излезе, че ЕК и ОЛАФ ,умрат от кеф Борисов да им краде милионите и да се пълни шкафчето! Дори и като дойде Кьовеши, и от *** скочиха да я впечатлят със доноси,но резултатът беше ...нулев!
46
3
 
1
 
! Отговори
ХоХо преди 2 години
Предлагам , първо да се провери качеството на свършената работа. Но не хората на Борисов да проверяват, а независими експерти, назначени от служебното правителство.
45
3
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Майтапиш се , нали?
44
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Интересно е , как "невнятните" служебни и техните *** гледат на бюджета...Като на "хранилка"! Борисов е плащал само за свършена работа! И верно е , при него се работеше здраво!
43
1
 
2
 
! Отговори
do 42 преди 2 години
До Анонименгласувайте за борката и държавата ще е затънала Ептем в ****** ще си присвоим още пари а народа ??? по старото римско правило : " бедните да го дух*т"
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май новите управляващи съвсем скоро ще надминат народа по оплакване как няма пари.Ами какво да направим, ние сме си платили данъците, освен това и вие и ние явно сме много солидарни към две групи хора които не плащат данъци и се лекуват на наш гръб, едните са в сивата икономика другите са от един друг цвят.
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е като не избрахте Борисов. Ако беше избран заплати щяхте да имате. Затова си опичайте акъла за следващите избори. Не виждате ли, че при комунистите сичко се затрива?
40
9
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Нека ги търсят при Бойко от ГЕРБ!
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аз "разБойко не даваше част от парите а всичките пари и даваше на определени фирми." Това НЕ Е вярно. Дори и Комитова си го каза: правени са договори за пари, които още не са дошли в бюджета и "не са подсигурени" (според нея, видяхме, че и това е лъжа и се отнася само до това как се сливат в бюджета, а не дали ги има), така че НЯМА КАК да са "изплатени". Не си следите дори какво говорят господарите ви (да те са ви такива, затова скачате на амбразурата така).
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нНякои са окрали парите, а будалите ги търсят ,където ги няма - търсете мутрата там са ви парите...
37
4
 
4
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен 40 - разБойко не даваше част от парите а всичките пари и даваше на определени фирми. Ако е дал и на тези и те сега нямаше да протестират а щяха да чакат следващите избори за да изкарат по някой лев за глас
36
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме класическа комунистическа схема: няма да ви плащаме, за да ни слушате. За разлика от "диктатора" Борисов, който предварително даваше част от парите, за да могат фирмите да работят спокойно, както е по целия свят.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Какво искат отгоре? Нали служебния министър каза, че е предплатено - къде са парите (в чекмедже?) разбрахте ли накрая как се правят нещата - парите взети и пускай работниците на протест!" Побеснели сте да браните на амбразурата червените крадци, но ви издиша опорката: парите, които се търсят са за СВЪРШЕНА работа. Авансите са аванси: те не плащат за изцяло свършена работа. Плащат за предварителните разходи за материали и организация, не целия масраф.
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Колю Хората си искат парите за СВЪРШЕНА работа!
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова:Попитахме фирмите защо са работили, без да са обезпечени техните договори. Работили са срещу аванси. Така било от няколко години. В края на годината получавали парите си с министерски постановления. Парите идват от бюджетния излишък". Комитова, нали АПИ се финансирало от излишъка, откъде Ассанчо "намери" да "даде" от редовния бюджет и каква е разликата между това в коя част на бюджета са заложени, когато са ЕДНИ И СЪЩИ пари?И защо сега няма пари да платите, при преизпълнение на бюджета?
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За депутатски заплати и за нашите фирми пари винаги ще има, за вас има да се надявате на максимална, то ако държавата почне да плаща на програмистите колкото сме внасяли ще фалира веднага.
31
10
 
9
 
! Отговори
Колю преди 2 години
Шефовете им си харчат милионите за джипове и луксозен живот и ги пращат да протестират пред МС. Това са частни фирми, които са наели хора и е техен ангажимент да им плащат. Държавата не трябва да плаща авансово и за некачествена работа
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво искат отгоре? Нали служебния министър каза, че е предплатено - къде са парите (в чекмедже?) разбрахте ли накрая как се правят нещата - парите взети и пускай работниците на протест!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сложат накриво плочките на някой тротоар в знак на протест.