Заради снимка мъж отнесе лопата по главата от миячи на улицата

Служителите по чистотата избягали, пострадалият - в болница
85
Заради снимка мъж отнесе лопата по главата от миячи на улицата
Снимка: БГНЕС, архив

Служители по чистотата хвърлили лопата по мъж, който ги снимал как мият булевард в София.

Пострадалият твърди, че е бил ударен с лопата в главата. Иван Иванов се е събудил в болница със сериозни наранявания. По думите му служителите, които го атакували, са избягали с камиона.

„Замериха ме с лопата. Ударът беше силен, имах късмет и съм добре. Паднах на земята, събраха се хора и линейка ме откара в болница”, разказа Иванов пред Нова телевизия.

„Екипът извършва обществена дейност. Исках да снимам как не мият улиците, а само ги мокрят. Мисля, че агресията беше предизвикана от това, че те знаят, че това, което правят е постановка и измама и като ги снимам - ще ги разоблича”, добави той.

„В момента тече вътрешно разследване относно предоставения видеоматериал. Ако резултатите от нея покажат, че наши служители не са си свършили качествено работата или са прибегнали до саморазправа, то те ще бъдат санкционирани”, заяви Руси Русев - ръководител "Транспорт" – ЗМБГ.

„За нас поведението на господина е провокация. Нашите служители многократно подчертават, че не искат да бъдат снимани”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Сигурно миячите на улици, извинете - мокрещите улици - си мислят, че са в пълното си право да правят опити за убийство на снимащ ги човек. Трябвало е телевизионен екип да снима начина на "работата" им и после да пратят филмчето на шефа на мокрещите улици и до градския съд с повдигнато обвинение за противозаконна саморазправа с невинен гражданин. Безсъвестни ***, незнаещи какво е чистота. Желая на пострадалия скорошно и пълноценно оздравяване. Да даде тези хилещи се лица под съд.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И те го снимали с лопатата. Снели го на земята.
70
5
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Провокация било, да да и затова бам с лопатата, щом вършат работа с народни пари не само ще ги снимат, ами и още как, да не ги е снимал у тех как снимат, я
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, не е снимал миячи на уллици, а как се мокри улица без да се мие. Второ, не е снимал хората мокрещи улиците, а самото мокрене, което е нещо друго.
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам от доста години в ютюб руските , украинските блогери , също и в Америка как снимат видеа по всякакви проблеми у тях И се чудя колко сме назад в разбиранията си за снимането на хора на обществено място Там гонят дори техните полицаи , катаджии по пътищата снимат ги на видео как нарушават законите , спорят с тях , влизат в конфликти А ние тук още се чудим дали може да снимаме някого навън Много сме изостанали ...
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно казва фотографа че ги е снимал как вършат '' обществена дейност '' Точно това е записано в Закона за Авторското право и сродните му дейности '' -чл 13 - ''Съгласие не се изисква когато изображението е било направено В ХОДА НА ОБЩЕСТВЕНАТА ДЕЙНОСТ НА ЛИЦЕТО , или на публично или обществено място ''
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами аз не знам защо слагате минуси на постовете за Истанбул, ама си е точно така. Особено в обслужващата сфера тези хора са известни по цял свят. Както навсякъде същинската идея на търговията е печалбата, но тези хора искат да "ти направят и кеф". Който не вярва - отидите до Турция, ей къде е, вижте с очите си за какво става въпрос. Оставете политиката и глупостите на Ергдоган. Гледайте хората на пазара, в магазина, в хотела, в ресторанта, в таксито и т.н.
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем комплексирани, хем нагли, да слагат по едно фередже, маска или най-добре хартиена торба на главата като ги е срам толкова.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Турция хората не са злобни към фотографите Не сте ли гледали блогерите Снима човека заведенията отвън Майстора на дюнера му се усмихва и казва велком , велком Турците имат положително отношение към туристите
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В Истанбул............. Всяка джамия е свято място за мюсюлманите, защото е божи храм. Щом се е миел, значи човекът точно се е готвил за молитва. Не върви да се разправя в този момент с фотографката. А е възможно и друго - да си попаднал на режисирана снимка за някое списание от типа на National Geographic.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В Истанбул--------------------------Човек като излезе от дома си вече няма лично пространство
61
6
 
2
 
! Отговори
В Истанбул преди 2 години
На входа на Синята джамия гледах един възрастен човек се миеше преди молитвата, а някаква май американка, с фотоапарат с огромен обектив се беше навряла на буквално половин метър в него и го снимаше. Човекът не и обръщаше внимание, но аз ако бях щях да я ливосам. Личното пространство трябва да се уважава. "Get out of my space!"
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Конституцията -чл 41 ''Всеки има право на информация , която да търси получава и разпространява '' Снимането , филмирането , също е вид получаване на информация Никой не може да ви забрани да го снимате на обществено място или да иска да триете записа - това се допуска само с решение на съда и то при особени случаи / например опасност за националната сигурност / Научете законите и не се оставяйте да ви нарушават правата елементарно
59
4
 
7
 
! Отговори
Не вервам преди 2 години
Ако са го халосали с лопатата да загуби съзнание. Но от метната лопата не вярвам. Този или е много кекаф или е бил в непосредствена близост до тях. Ако е второто си го е търсил. Да снима отдалече, какво се навира в тях.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обществено място са също и всички магазини , заведения , обществен транспорт , гари , летища , метро По принцип всяко место където има свободен достъп е обществено място и там може да се снима всичко - включително и хората Тоя дето пише за Германия нещо бърка
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя шеф на чистотата няма понятие от законите У нас не се иска съгласие за снимане на хора на обществено място или в хода на обществената им дейност Конституцията казва че никой не може да бъде сниман , но накрая изречението завършва - '' освен в случаите предвидени със закон Такъв е Законът за авторското право и сродните му права чл 13 Там се казва че не се изисква съгласие за снимане на хора на обществено място Че как иначе , ако и навън човек не може да снима свободно
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германия..... Виж, аз не познавам германските закони, но едва ли е чак толкова рестриктивно. Представи си - аз съм турист и съм отишълк да разгледам Катедралата в Кьолн. Искам да я снимам, да ама в подножието й на площада има стотици хора, които неминуемо ще попаднат в кадъра. Не може да изгоня хората, нито мога да поискам от всеки един разрешението. Какво ми остава - или да наруша закон, или да не снимам катедралата. .............Ясно е, че няма как да е така.
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софиянци си мислят, че всичко им е позволено и може, ама понякога настъпват ъъъ.. лопатата
54
5
 
7
 
! Отговори
ии преди 2 години
Как така няма да бъдат снимани?Хора работещи на обществени длъжности могат да бъдат заснемани.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общестно място, обществена служба. Човека може да си снима колкото иска. Той си носи отговорност какво ще прави с материала после. Ама да му удариш една лопата в главата си е опит за убийство. И това било провокажия от страна на снимащия. То и на Русев тези думи са провокация към хората, трябва ли сега да вземем по една лопата и "удри *** тая мачка не е наща"?