ГДБОП разби мащабна схема за фалшиви ТЕЛК-ове в София, задържани са трима лекари

Акцията е проведена в три столични болници
Обновена: 17 сеп 2021 07:37 | 17 сеп 2021 07:30, Анисия Иванова
143
ГДБОП разби мащабна схема за фалшиви ТЕЛК-ове в София, задържани са трима лекари
Снимка: БГНЕС

ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София. Задържани са трима лекари председатели на комисии. Акцията е проведена в три столични болници, съобщи БНР

Общо седем души са арестувани при операцията на ГДБОП. Трима от тях са председатели на ТЕЛК комисии и са лекари. Другите четирима са посредници. Те са водели при лекарите лица, които да бъдат освидетелствани като инвалиди.

Една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата.

Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.

Операцията на ГДБОП е започнала вчера и е продължила и през изминалата нощ. Разпитани са десетки свидетели пред съдия. При акцията са иззети много документи и парични суми в големи размери.

По случая има образувано и досъдебно производство за организирана престъпна група с участието на председатели на ТЕЛК комисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: акцияГДБОПтелк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те добре задържани ,но сме време че освободят и на работа ще ги върнат ,в Ловеч бяха съдили нищо и полувина
97
0
 
15
 
! Отговори
практиката на ТЕЛК преди 2 години
При констатиране на 80% заключение за нетрудоспособност ти дават официално Решение за 50% с оправданието, че си пазели хляба поради честите проверки на МНЗ за грешки!
96
0
 
9
 
! Отговори
ТЕЛК-практиката преди 2 години
При Заключение 80% нетрудоспособност се издават Решения само за 50% на всички!Препоръчват да се обжалват заради обостряне на заболяването. Случаите са много!Причината била честите проверки на МНЗ и опасност от разкриване на вероятни нарушенияКомисията най-отговорно заявява че и те си пазели хляба! Явлението е масово...
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не е само пушилка да замажат очите на европейските чиновници след критиките в ЕП
94
1
 
9
 
! Отговори
Eto преди 2 години
Заради такива .. не знам как да ги нарека, ***, аз чакам 4 месеца за КОМИСИЯ, за да прочетат на експертизата, че имам нелечима болест и да се приключва.
93
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премахнете данъчните облекчения на работещите с ТЕЛК и другите привилегии. Не бива лекари- милионери каращи скъпи коли да не плащат винетки....
92
2
 
18
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
Ама и лекарите ли са корумпирани? Ееее...това вече не е за вярване. Как е възможно лекари,юристи,държавни служители и други подобни интелигентни хора да са корумпирани. Ако е така,това означава,че няма оправяне тази държава.
91
1
 
18
 
! Отговори
аз преди 2 години
Конфискация на имуществото на лекарите в полза на държавата
90
2
 
9
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
''Иззети са големи суми'' , после ще се окаже че това са ''ДЖОБНИ'' кинти , и СЛЕД МгЛЪТЪ ,... ПАК МЪГЛА !
89
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай *** смело върви напред! Фалшиви ТЕЛК-ове, заплати под масата, уж се осигурява на минимална. После в парламента крадяли. Бай *** краде и *** всеки божи ден, после друг му виновен, че е пръв опашкар в ЕС.
88
1
 
16
 
! Отговори
така е преди 2 години
До продължение... същото е и с пенсиите , в другите държави станаха 400-500 евра , минималните пенсии , а в Бг не могат и 300 лева да им се ОТКЪСНЕ от сърцето , на хрантулниците в Парламента !
87
0
 
4
 
! Отговори
Само ФЪФ Бг, 30г. преди 2 години
Обикновено в България , се ''разбиват'' ''престъпни'' групировки , и стават повече такива !
86
0
 
11
 
! Отговори
продължение преди 2 години
До инвалид съм Продължавам-защото много от вас,не знаят какво е да не ти стигат парите за нищо.А Пенсията е в зависимост от трудов стаж,осигуровки,обстоятелства при които си станал инвалид...Дължавата си знае как да ти даде минимума де.Но този закон развърза ръцете на изнудвачите.Прочететет го .Защото сега,като ти четат диагнозата,я четат като дявола евангелието.Имаш тежко заболяване,за което се дават ПЛАВАЩИ проценти.Дадеш пари-горна граница.Не дадеш.долна граница..
85
0
 
8
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
А от съда на какво мнение ще са ? Или : ''Неизвестен извършител , няма достатъчно доказателства''!А ЧЕСТИТО , А МЕРСИ !
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С вас сме господин Премиер и господин Президент.
83
1
 
19
 
! Отговори
инвалид съм преди 2 години
С ТЕЛК от 27 години,след счупване на гръбначния стълб.Не знам дали тролещите подозират какви са последстивията.И никой не те ще на работа,и как ти дават една мизерна сума за да оцелееш .А гаврата на ТЕЛК е в ПОСЛЕДНИТЕ години.Защото законът на ББ,от 2018 г ОРЯЗА правата ни,и сега тия дерат кожи.Преди това и да е имало корупция,беше малко,от БОЛНИТЕ не искаха пари.Говоря за 28 п-ка телк.Латинов-хванаха го полицаите,искаше по 800 лева.Сега е заместникът му Ангел Дамянов- иска по 1200...
82
0
 
26
 
! Отговори
логиката преди 2 години
След акцията във Факултето , явно се е разбрало !Не е нормално , здрави прави роми , ромки и ромчета да са с 1-ва категория на инвалидност --ПОВСЕМЕСТНО !Всичко се знае , но нищо не се предприема , и сега щее само ПУ-ШИЛ-КА !
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До питанкатаВзимат повече от твоите 55 лв .
80
7
 
3
 
! Отговори
Закуска в милано преди 2 години
Трябва да се фиксират и парите на лекарите.тавана да е 1000лева.които не му харесва германия.не мисля че вършат работа за повече от 1000 лева.дори сам им много специалистите взимат толкова.те са аматьори с купени дипломи некадърни.има някои въобще си нямат напредстава от медицина.да не говорим за висша медицина операции.тва куде го пише в книгите е старо и изтъркано.не се знае и как се избират с конкурс ли кои ги назначава.на кои се отчитар какви деиности извършват.
79
1
 
7
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
те безплатните услуги си ги има, но нема дореждане, щот корумпетата в телк пращат на рехабилитация свои роднини щот немало кандидати. мой познат е със сто процента телк, и му е била отказана карта за почивка с думите "малък процент телк имаш, не се обаждай много много". парите за безплатните лекарства ги дава касата, а телк е пенсионно обезщетение базирано на кой кво е работил.