Токът спира, уреди гърмят в столичен квартал

Прекъсванията породиха недоволство у жителите
24 сеп 2021 11:48, Ерол Емилов
25
Токът спира, уреди гърмят в столичен квартал
Снимка: Pixabay

Честите спирания на тока предизвикаха недоволство у жителите на столичния квартал „Симеоново“.

По думите им заради прекъсванията гърмят електроуреди.

Недоволните твърдят, че са подавали многобройни оплаквания до централата на електроразпределителното дружество, но проблемът остава неразрешен.

Още по темата
„Прекъсването може да е за кратко, но когато децата учат онлайн и се случи по време на контролно е доста неприятно. Аз работя от вкъщи и на мен също ми е трудно да обясня на клиентите, че нямам ток”, разказа една от протестиращите пред Нова тв.

Друг жител на квартала уточни, че спиранията са за време от 5 до 10 минути, след което отново електрозахранването се възстановяват.

От енергодружеството обясняват, че прекъсванията се дължат на метеорологични условия в квартала и районите, през които минават съоръженията, доставящи ток.
 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
8
 
! Отговори
Готин преди 1 месец
Всяко спиране на захранването е токов удар към електромера. Още през 2013 г. беше установено от БАМ, че новите електронни електромери след токов удар могат да покажат данни в пъти над потребената енергия. А за новите водомери няма какво да ви разправям!
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Инфраструктурата е от 1960, когато селото става квартал на София. Няма как да не спира тока, като непрекъснато се вкарват ниви в регулация и се строи без да има изградени и предвидени мощности за това. А както знаем енергопреносните дружества мразят думата инвестиция и едва ли някога ще изградят нови съоражения и увеличат капацитета за село Симеоново, без значение какви гъзари живеят там...
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"електрозахранването се възстановяват" - доообре, само намалете спирта в редакцията
21
6
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 1 месец
Еми и аз където живея в София не помня да е спирал тока и водата, освен ако не е планов ремонт за ъпгред на тръбите например, ама и това го е нямало скоро)Така че бери си ягодките и не се мисли за нещо повече от хората тук ;)Между другото все повече чужденци знам, които идват да живеят тук, сигурно щото при вас е рая, а тук ядем доматите с колците?)
20
5
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 1 месец
Е вие като гласувахте за Учиндолецо видяхме колко по-добре стана))
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече шеста година, в Англия, не е спирал ток, нито пък вода! Нито веднъж!!! ....да ти гръмне телевизор от токов удар в България...безценно!!! Продължавайте все така успешно да гласувате за тези, същите!!!!
18
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Имам няколко познати симеоновци дето се мислят за голямата работа и голямто добро утро!Там поне 80% не са си изкарали с честен труд парите, така че да страдат!Всичко се връща!
17
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Асане, ЧЕЗ ги няма бе Асане. В маалата не ви ли казаха ?
16
1
 
15
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
Доста сте изостанали - ЧЕЗ ги няма в България от м.април т.г. Новият електроразпределител е ЕВРОХОЛД. Ама папагалите трудно вдяват.
15
1
 
10
 
! Отговори
А добър ден преди 1 месец
В Лозен е така непрекъснато.
14
2
 
8
 
! Отговори
Банков П. преди 1 месец
22 години живея Мадрид.Един път са спирали ток.
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакайте да захладнее, да включат всички климатиците и печките на ток. Тогава прекъсванията ще са за по час-два и далеч по-чести, хахаха. Ама така е, не ни трябва нов АЕЦ. Поемайте тока директно от слънчевите панели през зимата. Хахахахахахах. Ганчооо, Ганчооо, влачи сега от акъла на управляващите.
12
2
 
3
 
! Отговори
Така е преди 1 месец
До nfnf Досега когато е имало буря никога не ни е спирал тока! Но когато в небето няма нито облаче и няма дори полъх, тока спира изневиделица! Ако при буря тока спираше, можеше да се очаква, но когато спира при ясно време не можеш да очакваш че тока ще спре и да се подготвиш!
11
3
 
7
 
! Отговори
..купувам лоша площ. преди 1 месец
..ако някой му идва в повече проблемите с канализацията, съседите, ЧЕЗ, и др. неприятни ежедневни фактори - моля да ми сподели- купувам малки парчета "земя с проблеми" в квартал Симеоново!..предлагам освобождаване от проблемите и си свирукате занапред.. :)
10
2
 
0
 
! Отговори
nfnf преди 1 месец
До ПеткоТи ли ще им ги купиш???
9
1
 
9
 
! Отговори
nfnf преди 1 месец
Не е от метеорологичните условия, да не се извиняват, а да бъдат коректни, защото това не е само там, а на много други места, така се вдигат сметките още повече. Преди време писахме жалба точно по този причина, дойдоха и поставиха някакво устройство за един месец. ЕЕЕ трябва да ви кажа, че през този месец веднъж не спря!!!!
8
0
 
16
 
! Отговори
Гинка не ги ли купи? преди 1 месец
Една жена на име Гинка щеше да купува ЧЕЗ кво стана с тая женица? Какво прави?
7
5
 
5
 
! Отговори
Конкуренция преди 1 месец
Трябва да има конкуренция! Нека всеки си реши към кой оператор да се прикачи! Когато не съм доволен от някой доставчик независимо дали мобилен оператор или интернет доставчик, мога след изтичането на договора да го сменя! Но независимо че ЧЕЗ спира тока по всяко време на денонощието, а ние които работим от дома си нямаме никакви права да поискаме неустойки поради претърпени загуби в следствие на спирането на тока!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в Лагера постоянно спира токът през нощта.
5
3
 
16
 
! Отговори
ЧЕЗ да си ходят преди 1 месец
ЧЕЗ трябва да бъдат изгонени с ритници! Преди 2 вечери нямахме ток цяла нощ! От любопитство отворих сайта им с авариите! Цяла София беше като дискотека: Младост, Овча Купел, Красна Поляна, Център, Люлин бяха без ток! Отдавна е настанало време прокуратурата да се захване с крадците от ЧЕЗ! Не може да искат само увеличение на електричството и да не вложат лев в обновяването на мрежата, за да може тези прексъвания да останат в историята!