Арестуваха мъж, опитал да заличи надписа от паметника на Съветската армия

Той е задържан за 24 часа
26 сеп 2021 15:23,
121
Арестуваха мъж, опитал да заличи надписа от паметника на Съветската армия
Снимка: БГНЕС

59-годишен мъж е задържан за опит да заличи надписа на паметника на Съветската армия, предаде на БГНЕС.

Арестът е извършен тази сутрин около 8.15 часа.

Още по темата
Извършителят е задържан за 24 часа. Пред органите на реда е заявил, че е русофоб.

От МВР отрекоха появилата се информация, че арестуваният е финансистът Мартин Заимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
10
 
6
 
! Отговори
до алекс преди 2 години
Събирай си партакешите и заминавай за Виена. Па земи опъни една палатка там до паметника да му се радваш. Ние тук паметници на окупатори не искаме. Под ботуша на Червената армия бяхме по-зле откалката по турско. По времето на турското робство всеки българин е можел да пътува до където си иска. Български кервани са обикаляли не само цялата Османска империя, ходели са по северна Африка, по Близкия изток. Българи са ходели свободно да се учат по Париж и Лондон.
44
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се радвам, че в България има 4 американски бази. Да си има Путин обица на ухота ако реши пак да ни праща Червена армия. И Полша и Балтийските държави сега молят НАТО да усили присъствието си в техните държави, защото Русия е най-агресивната държава. Руски ботуш има в Крим, в Приднестровието, в Грузия, В Молдова, в Армения. в Чечня. където Путин плаща на Кадиров милиони да държи властта подчинена на Кремъл.
43
7
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Данко Харсъзина Три пъти съм бил във Виена и винаги паметника е бил в идеално състояние.Без боя и драсканици.Не правя манипулация.Просто посочих факта,че във Виена има такъв паметник.Който не вярва може да се качи на самолета и лично да се убеди.
42
2
 
5
 
! Отговори
А бе преди 2 години
До до алексА бе аланкоолу,кога е загубена Македония?1913-а година още.
41
4
 
3
 
! Отговори
Тцтц преди 2 години
Това е формулата за народен представител , боядисваш и си готов ! Верно че тоя Заимов го забравихме , и той взе че огладня и се показа като въшка на чело!
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 Да и то сериозен.
39
10
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Освободете човека, съборете паметника на българското унижение.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е по-голям проблем на България?
37
7
 
17
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
оставете ги тия паметници бе, оправяйте си икономиката, че съвсем сте я закъсали!!!!
36
7
 
14
 
! Отговори
до алекс преди 2 години
Колко паметника на червената армия има в Австрия? Да им е жив и здрав паметника във Виена. Австрийците са член на Западна Европа и не са преживели ужасите на комунизма. Не са преживели Народен съд, не са преживели отродяването на 2 милиона българи, които Сталин нарече македонци. Няма в Европа по-пострадала държава от СССР от България. Ние загубихме заради продажните на Кремъл комунисти всичко - суверинитет, и достойнство, загубихме хиляди по концлагерите, загубихме Македония
35
12
 
6
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Тоя паметник(а и другите подобни) трябва да си стои на мястото и в задоволително състояние докато граничим с Турция.Ако в един момент вече нямаме обща граница-то тогава може да се премахне.Но не и по-рано.Ясно защо.
34
1
 
8
 
! Отговори
Мартине???? преди 2 години
Мартин Заимов е внук на героя на Съветския съюз генерал Владимир Заимов. Генерал Вл. Заимов е разстрелян през 1942 г. за дейност като резидент на мрежа на съветското разузнаване, работила в няколко страни в Източна Европа. Мрежата и участието на ген. Заимов в нея е разкрита от Гестапо, затова българските власти не са потулили случая. Съдът е издал смъртна присъда чрез разстрел, а не чрез обесване, тъй като не са намерени доказателства за материално стимулиране на дейността на ген. Вл. Заимов.
33
5
 
10
 
! Отговори
Abigejl преди 2 години
Откачалка!
32
11
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Малко информация за тези,които плюят срещу паметника и не са излизали от родното село.В центъра на Виена има паметник на Съветската армия в идеално състояние.Никой не го драска и боядисва.Благодарение на Съветската армия днес живеем в свободна Европа.
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чехия събори паметника на генерал Конев. Същият генерал, който водеше Червената армия при окупацията на Полша през 1968вма година. Тогава Путин прати тролията си и потрошиха чехското посолство в Москва. Великите миролюбиви руснаци. Това е Русия, това е голямото им миролюбие. Русия е най-големия б--лклук на планетата.
30
12
 
14
 
! Отговори
Освободителите преди 2 години
Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
29
15
 
12
 
! Отговори
Освободителите преди 2 години
Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата
28
9
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да го предават на Съвецката армия :)))
27
19
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Русия..... Русия е най-мръсната и до погнуса отвратителна страна в цялата световна история. Там са селекционирани чудовищни морални ypоди при, които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в клоаката, в които иска да потопи целия свят.
26
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този паметник трябва да стои.А вие отпред добре наведени и без ***.Митрофанката ще ви праща секи ден по еди як богатир да проверява дали стоите наведени и който не седи............