Пет болници отказаха да приемат мъж двустранна бронхопневмония

Или нямат белодробни отделения, или лекуват пациенти с COVID
79
Пет болници отказаха да приемат мъж двустранна бронхопневмония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пет болници в София са отказали да приемат пациент с двустранна бронхопневмония.

На 10-и септември Симеон не се чувства добре. Прилошава му и решава да си направи PCR тест, който се оказва отрицателен, а след рентгенова снимка става ясно, че има двустранна бронхопневмония, разказва за случая bTV.
Само за няколко дни състоянието му се влошава. Заедно със съпругата му започват да търсят лечебно заведение в София, където да бъде настанен. Оправданията на цели 5 болници в София обаче е, че не могат да го приемат, тъй като нямат белодробно отделение или заповед ограничава приема на пациенти без коронавирус.

„Оказа се, че Симеон е с много силна инфекция. Лекарят искаше да отидем в специализирана и голяма болница, които имат подходяща апаратура. Отидохме в „Софиямед“, където още на регистратурата ни казаха, че няма белодробно отделение. В „Пирогов“ лекарят каза, че в цялата болница има настанени пациенти само с COVID-19, съгласно заповед от 16 юли“, започва разказа си неговата съпруга Боряна Солакова.

Историята се повтаря и в Специализираната белодробна болница, където също твърдят, че приемат само пациенти с коронавирус. По същото време Симеон припада пред болницата, което налага обаждане на Спешна помощ.

„Извикахме Бърза помощ. Жената от там ни каза, че няма свободни линейки и тя ще ни каже къде да го закараме – във ВМА и Александровска болница има места. Докато тръгнем обаче, ни се обадиха отново, за да ни кажат, че и там няма места“, допълва още Боряна.

След молби от страна на семейството по телефона и 7-часово лутане Симеон е приет в Окръжна болница „Св. Анна“.
В момента мъжът все още е с влошено състояние и със затруднено дишане поради липсата на кислороден апарат.
Съпругата на Симеон е подала сигнал за случая до министъра на здравеопазването и президентството.

bTV отправи запитване до петте болници, отказали да приемат пациента на 13 септември. Отговор беше получен единствено от Александровска болница, според които няма заповед, която да възпрепятства приема на пациенти с други заболявания, освен COVID-19, а направената проверка по случая е посочила, че няма данни на пациент, преминал през тяхната болница с това име на тази дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Доктор Шарлатанинов преди 2 години
... ами щом не е Ковид и не се отпускат кинти от Здравната каса , какво да го правят ?
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано има късмет човека.
65
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е при Радев!!!
64
4
 
10
 
! Отговори
Илиана преди 2 години
това е занадналото бьлгарско общество, не е за пьрви пьт. Как е вьзможно това? Колко хора умряха от рак, заради този измислен ковид 19!!! Лекарите станаха мафиоти с бели престилки.... хората крадат. Сьщевременно тези лекари взимат заплати в хиляди. Нали ги изтопосаха в предаването.... дьното е стигнато. Няма един корумпиран политик които да е в затвора, а трябваще борисов, да бьде вече в затвора.
63
2
 
7
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
Абе ....убава работа, ама българска.. (.Не зная тези лекари имат ли морал в главата или само в главите им се въртят финикийските знаци на чичо Сам.) В много лощо е състоянието на здравеопазването у нас и това е, не че няма пари....еми просто гена , чипа ли.... не знам какво, но българин и добре свършена работа са несъвестими (80-90% от населението и включително и ромите (90-95%).
62
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да ходи при мангъра.На чайчета и аспиринче и пижама
61
2
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
На некой още да не му е ясно за смъртноста в България ?
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да започне да се търси сметка на лекари и най-вече началници , които дават такива заповеди, има хора с много по сериозни зажолявания от тоя скапан грип ! Обричат пациенти на смърт
59
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето как Ковидът поразява-не се лекуват другите болни!
58
0
 
38
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Всички бропхопневмоници, които тямат положителен тест ги разкарват между болниците като панаирджийски мечки защото от тях не се печелят добри пари! Това са нашите ''здравеопазване'' и нашите ''лекари'', това за тези които все още не са разбрали защо сме първенци по смъртност във всяко отношение!
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платен ***, ваксинирането и преструктурирането на болници няма нищо общо. Това е ковид държавна политика във всички страни, ваксинирани или не, който иска заем от МВФ, изпълнява ковид изискванията за локдаун, здравеопазване и терор. Иначе пари нема. Болниците и техните ковид звена не са пълни. Всичко е лъжа, но вие вярвайте и да си ударите и трета доза, която не е трета, а бустерна.
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До другите да мрът 57 Гербав, не прочетохте ли, че няма такава заповед. Лъжат гербавите калинки, всички трябва да бъдат изчистени, не само балтов.
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61 Вашите калинки, гербав, саботират с всички сили. Не четете ли, че лъжат. Още малко ще се наложи да ви изтърпим.
54
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ да помага на всички болни хора в тези бизнес ковид времена. Ще затрият човека от безхаберие и алчност. Само смотаният ковид и парите около него са ви в главите. ***. Ковид няма, има грип, направен в лаборатория, но за вас е супер извинение да покажете колко сте хора. Миналата година щях да пукна от стандартен синуит, който придоби големи размери заради липсата на лечение и адекватност. Нищо лошо няма да кажа за лекарите, защото има и добри и нормални хора сред тях.
53
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички отделения са престуктерирани на ковид. Това е резултата от неваксинирането. Сега няма къде да се лекуваш ако си без ковид. Вие сте си виновни!
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драхте се миналата година. Плюхте. Сега вече 6 месеца Кацарчев и Фигуранта управляват. Май е още по-зле? И то при вече натрупан опит, повече информация и материална обезпеченост! Да ви напомня, че калинките с шест точкои са полезни твари за разлика от африканските скакалци!!!!
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45 айде без легенди. 150 Е здравната осигуровка в Германия ако си на трудов договор, с увеличаванен на дохода е повече. В тази сума влиза цялото семейство и децата, ако роботи само един. В България има огромно нереално количество болници и лекари.Една каса в България, в Германия са сто поне. Има пари в България просто се харчат нецелесъобразно.
50
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаос гарантиран от Радев и служебното правителство.
49
0
 
12
 
! Отговори
до 45 преди 2 години
20 лева за здравно осигуряване плащат безработните или тези, които се самоосигуряват.Останалите, които работят и взимат над минималната предпоплагам си наясно, че не плашат 20 лева?Както и не са много германците, които плащат 300 евра за здравни.Това според стандарта.На 700 минимална в България, колко искаш да са здравните осигуровки?200 лева ли?
48
1
 
30
 
! Отговори
другите да мрът преди 2 години
"заповед ограничава приема на пациенти без коронавирус"После защо имало надвишена смъртност! Защото МЗ са гении!