Близо 800 души дариха кръв за месец във ВМА

Бе подобрен 30-годишен рекорд
Обновена: 5 окт 2021 13:57 | 5 окт 2021 13:57, Веселина Йорданова
7
Близо 800 души дариха кръв за месец във ВМА
Снимка: ВМА

787 души са дарили кръв през септември в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.

Това е най-големият брой дарители за такъв период от време в близо 30-годишната история на центъра. 444 от тях са военнослужещи от различни военните формирования в страната, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Кръвния център на ВМА.

Кампанията "Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!" бе подкрепена от униформените във военните формирования в Белене, Казанлък, Асеновград, Ямбол, Стара Загора, Сливен, Карлово и Пловдив, съобщиха от ВМА.

Малцина от тях даряват за пръв път, повечето са наши дългогодишни дарители, отчете проф. Попов и изтъкна, че помощта на униформените в мисията на Кръвния център да подсигурява необходимите количества кръв и кръвни продукти е незаменима. Той изказа огромна благодарност към всички дарители.

Желаещите да дарят кръв в Кръвния център на ВМА могат да го направят всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: вмакръводаряване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Моля ви хора помогнете ми да живея смислен живот ! Може ли ?
6
1
 
1
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
По време на социализъма в казармата доброволно дарявахме кръв.В поделението идваше екип,в който като правило почни всички бяха млади хубави лекарки и сестри.След това строявах взвода,подавах се команда "Взводза доброволно даряване на кръв,към лечебницата,ходом марш".Имаше и стимули,три допълнителни дни домашен отпуск,два шоколада "Фин млечен,шоколадови вафли,три часа да си полежиш в спалното,през деня.Не даваха кръв само: застъпилияткараул и този,които ще застъпва.Като фазан давах пример
5
1
 
0
 
! Отговори
Дар от БОГ преди 2 години
Всеки човек по отделно е създаден от природата ! Природата и БОГ решават какви таланти да има човек и може би какъв да бъди ! Природата е по силна от нас - хората, природата ако сметни за добре да наказва хора, значи има за какво ! А човек, който прилича на наказан, всъщност не е наказан , всъщност хора го наказват например от някаква омраза ! Аз така мисля !
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давал съм 7 пъти кръв през живота си до сега но капка няма да даря вече. Кръвта ми е ценна за мен и само срещу 1000 евро за банка мога да дам
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, имало и хора още!
2
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Няма ограничения.
1
4
 
4
 
! Отговори
. преди 2 години
Някой знае ли вярно ли е, че да дарят кръв се допускат само неваксинирани?