Ще остане ли София без таксита? Желаещи за шофьори няма

От бранша настояват за увеличение на тарифите
60
Ще остане ли София без таксита? Желаещи за шофьори няма
Снимка: БГНЕС

Има реална опасност София да остане без таксита. Шофьорите намаляват, а времето при поръчка на такси се увеличава, съобщи БНТ.

От началото на пандемията има 70% спад на работата. Огромен проблем за нас са нерегламентираните превози, каза Красимир Цветков от Национален таксиметров синдикат.

Представители на бранша настояват за актуализация на цените, намаление на данъка и решаване на проблема с нерегламентираните превози. Ако тези проблеми не бъдат решени, таксиметровите шофьори са готови да излязат на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: таксисофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Антоан Симеонов преди 2 години
как да няма желаещи, аз съм един от желаещите!!!
52
3
 
1
 
! Отговори
Джорджо преди 2 години
Всички седят и чакат по стоянките на фиксирани курсове! Какви тарифи?, те са за парлама. Казвам му до летището от НС и той ми обевява 50лв.!!!
51
1
 
1
 
! Отговори
Петко Славейков преди 2 години
Не сме народ, не сме народ, а мършa,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще д
50
6
 
3
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Е, нали уж бяха много и нямало място и клиенти за всички - затова вдигнаха първоначалната такса двойно, а сега и цената на километър искат да удвоят. Че искаха и да карат в бус лентите и какви ли не още дивотии. Дай му на глупав човек власт и му гледай сеира.
49
5
 
12
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Ако сте болни и трябва да повърнете но не можете, качете се в таксито на някой ром
48
1
 
10
 
! Отговори
ако знаете-- преди 2 години
След 86 г със укази се пуснаха да работят частни таксита имаше и стари и нови коли и на бензин и на газ и със 4-врати и със две .... Сега нека освободят и премахнат изискванията и пазара ще каже сам със каква кола може и със каква не ? Фирмаджиите които продават ефира дават и коли на лизинг те постоянно търсят хора да клъвнат и да изплащат коли по 40 000--50 000 лв е тези хора как да ядът и какви пари носят във къщи,тука клиентите не са германци ще се возят и във стари , но на евтини цени !
47
2
 
13
 
! Отговори
ако знаете-- преди 2 години
Не е нужно държавата да ми казва колко нова кола да си купя ,че да имам право да работя ,после да и оризеля боята със жълта ,после да ме кара на всякакви изпити за пари ,да нося една торба документи ,АЗ имам Ц категория и карам 32 г такси --какво ме влачат и разкарват или даяджиите знаят повече от мен за таксито ,че ме правят смешен Ако си под наем или лизинг въобще не трябва да караш такси ,а откъде имаш пари да си купиш нова кола и да караш не е ясно-- колата може и да е стара и да става !
46
2
 
3
 
! Отговори
ако знаете-- преди 2 години
Как ще се оправи всичко ! Във момента таксито найстина ще изчезне при всяко вдигане на цени Броя на курсове намалява -- минаваш по малкя км. парите са същите ,ама НЕСА повече единствено амортизациятае по малка ,НО всичко друго поскъпва ,а ти гледаш само амортизацията ? А на нас ни трябва по голяма сума да занесем във вкъщи значи повче работа ,да ама каква работа при високи цени ,скъпи лизинги и много данъци или коли под наем и малко клиенти по добре еб ез изискванията за нови коли ,цвят.....
45
1
 
0
 
! Отговори
blabla преди 2 години
До A3"a dano i koparkite izcheznat" те ще изчезнат , най-евтините таксита ще са на цената на сегашните копърки
44
0
 
8
 
! Отговори
Пука ми.... преди 2 години
С 2- коли съм....и карта за цялата градска мрежа!
43
6
 
3
 
! Отговори
ако знаете-- преди 2 години
Как ще се оправи всичко ! Да се върне старите правила от преди 89 г ,таксито да няма ограничение за години , да не се боядисва жълто ,да се смята като работа за подпомагане на семейния бюджет ,Да има касов апарат и накрая на годината да се тегли черта ,каква сума да се облага ,тоя шофьор кола купувал ,ли е ,ремонти правил ли е колко дена е работил и чак тогава да му вземат ,сега не го питат има ли --викат му купи нова кола и дай---е накрая без таксита !
42
2
 
1
 
! Отговори
blabla преди 2 години
До Мен :"Кой ги спира да увеличат цените? Някой им е забранил ли?" - ако не знаеш в народна социалистическа република българия цените на пазара се определят не от търсенето и предлагането а от държавата , в случая от фандъкова - чл. 24а, ал. 11 от Закона за автомобилните превози. - като го въведоха това ми поскъпна таксито достатъчно че да изкарам книжка.
41
6
 
4
 
! Отговори
ако знаете-- преди 2 години
Колко народ се вози във таксита ,възрастни хора по болнци и администрации които винаги казват добре ,че сте вие ( макар ,че им е много скъпо ) .Вечер и сутрин когато няма автобуси всеки който трябва да се придвижи изцяло разчита на такси . Щом се развали времето майки със ученици също и до детски градини .Закъсняващи хора . Хора прибиращи се във късен час от гости --- и наи накрая нощния живот ! Возят се хора търсещи институции от други градове ,изпуснали последния автобус от села....
40
0
 
5
 
! Отговори
A3 преди 2 години
a dano i koparkite izcheznat
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре ще е да няма таксита.
38
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ми липсват такситата.
37
6
 
14
 
! Отговори
. преди 2 години
Хич да няма таксита.
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един познат бакшиш вози момичета по адреси по цяла нощ на абонамент и нищо друго. Казвал ми е че прави по 250-300 кинта чисто на вечер. Понякога отнасял и свиррка за почерпка.
35
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква опасност бе? Ако София остане без таксита ще е върховно щастие!
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато много рядко се влиза в един магазин,той хлопва кепенците и фалира,та и с услугата"таксита"е така,никакви протести и повишаване на тарифите няма да ви спасят,просто времето ви изтича!