Пускат парното в София до края на седмицата

Синоптичната прогноза е за трайно застудяване
Обновена: 9 окт 2021 10:57 | 9 окт 2021 10:40, Елка Василева
70
Пускат парното в София до края на седмицата

„Топлофикация София” ЕАД съобщи, че започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата.

Общото включване на отоплението в  София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от  +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмица.

Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

Веднага след приключването на неотложния ремонт на газопреносната мрежа от държавният системен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Топлофикация София“ ще стартира подаването на топлинна енергия и към районите, обслужвани от ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин".

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

„Топлофикация“ напомня на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на  нередност клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чугунените кратуни не реазбраха,че парното е най-скъпото отопление защото се заплащтат всички топлопреносни загуби от ТЕЦа до абонатната.
27
9
 
13
 
! Отговори
Старата школа преди 2 години
Селянииии...Пак ще ви кажа, че минаващите през апартамента тръби, т.н. "сградна инсталация" затоплят поне 25% от апартамента. Даже да не пускате радиаторите, когато влезете в къщи, топлото се усеща. Ама келепир няма...
26
11
 
5
 
! Отговори
мнение преди 2 години
хей къде сте протестъри добре ли ви е сега а шмекери глупави ! ще слушате бибикян хаджигенчов мая общата хак да ни е като не знаем да гласуваме!!! САМО БОРИСОВ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ В ТЕЗИ ТРУДНИ ВРЕМЕНА!!!!
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парното ще стане пак евтино, както беше преди 1989 година, ако се върнем към това, което плащахме тогава и начина на плащане според кубатурата. Който не иска парно да се връща на село или да си търси сграда без парно. Хем се натискат да са в сграда с парно, за да им е топло, хем врякат,че не искали парно.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България живеем около 4 милиона, но според умника 5 милиона плащали парното на 2 милиона.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в БЕГЕТУ чакаме да стане студ и мраз и тогава да пуенме парното...
22
4
 
9
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Сега ще ви пуснат парното, но промяната ще е усетите по джоба в януарските сметки с 50% нагоре. Ако сте плащали 200 лева за парно , вече ще плащате 300. Промяната продължава
21
1
 
5
 
! Отговори
сАдебен спорТ преди 2 години
В началото на сезона, преди да ви пуснат парното, завъртете си радиаторите на 5 - така няма да има нужда да ги обезвъздушавате после.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Включвайте си изключените радиатори. До следващата проверка.
19
4
 
5
 
! Отговори
Опърдян Кур преди 2 години
Топлофикация! КРАДЦИ! Върнете парите на хората! МОШЕННИЦИ!
18
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко муй сметката за месеца :)))
17
2
 
15
 
! Отговори
AMA ARY WE преди 2 години
АМА АРИ ВЕ! ВЕЧЕ 3 ДЕНА Е СТУД, АЗ НЕ СЪМ МИЛИАРДЕР С КЛИМАТИК И СЕ ОТОПЛЯВАМ С ПАРНО, НЕ СТИГА ЧЕ Е БЕЗБОЖНО СКЪПО ПАРНОТО, МИ И НЕ РАБОТИ, ОСТАВКА ФЪНДЪКОВА, ОСТАВКА ТОПЛОФИКАЦИЯ, СЪД И ЗАТВОР ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА!!!
16
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Продължение: Освен...обелки,ползвам и изсушени...шишарки,които събирам редовно,при всяка разходка до Витоша.Имам събрани до момента 10(десет) чувала от зебло,които съхранявам в мазата и на терасата.От опит знам,че с 20-сет шишарки,като запаля печката мога да си изпържа тиган яйца,а с 50-сет шишарки,да си направя миш-маш цяла тенджерка.За свинско с кисело зеле са ми необходими 250 шишарки.Много са калорични и почти няма пепел,напълно екологично гориво.Ако някой ме срещне в метрото с чувал,аз съм.
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и кой ще го плати радев ли? Нека спре да се крие а излезе и отговори защо увеличи цените? За това ли гласуваха хората?
14
4
 
12
 
! Отговори
Докога преди 2 години
В България потребителите ще плащат за непоискани услуги?
13
5
 
7
 
! Отговори
Работиш в топлото преди 2 години
До Стар Софиянец - Ясно е, че не си в час или си правиш на ударен или проявяваш невероятна наглост като служител в топлофикация. Високите СМЕТКИ са от кражби и рекет на Топлофикация и топлинните счетоводители дето и те трябва да се прехранват с пари ще турят и инфлация. Така че наглецо ходи се гръъмни.
12
7
 
4
 
! Отговори
прогноза преди 2 години
От 15-ти лятото се завръща и почвате да плащате за топлото.
11
5
 
17
 
! Отговори
Започва се Кошмара преди 2 години
Високите сметки и ще начислят и инфлацията. Хората трябва да се организират да се изключват напълно цели сгради и блокове от парното Жестоки сметки са задават и заформят.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде пускайте го, че с тези 4 климатика вкъщи, не мога да стопля апартамента.
9
6
 
23
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 2 години
Добре си е с парно, при това е евтино. Скъпо е само там, където съседите крадат прекалено много от топлото.