Ќай-скъпите жилища в —офи€ - в "»зток", "»ван ¬азов" и "Ћозенец"

9% е ръстът на цените на имотите в столицата за тази година
ќбновена: 11 окт 2021 10:34 | 11 окт 2021 10:34, ѕет€ —лавова
235
Ќай-скъпите жилища в —офи€ - в "»зток", "»ван ¬азов" и "Ћозенец"
—нимка: ƒимитър  ьосемарлиев, Dnes.bg

«начителен ръст на жилищата в —офи€, като от €нуари до септември тази година той е 9%, предава pariteni.bg.

—поред данните 1000 евро на квадратен метър може да достигне разликата в цените на жилищата в различните квартали в столицата. Ќай-скъпо се продават апартаментите в кварталите "»ван ¬азов", "»зток" и "Ћозенец", където цените са съответно 1910 евро на кв. м., 1858 евро на кв. м. и 1743 евро на кв. м.

—ред лидерите се нарежда и ж.к. "яворов" с цени от 1810 евро на кв. м. ќчаквано, най-евтино е в крайните квартали. "Ћюлин" е лидер по най-ниски цени от типа 991 евро на кв. м. следван от ж.к. "Ќадежда" с 996 евро на кв. м. "ƒружба" също е в челната тройка по ниски цени с 1030 евро на кв. м., показват данни на компани€ за недвижими имоти.

¬същност жилища, неуспели да се реализират с години поради високата си цена, откриват сво€ купувач днес. “ова са имоти, чиито собственици не са търсели сделка на вс€ка цена, а единствено на офертната стойност, ко€то обаче не е отговар€ла на пазарните реалности. ƒнес много такива имоти усп€ват да се продадат, тъй като цените им вече кореспондират с динамично раст€щи€ пазар, сочи анализът на брокерите.

ќт началото на годината имаме немалко сделки за имоти, които са в продажба от 8-10, дори 11 години. “ехните собственици не са били склонни да коригират цените си, макар те значително да са надхвърл€ли средните пазарни нива.

ƒнес обаче пазарът усп€ва да "догони" ценово тези жилища и сделките са факт", коментира брокерът Ћюба јтанасова. ѕо думите й сме в момента има "изключително динамичен пазар" с активно банково участие.

Ѕро€т на сключените сделки расте с около 20% на годишна база, като търсенето продължава на изпреварва предлагането. ”величава се и делът на покупките, направени с ипотечен кредит – ако към есента на 2020 г. те са около половината от всички сделки, то днес външно финансиране се ползва от около 60% от клиентите.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


235
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
192
2
 
5
 
! ќтговори
Anonimen преди 2 години
ѕример - нова коопераци€ в Ћозенец, от година стои полупразна, само две жени сто€т на маса на терасата, пушат цигари и говор€т на висок глас, за да ги вид€т хората, че живе€т "в Ћозиниц"! Ќа общото събрание дойдоха н€какви странни хора, а коопераци€та грозна та грозна, ама в центъра.’ората дават пари за глупости.
191
4
 
2
 
! ќтговори
Anonimen преди 2 години
“р€бва да си доста глупав »“ да коментираш по форумите, а отделно да влагаш парите в бетон. ¬ момента жилищата си изкупуват масово от перачи на пари и хора, които ги е страх да си държат парите в банките, заради инфлаци€та. “акива глупави инвестиции скоро ще бъдат забранени, защото пренаселена ≈вропа не може да си позволи хил€ди да са без жилище, а н€колко да притежават десетки апартаменти. ƒанъците на имотите в Ѕ√ ще се увеличат драстично.
190
2
 
11
 
! ќтговори
√ладиатор преди 2 години
–еалното население на —офи€ е около 700-800 хил€ди души. Ќе в€рвайте на официалните данни навс€къде в страната са завишени с 40-50 % !!!!! ќсвен това хората от провинци€та се ориентираха към чужбина, а софи€нци продължават да напускат столицата. ƒаже в  апитал имаше стати€, че —офи€ вече не расте...
189
2
 
14
 
! ќтговори
¬арненец преди 2 години
ќт къде е тази снимка, какво е това гето. ≈еей гол€ма сел€ни€,жалко за —офето.
188
8
 
22
 
! ќтговори
ѕадар€ преди 2 години
«а да живе€ в най-мръсни€ град в —вета ( според швейцарската IQAir по данни на въздуха от 28.ноември миналата година) заедно с ƒака (Ѕангладеш),ƒелхи (»нди€) и  расно€рск(–уси€) тр€бва да ми плащат вредни .
187
5
 
7
 
! ќтговори
ƒо аноним 219 преди 2 години
Ќищо не ми е на кредит Ѕаце. ¬сичко  ≈Ў, бецален
186
18
 
12
 
! ќтговори
ƒо 218 преди 2 години
ƒавам си 4 апартамента под наем в —офи€ и си ход€ по 1 месец на —лънчака, Ћозенец, —озопол, а ти€ от ¬арна и Ѕургас н€мат пари да си плат€т 1 вечер€ на ¬итошка. ’ахаха
185
13
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
¬сички сел€ни от окръжни градове са откачили от €д, че цените в —офето са по 2000 евро, а във ¬арна, ѕловдив, Ѕургъз са по 1000 евро. “оест 2 пъти по бедни. —елска завист
184
4
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
¬ тези кризи и пандемии на хората им е само до имоти.
183
4
 
37
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
—татии писани за пари! Ѕомбардират сел€ните да купуват,редовно ,през седмица!
182
3
 
24
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ƒо 213. –азликата от селцето до ∆енева е гол€ма от селцето до —офи€. ¬ —офи€ новите жилища фасадите им са докарани до европейските , но съдържанието / инсталации- тръбни, електро, отоплителни/ им е трагично. Ќе отговар€т на съвременните стандарти на ≈—. —лед десетина години от строежа са за подм€на. ƒруги н€мат и приет акт 16. Ѕез нотариален акт
181
4
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
¬ ж. к яворов почти всеки блок е с абонатна свързан към ÷ентралното отопление на “≈÷ √ара »скър. –азходите и загубите са за сметка на абонатите. “е н€мат и външни открити вертикални инсталаци€ в стаите си. ѕлащат жестоки сметки на ƒружеството, без да получат нужната топлина. “ези имоти им начисл€ват сградна инсталаци€ наравно с квартали ћладост, Ћюлин и други . — тръбите които са открити в помещени€та им.
180
23
 
16
 
! ќтговори
patric преди 2 години
ƒецата живе€т във ‘ренската част на ∆енева. огато отидоха преди 12 години.  в.м в селцето тогава беше 3500-4000 евро.кв.м.—ега е над 7000 евро.≈дна —офи€ ко€то е един общо взето европейски град е в пъти по евтин.ѕросто надежда вс€ка оставете че цените ще паднат.÷ентъра ще расте.–уски паметник,Ќƒ ,медицинска академи€ ,ƒокторски паметник ще си останат недостижими.÷ените им ще растат просто това е тенденци€та.–адой –алин беше казал.«на€ аз къде е доброто но не ми стига среброто.
179
4
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
¬ ти€ квартали жилищата са без гараж. яворов,»зток. —троени през —оца. “есни алеи само за каручки. ≈ какви цени?
178
3
 
21
 
! ќтговори
ј »ван ¬азов? преди 2 години
«а спорещите . «начи »ван ¬азов е пълен със соц. блокове на по 10 етажа пък макар и тухлени . Ќикаква идили€ сравнен с Ћозенец и »зток . Ќиско строителство на по 3,4 етажа е по- скоро изключение за разлика от другите два . ћного по- идилични квартали са Ћозенец и »зток . Ќай- доброто на ¬азов е близостта до центъра и ёжен парк( не е малко) , но самата структура на квартала не ми допада изобщо . . ƒа по бул. ¬итоша е при€тно ,но назад 90% от улиците са соц блок до соц блок и неподдържани .
177
4
 
19
 
! ќтговори
 аналин ÷олов преди 2 години
ћноо скъпи тез клоаки там е
176
10
 
29
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
—амо като погледна снимката и не ми се иска да живе€, а какво остава да куп€ бърлога в —офи€. Ќе знам как има балъци които дават толкова много пари.
175
1
 
20
 
! ќтговори
пук преди 2 години
ѕфссс ...хахаха.... стр€скате ли се ? —коро ще почнете да припадате, когато н€кой спука гума на път€ хахаха
174
5
 
45
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
» да се увеличават и намал€ват цените, н€ма кой да им купи копторите. Ќаселението се топи със всеки изминал ден, а строителството не спира, навс€къде се презастрои страшно много. Ќа кой ще продават???
173
6
 
40
 
! ќтговори
Ћевон ’ампарцум€н преди 2 години
јбе хора,брат€ и сестри българи! ¬ече ме €досвате неимоверно много! ћоже ли да сте толкова ***? —амо в —офи€ има близо 200 000 ѕ–ј«Ќ» јѕј–“јћ≈Ќ“»!! ћислих си,че са 10 пъти по- малко,но не би! » банките се набълбукаха с ипотекирани имоти и необслужени  –≈ƒ»“»! ƒа ама майките банки си искат ћ»Ћ»ј–ƒ»“≈ отпуснати на дъщерните им клонове в Ѕ√,ѕј–» »— ј“, ј Ќ≈ “”’Ћ» !?  акво правим!?!?