Прокуратурата разследва насилието в Дома за възрастни в „Драгалевци“

Образувано е досъдебно производство
Обновена: 11 окт 2021 15:12 | 11 окт 2021 14:53,
14
Прокуратурата разследва насилието в Дома за възрастни в „Драгалевци“
Снимка: БГНЕС

Образуваха досъдебно производство за нанесена телесна повреда на мъж в дома за стари хора в столичния квартал „Драгалевци“.

Случаят се наблюдава от Софийската районна прокуратура.

Още по темата
От държавното обвинение информираха, че на неустановена дата през тази година е била нанесена лека телесна повреда на 90-годишен мъж. В момента тече проверка дали той е бил бит от служител на Дома.

В хода на разследването се извършват разпити на свидетели, изискани са документи и видеозаписи.

При събиране на достатъчно данни за наранявания, причинени на други лица в дома, както и за евентуално извършени престъпления против собствеността, ще бъдат отделени материали в ново дело, респективно ще се образуват и други досъдебни производства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е истината едва ли ще разберем. Но зная, че от много години насам, нещо се случи с този народ. Българите винаги са се грижили за възрастните си роднини.В момента откакто се насочихме към Европа и станахме много"модерни", заговорихме за права на еднополови бракове, за защита на животните, но/ криворазбрана/ и някак загубихме основата...Всички тичаме след парите и един комфорт, разглезихме се, няма лошо, но загубихме човечността и това е много страшно.
10
1
 
3
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Хората в старчески дом страдащи от деменция и с акъла на 6 годишно дете не оправдава малтретирането и лошото отношение към тях с нищо....Но там където няма държава,а много партии и има само боричкане за власт и колкала е така....
9
0
 
2
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Кой ще познае колко ще продължи разследването и последвалите мерки и евентуални наказания?
8
0
 
2
 
! Отговори
осъдени души преди 2 години
шмало ги е и ще ги има.....
7
0
 
9
 
! Отговори
НН преди 2 години
Абсолютно безобразие и липса на елементарна човечност.Надявам се на строги наказания!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внуците взеха къщите и нивите на старците и ги натириха в старчески домове. После що там не ги гледали!
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето възрастни хора имат деца но не искат да ги гледат и ги набутват в старчески домове. Даже някои им продават къщи и апартаменти. Гледайте си ги, ако не можете ще намерите човек да ги гледа срещу заплащане, но ще са си е собствената къща, а не в дом. Най лошото нещо е дете да закара родител в дом. Но хората са казали " Една майка може да отгледа и 10 деца, но 10 деца не могат да отгледат 1 майка."
4
12
 
1
 
! Отговори
Инквизиция Про преди 2 години
България на Борисов е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой има илюзии, че това не се случва и в останалите домове за стари хора, значи просто не е в час с действителността..Това е положението, който има възможност по-добре да не си дава възрастните роднини там
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 1 Тъжната истина е че не може да се намери персонал за тези домове, и ако се правят психотестове и се гледат други критерии няма да намерят никога! Повечето от тях не са лицензирани и работят на принципа на къщи за гости. Знам от личен горчив опит.И не е за учудване защо някои ги държат заключени - както сам казваш, като е с акъла на 6 годишно как да го овардиш? И не един човек, а много!
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно че са с деменция че тоя 90годишен има акъл на 6 годишен ама да го биеш трябва служителите в тия домове първо да минават някакви психо тестове не всеки може да, работи с възрастни