Пускат парното в София до края на седмицата във всички райони

Първо ще пуснат топлото на клиентите, захранвани от ТЕЦ "Изток"
Обновена: 11 окт 2021 15:55 | 11 окт 2021 15:47, Камелия Цветанова
20
Пускат парното в София до края на седмицата във всички райони
Снимка: Pixabay

ТЕЦ- София започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата.

Общото включване на отоплението в  София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от  +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмица, съобщиха от ТЕЦ-София.
Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От ТЕЦ-София напомняме на абонатите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на  нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Същевременно от „Булгартрансгаз“ съобщиха, че са приключили предсрочно наложителния ремонт, заради който без топла вода две дни останаха абонатите в голяма част от столичните райони.

След 16 ч. днес ще бъде възстановен преносът на природен газ по направление София - Перник и „Топлофикация София“ ще може да възстанови топлоподаването, съобщиха от дружеството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: парнософиятец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли защо още няма парно в сухата река
17
7
 
6
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Парното трябваше да е пуснато още онзи ден. Ама нали служебното правителство беше много заето да "работи", не се сети да направи навреме профилактиките на тецовете и сега 2/3 от София е без топла вода и парно няколко дни. Вие пак си гласувайте за тях де - няма проблеми.
16
1
 
10
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Искрено съчувствам на хората с ТЕЦ- да топло е, но когато дойде сметката нямат право да питат, нито на инфо - кое колко струва и ЗАЩО е такава сметката. Нямат правото и да изберат друго отопление, ако изберат - са длъжни да им плащат тръбите. ТЕЦ - тероризъм - колкото кажат- толкова. Доган за това си открадна ТЕЦ - Варна, осигурил е и правнуците с него.Действителности...
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ни топла вода,ни парно
14
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Часът е 17.12, но нито топла вода, нито парно за абонатите на ТЕЦ "Земляне"!
13
2
 
1
 
! Отговори
дядо Поп преди 2 години
Пуащаите го .че ми е студено.......първо по ул Тинтява....
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич не мога да се зарадвам, че щели да го пускат, като знам колко ми взеха този път да ме "изравняват". При порложение, че радиаторите ми са свалени от 20 години.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе, защо спряха топлата вода? тук в Люлин почти не се усеща. Да не би така да смятат да я карат, но да ни взимат пари за топла вода?
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме в Младост 3към тец изток, изобщо няма парно,имаме топла вода, но парното не е пуснато
9
0
 
10
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Условията са вече изпълнени, студено е от петък. Другата седмица не средната, а максималната е 12. И вместо да пуснат парното, те спряха топлата вода
8
3
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Няма по-голям законен рекет от този на ТЕЦ-овете и по-специално парното.Ползваш, неползваш - плащаш.Скъп и несигурен начин на отопление.Не приемам някой да ми определя кога и колко да ми е топло за услуга която аз плащам.Рискът от аварии по остарялата мрежа(на места дори открита) е голям и оставаш без отопление.Да не говорим за загубите на топлоенергия по трасето, които после пак клиентът плаща.
7
7
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
Искаме заметресение като у Перник. Да им се срине комина точно в отоплителния сезон на тия иззедници.
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе няма ли кой да сложи бомба в ТЕЦ София, че да не се налага да плащаме всяка година такса мощност, зелена енергия, тръби и др. глупости?
5
14
 
6
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Хайде бееее! Тая сутрин като седнах на цокалото в ке-нефа и ми залепна *** от студ. Едвам се отлепих. Фандъкова не е ли взела от държавния бюджет пенсиите на бабичките по селата да ги плати дълговете на топлофикация?
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво беше, беше. Когато ТЕЦ-ът пусне парното е време за зимни гуми.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ари ва, откуга въ чакам, пущайте га, оти ми са смарулих сичку!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парно хубаво, а топла вода кога ще имаме?
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботуша да поеме парното на социално слабите,защото е радевата зима.