"Булгаргаз" заплаши ТЕЦ-София, че ще спре доставките

Дружеството иска поскъпване от над 30% на природния газ за ноември
43
"Булгаргаз" заплаши ТЕЦ-София, че ще спре доставките
Снимка: Pixabay

"Булгаргаз" е изпратило писмо до "Топлофикация София", в което се казва, че ако общинското дружество не си плаща задълженията, "Булгаргаз" ще бъде принудено да прекрати договора за доставка на природен газ. Това съобщи пред общинските съветници столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от „24 часа“.

Тя обясни, че веднага е потърсила за разговор ръководството на "Булгаргаз", но до момента такъв не е осъществен.

"Писмото дойде, въпреки че вчера енергийният министър ме увери, че отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен въпреки дисбаланса в цените на природния газ, които дружеството плаща и тази, която влиза в цената на топлинната енергия за потребителите. Затова ви призовавам да сте активни и заедно бързо да подготвим предложения за решение на този проблем", каза Фандъкова.

Тя информира съветниците за вчерашната си среща с министрите на финансите и на енергетиката, на която е било договорено да се търси механизъм за компенсация на "Топлофикация София".

"Най-песимистичните ни прогнози до вчера бяха за 200 млн. лв. преразход, но "Булгаргаз" иска увеличение от над 30% на цената на природния газ за ноември. Вчера от "Булгаргаз" е пристигнало друго писмо до "Топлофикация София", в което се казва, че се отчита значително превишение на исканията за доставки спрямо предварително договореното количество и допълнително количество ще се осигурява само при възможност. Не знаем на какво се дължи това ограничение на потреблението", обясни Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: парноБулгаргазтец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗАЩОТО СТОЛИЧАНИ НЕ СИ ПЛАЩАТ ПАРНОТО!ПОЩЕНСКИТЕ КУТИИ В СОФИЙСКИТЕ БЛОКОВЕ ПРЕЛИВАТ ОТ СЪОБЩЕНИЯ ЗА НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ ОТ ГОДИНИ!
8
0
 
8
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Хайде ! Закачаме фотоволтаици, перки , турбини- мурбини и се самоиздържаме? Спираме да плащаме на доганТец и фандък ТЕЦ. Красива утопия - за съжаление ще си остане такава. До тогава годишни сметки по 20 000 . Или колкото кажат монополистите. Това е.
7
6
 
5
 
! Отговори
парното преди 2 години
Фандъка иска да трупа загуби с милиони и да с е топли за останалата рая от другите региони си плащат и н е мъркат.Вместо да отделя милиони з а градинки да си плаща Така или инъче вратата на общината е отворена за тези които не с е справят.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе направо да се изнасяме от тази държава и кой където реши да заминава. Вече не се живее и издържа тук.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо само Софийската Топлофикация реве постоянно. Защо няма същия проблем с другите?
4
2
 
11
 
! Отговори
нормално преди 2 години
Щом теца си събира парите, трябва да си плаща борчовете. Щом една фирма не работи какво трябва да се обяви....?
3
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 2 години
я се греем на дръфца предимно цап царап еееее и на винце и ракийка де и ич не зависим от газ ток нец вец и так далее наздаве друзя софиянци
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чувствам как ще стоим на студено! Затова пък гладни.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам дали има планети способни да поддържат живот, но със сигурност знам че БГ отдавна не става за живот