"Булгаргаз" заплаши ТЕЦ-София, че ще спре доставките

Дружеството иска поскъпване от над 30% на природния газ за ноември
43
"Булгаргаз" заплаши ТЕЦ-София, че ще спре доставките
Снимка: Pixabay

"Булгаргаз" е изпратило писмо до "Топлофикация София", в което се казва, че ако общинското дружество не си плаща задълженията, "Булгаргаз" ще бъде принудено да прекрати договора за доставка на природен газ. Това съобщи пред общинските съветници столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от „24 часа“.

Тя обясни, че веднага е потърсила за разговор ръководството на "Булгаргаз", но до момента такъв не е осъществен.

"Писмото дойде, въпреки че вчера енергийният министър ме увери, че отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен въпреки дисбаланса в цените на природния газ, които дружеството плаща и тази, която влиза в цената на топлинната енергия за потребителите. Затова ви призовавам да сте активни и заедно бързо да подготвим предложения за решение на този проблем", каза Фандъкова.

Тя информира съветниците за вчерашната си среща с министрите на финансите и на енергетиката, на която е било договорено да се търси механизъм за компенсация на "Топлофикация София".

"Най-песимистичните ни прогнози до вчера бяха за 200 млн. лв. преразход, но "Булгаргаз" иска увеличение от над 30% на цената на природния газ за ноември. Вчера от "Булгаргаз" е пристигнало друго писмо до "Топлофикация София", в което се казва, че се отчита значително превишение на исканията за доставки спрямо предварително договореното количество и допълнително количество ще се осигурява само при възможност. Не знаем на какво се дължи това ограничение на потреблението", обясни Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: парноБулгаргазтец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го спират. Ще си запаля камината.
28
1
 
2
 
! Отговори
DAWEDA преди 2 години
ВСЕКИ БЛОК ДА СЪБИРА ПАРИ ЗА КОТЕЛ НА ПЕЛЕТИ И ТВА Е
27
4
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Значи за фалита на топлофикациите се говори още преди 2000г. Просто е топлофикациите са просто касички за текущо оправящата ни партия/партии! Това мисля се изясни и на децата от детцката градина! И сега когато хората обедняха от пандемията и нямат и пари и газа поскъпна драстично и партиите продължават да си искат парите и топлофикация има стотици милиони лева дълг ами да фалира бре!!! Така или иначе само КРАДЕ топлофикация!!!
26
5
 
8
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Вместо да ги заплашват, направо да вземат да ги набият. Така е в мутренските времена като настоящите. При тези съдилища и общински дружества ще е най-добре да разберат кои са им мажоритарните собственици. За Топлофикация знам, че е Фандъкова, но за Булгаргаз не съм наясно ! Такива като Панов, Гешев и останалите кандидати за президенти и прокурори, нищо добро не чака фалиралата при Методиев Борисов България !
25
2
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
парното в люлин е пуснато само радиаторът в кухнята работи тръбите на сграднатаинсталация са студени
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПУСКАТ ТОПЛАТА ВОДА ДА ШУРТИ С ЧАСОВЕ В БАНЯТА И ПОСЛЕ СЕ ЧУДЯТ ОТКЪДЕ ТОЛКОВА ВИСОКИ СМЕТКИ...А И ВРЕМЕТО НА БЕЗПЛАТНИЯ СЪВЕТСКИ ГАЗ И МАЗУТ СВЪРШИ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ,КОГАТО СЛЕД ЕДНА ЦЕЛУВКА НА БАЙ ТОШО С БРЕЖНЕВ ПОТИЧАХА БЕЗПЛАТНИ ПЕТРОЛ И ГАЗ ОТ СССР,А СОФИЯНЦИ ОТВАРЯХА ПРОЗОРЦИТЕ ДА ИЗЛИЗА ТОПЛОТО , ВЗЕМАХА ПО ДВА ПЪТИ ГОРЕЩА ВАНА НА ДЕН,А ЦЕНИТЕ ЗА ВСИЧКО ТОВА БЯХА СИМВОЛИЧНИ...
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СОФИЯНЦИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ И СОФИЯ В ЧАСТНОСТ ОТ БЛИЗО 30 ГОДИНИ ИМАТ ИКОНОМИЧЕСКИ ВРЪЗКИ С РУСИЯ НА ПАЗАРНА ОСНОВА,А НЕ НА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА...В ТОЗИ СМИСЪЛ НЯМА КАК СТОЛИЧАНИ ВЕЧЕ ДА ИМАТ СМЕТКИ ЗА ТОПЛО И ТОПЛА ВОДА ПО 4-5 ЛЕВА НА МЕСЕЦ КАКТО ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО И СЪЩЕВРЕМЕННО ДА ПУСКАТ ДА ШУРТИ ТОПЛАТА ВОДА С ЧАСОВЕ В БАНЯТА...
22
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фъндъкова очевидно не само града не може да управлява, но и топлофикацията... Или и за това Радев ви е виновен о, некадърност герберска...
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
топлофикация софия е каца без дъно,която колкото повече наливаш,толкова по-празна става...с десетилетия трупани и нерешавани проблеми доведоха до това положение...
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и олиото 4.50 , картофите ще ги варите , пърженото не е здравословно .
19
6
 
20
 
! Отговори
Збигниеф преди 2 години
Който и да изберете, на студено ще седите през зимата, заради глобалната политика на ЕС и УСА. Нашите клоуни са статисти в голямата игра.
18
4
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До ГРОБАР Като си го спрял,що даваш акъл на другите.Всеки си решава.Глей си работата
17
1
 
11
 
! Отговори
И преди 2 години
Нека да си пишат писма - няма нищо лошо в това. Кореспонденията е хубаво нещо.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНЕ НЕ СА ИМ ГИ ОПРОСТИЛИ ТЕЗИ 20 000,А СА ГИ ПРИБАВИЛИ КЪМ ТОЗИ ДЪЛГ ОТ БЛИЗО 1 МЛРД И 500 МЛН. ЛЕВА.НА ТОПЛОФИКАЦИЯ...
15
6
 
21
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Сега разбирате ли защо не трябва да се гласува за клоуни, които ви обещават космонавти, а още няма гаранции, че ще имате топло през зимата и храна за хладилника? Че и макето подведохте...
14
12
 
16
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Крайно време е това гадно парно в София да замине в историята .От 30 години съм без парно а преди 20 спрях и топлата вода чувствам се прекрасно.
13
5
 
7
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Ша са напишкам от смех.
12
1
 
13
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
И аз имам чуство че ще останем на студено, предполагаем период - Ноември-Декември-Януари-Февруари.Положението е страшово с цените на газта,няма как да не го усетим и чрез липса на топло.Очаквайте аварий от по седмица-2 за голями сектори от столицата- това е стар приом за "спестяване" на некой лев- този път обаче и токовите такива ще ги споходят.Интересна зима се очаква.
11
4
 
11
 
! Отговори
Българин !! преди 2 години
Ами бате Ви бойко беше решил за 12 години управление енергийната независимост, като вкарва тихо мълком бокллукаа на цяла Европа и така се отоплявахме по - евтино!! Опита се и да реши проблема с Банките, като вместо да вкарва пари в КТБ започна пробно да пълни чекмеджета, шкафове и гардероби!! ДАЛНОВИДЕН И ПЕСТЕЛИВ!!!!!
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни съседи бяха натрупали около 20 000 лв. сметки към топлофикация защото от години не са плащали и накрая им ги опростиха, защото бил минал давностният срок. Едни плащат, други не плащат, но излиза, че ние сме балъци където плащаме?