COVID кризата съживила търговските улици в София

50 евро на кв.м е наемът на булевард "Витоша"
14 окт 2021 20:27, Анисия Иванова
12
COVID кризата съживила търговските улици в София
Снимка: БГНЕС

Коронакризата, наложила затваряне и ограничаване на посещенията в големите търговски центрове, е съживила интереса към пазаруване на търговска улица, какъвто е булевард „Витоша“ в столицата. Това показва проучване на компания за инвестиционно управление в сферата на недвижимите имоти.

Анализът е за търговски улици в София за първото полугодие и обхваща 900 магазина, съобщи БНР.

При новооткритите площи преобладават кафенета и ресторанти. 50 евро на квадратен метър е наемът за магазин от 100 кв. метра на булевард "Витоша".

Големите вериги възнамеряват да откриват свои магазини там, както и на търговските улици: „Съборна“, „Граф Игнатиев“ и "Солунска“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да. На търговска улица обектите просто не бяха затворени, докато в търговските центрове бяха. Това не значи, че тенденцията ще се задържи, защото все пак се надяваме да няма всяка година затваряния.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не ви се напукат петите само
7
0
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Ей не ги мислете търговците. Нема да се затъркат.
6
3
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Ей не ги мислете търговците. Нема да се затърка.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има специализирани магазини на земед.производители за мляко..месо.с качествена продукция.отварям вратата влизам пазарувам.на ръце ме носят..в МОЛ не ходя .не съм кифла.особено магазин на ъгъл..това е.лесно и достъпно
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми от тоя ковид. Две години тормоз от правителствата.
3
3
 
11
 
! Отговори
Харабейшио преди 2 години
Откакто се почна с тези простотии с маските, аз в мол не стъпвам. Пазарувам от магазинче навън, където никой не ми прави проблеми за неносене на глупав ***!
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който пазарува по Витошка, е съвсем неориетиран - там се продават предимно евтини синтетични *** на надути десеторно цени
1
1
 
20
 
! Отговори
Стига с тези молове преди 2 години
Много по-приятно е докато се разхождаш навън да минеш през някой приятен магазин и да си купиш нещо както е навсякъде в Европа. Лошото, е че големите вериги в Бг нямат желание да отварят обекти в центъра. На тях им е по-евтино и изгодно да отварят лъскавите си магазини в моловете. Та вместо да взимат цели сгради в центъра и да ги реставрират те отварят в моловете защото им е мн по-евтино. От това после страда градската среда, която е вехта и неподдържана