Недостиг на таксита в София

От бранша настояват за по-високи тарифи
15 окт 2021 13:10, Ния Христова
54
Недостиг на таксита в София
Снимка: БГНЕС
Недостиг на таксита в София. Това отчитат от бранша. В столицата има около 6000 таксита, но в момента не работят повече от 4000. Всички таксиметрови компании се оплакват от липса на шофьори, предаде bTV. 
 
Председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов обясни, че средно на ден едно такси в София прави оборот от около 80 лева, а разходите му са 90 лв. Пандемията и високите цени на горивата накараха много шофьори да се откажат от професията.
 
"Ако не се вдигнат тарифите - нещо, което сме направили като заявика към Столичния общински съвет, нещата ще вървят на зле, т.е. бройката ще продължава да пада", обясни Ризов.
 
От таксиметровият бранш настояват за 50% увеличение. Кирил Ризов обаече казва, че то едва ли ще бъде повече от 30 на сто. Те искат още и 100 лева месечна помощ за всеки регистриран шофьор при ново увеличение на цените на горивата и намаляване на данъка върху таксиметровия превоз, който се плаща в общината.
 
"Все пак и хората, които са зад волана, имат своето достойнство и своите права да работят за достатъчно добро възнаграждение. С корекции от държавата и с наши усилия ще успеем да върнем нивата на добро обслужване", коментира управителят на таксиметрова компавия Илия Василев.
 
В края на месеца Столичният общински съвет ще реши дали и с колко да бъде увеличена тарифата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Грую....па и ги е досрамяло да споменат,че тия "80 лв" са само от един курс от летището...
22
2
 
10
 
! Отговори
Грую преди 2 години
Kакви 80лв оборот на ден бе? Това са най-много 8 курса по 15 минути - т.е. 2 часа работа. През останалите 6 какво правят?
21
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
сега...Държа да направя едно уточнение:...-Не съм наясно как стоят нещата с таксиметровите коли в София...Но изхождайки от презумпцията за "Частната инициатива",те би трябвало да са ЧАСТНИ и САМИ,по принципа на "търсенето и предлагането",да определят цените..Така мисля аз,но може ида греша..Та:-Защо СО "трябва" да определя цените?...Няма ли СВОБОДНА КОНКУРЕНЦИЯ в тоя окупиран от мутрите "град"?..
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То със Спаркс излиза по-евтино и колкото повече се вдига нивото на транспорта, толкова по- малко работа ще има. Нощния транспорт, също им намалява работата.
19
2
 
12
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 2 години
Животът е радост и тъга: Днес караш такси, утре не караш такси.
18
4
 
12
 
! Отговори
Sofia преди 2 години
Трябва да са ниско платени. Няма никаква причина да е обратното. Това е най-глупавата работа на света, но те не си дават сметка за нещата по този начин. Мислят се за някакви играчи, нямали шеф. Исканията им за картелно вдигане на цените са нагли и незаконни, не разбирам защо не са им повдигнали дела.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бакшишите да не са тръгнали дружно към банята, или?
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 32 години монопол на пазара и безкомпромисен лобизъм в парламента - това е резултата. Големите таксиметрови фирми изцеждат всички пари от шофьорите си. Не им трябват високи цени. Трябва им истинска конкуренция, а сегашната такси мафия да отива в затвора.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно бе,вмирисаните бакшиши не бяха ревали скоро за пари!
14
3
 
10
 
! Отговори
li преди 2 години
Да бе. Да се хванат да работят друго бе. Аз ли съм виновен че има само средно образование. Като има недостиг значи че другите шофьори компенсират с повече превози. Аре стига са мрънкали и тези бакшиши че и 100лв да им се дава. Аре марш!!!!!!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТАНАХМЕ КАТО В ЮК...
12
5
 
6
 
! Отговори
Спасов преди 2 години
Не трябва да качват тарифите, а да им се намалят данъците и таксите. И защо плащате осигуровки като знаете че никаква пенсия няма да ви дадат?
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете маршрутките!!! Може да изберете 2 или 3 модела за цялата страна, които ще трябва да експлоатират частните превозвачи!
10
3
 
18
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
алчността ще ги убие напълно
9
3
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
Ако има недостиг, цените сами ще се вдигнат бе....
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората си позлват разни апове за споделено и ги БОЛИ ...
7
5
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Като има недостиг позволете на Юбер да работи,както е в целия цивилизован свят.
6
2
 
27
 
! Отговори
моляя преди 2 години
"Председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов обясни, че средно на ден едно такси в София прави оборот от около 80 лева, а разходите му са 90 лв." 80 лв ги правят до обяд да не говориме за тия на летището колко тарашат хората.
5
2
 
17
 
! Отговори
селтак преди 2 години
В софийските таксита и пора си няма да возя ,защото ще умре от смрад и мръсотия !!
4
2
 
22
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Какъв недостиг, даже си мисля, че са в повече от необходимото. Отделно, че в повечето автомобили хигиената е нулева, имат високи тарифи и се опитват да се правят на тарикати, като заобикалят най-преките маршрути до зададените им дестинации. А и само се оплакват, че нямат пари, а повечето профукват оборота си в най-близката казино зала.