Недостиг на таксита в София

От бранша настояват за по-високи тарифи
15 окт 2021 13:10, Ния Христова
54
Недостиг на таксита в София
Снимка: БГНЕС
Недостиг на таксита в София. Това отчитат от бранша. В столицата има около 6000 таксита, но в момента не работят повече от 4000. Всички таксиметрови компании се оплакват от липса на шофьори, предаде bTV. 
 
Председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов обясни, че средно на ден едно такси в София прави оборот от около 80 лева, а разходите му са 90 лв. Пандемията и високите цени на горивата накараха много шофьори да се откажат от професията.
 
"Ако не се вдигнат тарифите - нещо, което сме направили като заявика към Столичния общински съвет, нещата ще вървят на зле, т.е. бройката ще продължава да пада", обясни Ризов.
 
От таксиметровият бранш настояват за 50% увеличение. Кирил Ризов обаече казва, че то едва ли ще бъде повече от 30 на сто. Те искат още и 100 лева месечна помощ за всеки регистриран шофьор при ново увеличение на цените на горивата и намаляване на данъка върху таксиметровия превоз, който се плаща в общината.
 
"Все пак и хората, които са зад волана, имат своето достойнство и своите права да работят за достатъчно добро възнаграждение. С корекции от държавата и с наши усилия ще успеем да върнем нивата на добро обслужване", коментира управителят на таксиметрова компавия Илия Василев.
 
В края на месеца Столичният общински съвет ще реши дали и с колко да бъде увеличена тарифата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
19
 
! Отговори
Фалит на таксита преди 2 години
Ако искат да вдигант тарифите и с 500%. Така или иначе никой им ползва услигите. Да минават на "хоум офис".
2
2
 
16
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Кой им е забранил да вдигнат цените?
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв недостиг бе, аз вече нямам познат, който да ползва услугите на тия гадове. Чудят се вече какво да измислят, за да си увеличат цените. Скоро никой няма да им влиза във вмирисаните мизерни коли и ще фалират. После ще протестират, че хората не се качват.