ТЕЦ-София дължи 131 млн. лв. за газ, трябва да плати до 25 октомври

Ако не го направи, ще бъде спряно горивото до "Булгаргаз"
Обновена: 15 окт 2021 10:30 | 15 окт 2021 10:30, Камелия Цветанова
56
ТЕЦ-София дължи 131 млн. лв. за газ, трябва да плати до 25 октомври
Снимка: Pixabay

Ако „Топлофикация София" не плати дълга си до 25 октомври, то може да бъде спрян газа до дружеството – т.е. до „Булгаргаз", и дори компанията да иска, да не може да направи доставки на когото и да е, не само на „Топлофикация София", предупреди директорът на газовото дружество Николай Павлов пред bTV.

Още по темата

„Не вярвам да се стигне до спиране на синьото гориво за „Топлофикация София“, отбеляза обаче Павлов.
В четвъртък дружеството предупреди, че можа да се стигне принудително прекратяване на договора за доставка на природен газ с "Топлофикация София", ако не бъдат погасени задълженията на столичното парно. Целта на това писмо е да се намери решение, каза директорът на  „Булгаргаз“.

Павлов избегна да даде конкретен отговор дали „Булгаргаз“ на въпроса дали ще бъдат прекъснати доставките за "Топлофикация София", ако не се намери решение за заплащане на дълга.

По думите му задълженията на столичното дружество са 131 милиона лева, което прави 30% от приходите на „Булгаргаз“ и се случва всяка година по това време този дълг нараства и стига до 200 милиона. Въпреки това Павлов отбеляза, че газовото дружество е на печалба.

„Всички останали клиенти на „Булгаргаз“ си плащат. Ако в Европа не си плащаш, ти спират газа“, заяви Павлов и отбеляза, че сега ситуацията е много трудна заради повишените цени на синьото гориво на международните пазари.
Въпреки кризата в световен мащаб „Булгаргаз" е осигурил достатъчно гориво за своите клиенти и то на по-добри цени от тези в момента в Европа, категоричен е Павлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: парногазБулгаргазтец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
мисирките, преди 2 години
които пишат и тези ,които четат статията разбраха ли кой дължи тези милиони- ТЕЦ София ли според заглавието,ТЕЦ София-Изток или топлофикация София!?
49
0
 
0
 
! Отговори
аве ей( преди 2 години
До Румен какво си крал ве,като си още малолетен?тогава си бил още на баща си в топките,*** такъв
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните мръсни игрички на ГЕРБ. Те затова трябва яко изчегъртване и от Булгаргаз и от Топлофикация, иначе вечно ще бъдем заложници на мутрите
47
2
 
2
 
! Отговори
До 31 Шаши преди 2 години
Защо се правиш, че не знаеш, че левчетата от нашите сметки са в чекмеджетата на мутрите?
46
2
 
1
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Много отдавна няма такса мощност.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39 ако разкачиш всичко, но входът продължава да има и един на ТЕЦ, плащаш такса мощност. Май 60-70лв на месец ще ти излезе. Зависи как разпределят сградното. Там никой няма идея как го правят и май е тип "Търсим 1000лв и събрахме от абонатите по фактури 500. Дай другото да го пишем сградно/такса мощност.".
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и защо дължат 131 млн лева? Нямат ли си финансисти който да разплащат или се услушват че по лесно така. Аз ако съм на Булгаргаз 30 дена имат да си платят и след това дърпам шалтера, няма да ги чакам и секунда. Аман от БГ бизнес, плащат ама не се зане кога а парите като събират ги искат сега.
43
6
 
6
 
! Отговори
Фандъкова преди 2 години
И ГЕРБ източват Топлофикация повече от 20г.Още когато Борисов беше кмет на София.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 - и на другия ден както ТОПЛОФИКАЦИЯ София, така и Булгаргаз ще осъмнат с разбити стъкла!
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо БУЛГАРГАЗ не изиска тия милиони преди 1 или 2 години? Нима тога не бяха дължими??? Ген.директор на БУЛГАРГАЗ да се подведе под отговорност! Държавата да обяви Извънредно положение и да закрие БУЛГАРГАЗ преди народа да си е получил новите сметки за ток и парно и преди да са излезли хората по улиците със сопа в ръка!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Вальо топлото колко беше присвоил преди години? Даже си спомням имаше и джакузита, джетове и т.н. Не, че сега не е милионер и тези след него сигурно са същите.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново под слънцето. Топлофикация София си е касичка, както и ЦГМ, и винаги са на загуба. Сега ще се налеят пак едни десетки милиони, взети от данъкоплатеца, за да се оправи положението. След няколко години отново ще се повтори схемата.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами много е просто - разделя 131 мнл лв. за броя на абонатите и слага резултата в следващата сметка :)
37
0
 
4
 
! Отговори
как? преди 2 години
Някой знае ли ако си взема бойлер и тотално разкача тръбите за топла вода, един вид да не потребявам нищо. Нямам и тръби на парно, изключено е. В този случай, колко ще продължава да се плаща на топлофикация?
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алууу теца къда са милионите
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕЦ е топло електрическа централа. Такава централа си има и резиденция Врана от времето на Цар Фердинанд. Такава Централа си имаше и Бившия Ветеринарен Институт в имота на Цар Борис||| бул Цариградско Шосе N: 73 до 1973г / сега МВн.Р, Худ. Академия, Музикална Акадм зала Универсиада, ветеринарна аптека, БАН към Лесотехн университет, Кафе ресторант Виктория , смяна гуми и много други неясни наематели
34
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да фалира ТЕЦ София аз съм у Каспичан :)))
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши Печалбата от тецовете се събира в партийни каси и Офшорки, от там през схемите на хора като Васил Божков (Черепа) и ГРУ и към Масква.
32
6
 
2
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Решението срещу руския модел Централно Отопление - дружество крадлива топлофикация ад е : Бърза / светкавична/ ПРИВАТИЗАЦИЯ и то касова , не Масова
31
1
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Сещам се около 200 година плащах около 2-3 лева вода, 10-15 ток и 20-30 парно. А сега? 10 пури повече. Но заплатата ми не се е вдигнала 10 пъти!!!!!