Въпреки заболеваемостта: Без маски на Централна жп гара

София вече се намира в тъмночервената зона
17 окт 2021 18:40, Нели Христова
60
Въпреки заболеваемостта: Без маски на Централна жп гара
Снимка: БГНЕС

Масово пътниците, пристигащи и занимаващи от Централна жп гара в София, не носят защитни маски, макар носенето им в закрити обществени места да е задължително, предаде репортер на БГНЕС.

Въпреки че страната се намира в пика на четвъртата вълна на Ковид кризата, пътниците, които пристигат и заминават от Централна жп гара – София не носят маски. Когато хората бъдат запитани защо са без маска, казват, че имат маска и ще си я сложат веднага. Други пък дори нямат представа, че е задължително носенето на маска, защото са транзит.

Има и изключения. Кирил Соколов е с маска и казва: „Така като гледам госпожата отзад – изобщо не се спазват мерките. Това е оставено на собствен избор, за съжаление, а не би трябвало, при положение, че сме на обществено място, още повече – затворено”.

Хората, които слизат от бързия влак от Варна, пристигащ в ранния следобед също са почти всички без маски.

София се намира в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19. За последното денонощие заболелите в страната са 1867 души. 85,54% от новите случаи, установени през изминалите 24 часа, са на неваксинирани лица, сочат данните на Единния информационен портал.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
6
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 1 месец
Умира не този, който е заразен, а този който е скапал имунитета си! 90 % от заразените даже не разбират, че са били заразени! Я кажи защо!?
48
4
 
4
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 1 месец
Личната ти лекарка да носи нон-стоп и противогаз ако иска, аз не искам! Нещо неясно!?
47
1
 
0
 
! Отговори
до 46 от славянин преди 1 месец
Ближните са тези по Дух, не по кръв, европистанецо, изучавай духовните закони! А ''искреността и безкористността''08692 е запазена марка за европистанците!
46
3
 
12
 
! Отговори
антимаскър преди 1 месец
И защо трябва да сме с маски точно в този ветрилник на снимката?!
45
4
 
5
 
! Отговори
Маска преди 1 месец
До Анонимен 39 Има маски които не пречат на дишането, и аз не можех да дишам с маска, наскоро купих така наречените спортни маски които имат няколко филтъра, не само един и с тях дишам също толкова леко, както и когато съм без маска!
44
12
 
12
 
! Отговори
Чужденец преди 1 месец
Блгрстанците са гьон-сурат и 5 пари не дават за ближния си, при тях нама взаимопомощ и безкористност. Все са намръщени щото при тях преструвка няма, атоплите им взаимоотношения се изразяват в горещи псувни и понягока шамари, които си размненят често и охотно.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те не могат да обхванат карантинираните, нямат ресурс да проследяват контакти, та ще имат възможност да следят за мерките.... Тоя план не струва и хартията на която е написан.
42
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Няма ли други новини в тази държава?
41
0
 
27
 
! Отговори
ники преди 1 месец
Днес минах през подлеза на гарата. Ако знаете за каква свинщина и *** става дума, ковида ще ви се стори смешен.И това е на гарата на европейска столица в 21 век!!!
40
13
 
17
 
! Отговори
До 39 преди 1 месец
Калпавата кратунa маската и крива... Маските не пречат на дишането. Личната ми лекарка носи маски откак се помня в грипния сезон десетки години преди Ковид. Ми не се е задушила бе пич!
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото ние сме един мноого *** народ. Аз в момента си карам ковида вкъщи, но такива *** заразяват хора, които умират!!
38
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво маски? Да не са престъпници. Маските пречат на дишането.
37
6
 
10
 
! Отговори
Жътваря преди 1 месец
Време е да се ожъне новата реколта вярващи в конспирации и бабини деветини, ако имате страх от ковида може и да ходите да ви леят куршум.
36
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото маската е вредна за здравето на хората.
35
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква заболеваемост бе!!! Вече на нищо не ви вярвам!!! От новия, суперзаразен вариант Делта на коронавируса познавам само двама дето са го хванали! Единият е още болен, другият оздравя и е на работа, жив и здрав и нищо му няма!Всички останали го преболедуваха и/или се ваксинираха!Повече са преболедувалите обаче още от началото миналата година, и не познавам някой да го е повторило!
34
3
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Еми браво- не са зомбита подали се на световната психоза за кРомид и кРомид ваксините!!!!!
33
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре следете какво бни чака. Ще опитат...но няма да успеят. 87 процента сме против ограничения и измислени сертификати. Заедно сме силни!
32
23
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората си живеят живота и не им пука за измислени, глупави и *** ограничения.... браво
31
14
 
31
 
! Отговори
Маските преди 1 месец
каските и препаските приключиха....да не смятате до 2025 се с маски да скитате....разберете всичко се провали и оставете хората да си живеят живота..
30
12
 
23
 
! Отговори
Жан Валжан преди 1 месец
Нормално за клоаката.