Второкласничка отряза косата си и я дари на онкоболни деца

Майката на Иванина Георгиева последва примера на дъщеря си
18 окт 2021 15:05, Ния Христова
4
 
Второкласничката Иванина Георгиева е едва на 7 години, но вече е пример за подражание. Момичето от София отряза косата си, за да я дари на онкоболни деца, а майка й последва нейния прекрасен пример.
 
Идеята да дари косата си идва спонтанно при едно от посещенията във фризьорския салон. 
 
"Косата ми е много дълга и реших да си я подстрижа, защото някои деца нямат коса и да им направят перуки", разказа пред Bulgaria ON AIR второкласничката. 
 
"Косата е изпратена в Пловдив при една жена, която изработва специални перуки за деца, болни от онкологично заболяване", обясни майката на Иванина – Симона Асенова.
 
"Даже и аз подстригах своята коса, за да съм съпричастна с нея", сподели Симона.
 
А посланието на малката Иванина към големия свят е просто: "Предлагам на всички деца, които имат дълга коса, да направят дарение с тяхната коса, да си я подстрижат и да я дарят на деца, които нямат коса."
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми хубаво, ако са успели да дарят, ама то и това една работа с тия коси... Хлапетата от класа по едно време искаха да си даряват косите, а то се оказа някаква пунта мара... До колкото си спомням не намериха кой да вземе косите и да ги направи на перуки, щото имало навсякъде много коси, ама нямало кой да плаща за направата на перуки, а искаха некви хубави пари за направата, и съответно от всякъде им отказаха да ги вземат... Та накрая така си се подстригаха.
2
2
 
12
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Прекрасно, едни хора си режат косите, даряват пари и помагат както могат. А други източват здравната каса и крадат със задниците си, все едно ще векуват на тази планета. И балансът накрая пак е отрицателен.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мило. Браво на дететцето. Трябва да учим децата си на съпричастност.