Бизнес, синдикати, недоволни на протест срещу скъпия ток в центъра на София

Движението е блокирано в "Триъгълника на властта"
Обновена: 19 окт 2021 13:32 | 19 окт 2021 13:00, Ния Христова
240

 Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличението на цените на тока за фирмите е причината за протестна демонстрация в центъра на София. Синдикални и работодателски организации настояват за спешни мерки, с които държавата да компенсира бизнеса и потребителите от социалната сфера, предаде БНР.
Още по темата
 
Движението е блокирано в така наречения "Триъгълник на властта" - булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител". 
 
На мястото са се събрали недоволни протестиращи, които са собственици на по-малки семейни фирми и по-големи предприятия, и вече плащат двойно и тройно повече за ток, отколкото през същия период за миналата година. 
 
Днес цената, на която се търгува електроенергията на свободния пазар, достигна нов рекорд - 480 лева за мегаватчас и това засяга не само бизнеса, но и социалните структури като болници, училища и детски градини, които също купуват на свободния пазар. Този ценови шок ще погълне 3 милиарда лева и ще доведе икономиката до колапс, предупреди Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал: 
 
"Търпението на хората е изчерпано. Ние искаме да заявим това от площада. Поканили сме всички, които не искат и не могат да плащат двойни и тройни сметки, защото идва енергийната ламя и прибира резултатите от техния труд".
 
Протестиращите са подготвили пакет от спешни и неотложни мерки, които ще предложат на правителството да използва за овладяването на ценовата криза в енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
11
 
! Отговори
Огледало преди 2 години
Къде си Волене,пиле Сидерово? Що я няма твойта репортерка на протестите сега, или си е сменила жанра? Сега го раздава вариететно и голи бад'жаци все по-нагоре.Уж напоследък плюеш по сегашните,ама хич те няма на протестите срещу тях.Уж Радев бил американски, ама май си имате общ началник. Да не би Радев да е на двойна агентура, че то и министрите му са такива, ама сърцето им било българско. То и лай'ното им е българско, ама пак си мирише. Та, Волене и ти си мъничко синичко, а отвътре червеничко.
117
2
 
8
 
! Отговори
Токът преди 2 години
Черепа си връща парите дето е дал за протести през миналата година.
116
17
 
2
 
! Отговори
Ако медиите у нас преди 2 години
бяха обективни щяха да напишат: 500-600 души протестират срещу цените на тока, а не миналото лято когато на улицата бяха излязли минимум 50 хил, да отразяват новината с едно изречение и заглавие " Около 1000 платени *** на Божков излязоха на протест". Заедно с ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат закрити и всички продажни, корумпурани Пеевски медии.
115
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са майките, дето системата ги убивала? Тази новата система възкреси ли ги вече?
114
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реално - Протестират срещу скъпия ток. Толкова ли не може да го проумее червената ти глава?
113
1
 
1
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Зозо Сеирът е за гладните за власт и сссслугите му когато гледат как се гърчи народът. Ти от кои си ми е ясно.
112
16
 
4
 
! Отговори
Реално преди 2 години
Реално протестират срещу ГЕРБ , Пеевски и други мафиоти
111
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До ууу.................защото ми е кеф да ви гледам сеира :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
110
9
 
4
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До ЗозоЗащо сам и слагаш плюс, дежурният? Това няма да върне чекмеджето на власт.
109
2
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До пияница мистикСега Бойко просто си го връща на *** Узунов с цената на тока;))) и за пучът през 2013 г;))) Несъмнено, ако Бойко управлява, токът ще падне веднага, но не зщаото Бойко може да го свали пустият му ток, а защото за американците от Бойко по-добър нема;))) Но, все пак, не бива да се забравя, че Бойко не е вечен;)))) тленен е;))) И след това, какво? Гавно!;)))
108
5
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахахааа тъй де, комунистите подкрепящи Рундю зимата ще се отопляват на лицеви опори и коремни :)))))))))))))))))))))) Стане ли им студено, падни за 20.... :)))))))))))))))))
107
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На гробарския тр ол му плащат на бройка и се е разписал по обяд, да захлеби.
106
12
 
3
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Зозо Наследството на ГЕРБ е крачка в тъмната пропаст.
105
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев си е на процент от печалбата на хората които надуват цените и реализират огромни печалби. Освен това и умишлено бавят плана за развитие в който е заложено безплатни соларни панели за по-бедните и 50% финансиране за всеки който иска да си сложи и да стане енергийно независим до някаква степен.
104
6
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 137 === Ами Фигуранта си нареди служебното и сега всички изпълняват каквото той каже. А има и друго: Както когато ГЕРБ беше на власт за всичко бяха виновни, така и сега когато Фигуранта е на власт са виновни само и единствено те и никой друг. Ако ГЕРБ бяха останали да управляват, нищо от хаоса в държавата нямаше да се случи. Убеден съм на 100%. Нито тока щеше да се качи, нито храната, нито нищо. Имаше начин да е стабилна държавата, но Фигуранта не го интересуваше народа, а да гони Борисов
103
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
На подкрепящите Рундю и рундювците, като им дойде новата сметка за ток, ще правят лицеви опори за да се загреят зимата :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
102
5
 
13
 
! Отговори
Престарял емигрант преди 2 години
На Радев простотийте заедно със сл. му другари ще доведе Жан Виденова зима, но в по-големи размери.Отново ще напуснат доста хора да си търсят късмета в др. държави.
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той редеф достатъчно я разклати ,а вече и потопи ,че някой да идва да клати .Разбра ли тро лче мутрочалгарско
100
8
 
7
 
! Отговори
ББ от Б преди 2 години
И като протестират срещу скъпия ток, ще поевтинее ли?!
99
11
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Винету въведе пазарен ток за фирмите и сега гледа сеир острани и протрива доволно ръце. Радев не се мота да върне обрано фиксираните цени на тока за