Бизнес, синдикати, недоволни на протест срещу скъпия ток в центъра на София

Движението е блокирано в "Триъгълника на властта"
Обновена: 19 окт 2021 13:32 | 19 окт 2021 13:00, Ния Христова
240

 Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличението на цените на тока за фирмите е причината за протестна демонстрация в центъра на София. Синдикални и работодателски организации настояват за спешни мерки, с които държавата да компенсира бизнеса и потребителите от социалната сфера, предаде БНР.
Още по темата
 
Движението е блокирано в така наречения "Триъгълник на властта" - булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител". 
 
На мястото са се събрали недоволни протестиращи, които са собственици на по-малки семейни фирми и по-големи предприятия, и вече плащат двойно и тройно повече за ток, отколкото през същия период за миналата година. 
 
Днес цената, на която се търгува електроенергията на свободния пазар, достигна нов рекорд - 480 лева за мегаватчас и това засяга не само бизнеса, но и социалните структури като болници, училища и детски градини, които също купуват на свободния пазар. Този ценови шок ще погълне 3 милиарда лева и ще доведе икономиката до колапс, предупреди Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал: 
 
"Търпението на хората е изчерпано. Ние искаме да заявим това от площада. Поканили сме всички, които не искат и не могат да плащат двойни и тройни сметки, защото идва енергийната ламя и прибира резултатите от техния труд".
 
Протестиращите са подготвили пакет от спешни и неотложни мерки, които ще предложат на правителството да използва за овладяването на ценовата криза в енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
14
 
! Отговори
фугурантчо къде е ? преди 2 години
С 15 бона заплата и генералска пенсия - пука му на оная работа на другаря РадеФ за дереджето на простолюдието. За него е важно баламурниците отново да го изберат , че иначе имунитета отива на кино , а Гешев отдавна го чака за спявка в следствения арест.
97
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решение има!на 14.11да изритаме фигуранта и хунтата му от чалгари и фат мациОСТАВКА МУТРО!!
96
10
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
""""Радев обеща на българският Народ "въздух и слънце", а се оказва - мор и крематориум!!!?"""" ---- Гърбаво ***, ти запознат ли си с конституцията и държавното устройство на Бг??? Можеш ли да ни обясниш какви функции и првомощия има Президента на Бг??? И като ни отговориш, си задай въпроса - какво зависи от Радев??? Ще ти дам Джокер - Бг е парламентарна република, а не президентска!
95
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу комунистическата хунта на Рундьо
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИДЕ ГЛАД
93
10
 
3
 
! Отговори
Ili преди 2 години
До радевщина в действиеИли наследството на Бокича ? Кой натискаше за свободния пазар преди 1 година ?
92
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеф къде си мутро фигурантска ?Защо не излезеш пред хората и да размаха юмруче ,а?
91
1
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
От 01.01.2021г. като вдигнат тока за бита, малките деца ще ги плашат с Рундю. Ще казват - изяж си попарата, че ще дойде Рундю и няма да има даже и попара :))))))))))))))))))))
90
2
 
5
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Няма да има студ, Урсула и ЕК приеха нова директива GDE-56 към Третия енергиен пакет на ЕС за актуализация на закона за запазване на енергията, според който енергията на даден източник ще може да се увеличава до 10 пъти от само себе си, и сега соларните панели и вятърът ще дават 10 пъти повече енергия, до зимата ще вземем заеми от банките да си инсталираме соларни панели на покрива и ще точим ток без пари вместо да купуваме скъпи газ и нефт от Русия.
89
5
 
17
 
! Отговори
изхода е ясен преди 2 години
Гешев да се стяга !!!! Ще има много работа по повдигане на обвинения срещу фигуранта и цялата му хунта от побеснели болшевишки копои........
88
10
 
5
 
! Отговори
ноби преди 2 години
Къде бяхте 12 години ?
87
1
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ХОРАТА ПРЕДИ 50 г. СТЪПИХА НА ЛУНАТА А НИЕ УВИ СЕ ВРЪЩАМЕ ДА ЖИВЕЕМ И ПАЛИМ ОГЪН В ПЕЩЕРАТА
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без да съм математик, ще ви кажа, че до февруари март ще ни докарат до пълен икономически колапс. И за тоалетна хартишка, ще плачем.
85
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Черни връх кремълският парашутист Радев обеща на българският Народ "въздух и слънце", а се оказва - мор и крематориум !!!?
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па ваксинирайте се, ако сакате предимства, инак нема шопе. Клати си калпако и стържи по цигулката. Каза ви са-ваксина или смърт.
83
1
 
13
 
! Отговори
хп преди 2 години
Абе, Декември, га дойде сметката за ток за Ноември, очаквам спонтанни Седянки по улици и площади!!!!! -)))))))))
82
0
 
18
 
! Отговори
Не се бойте, преди 2 години
Радев ще направи две коремни и 50лицеви опори, и държавата ще литне! По-голямо недоразумение не е попадало в българската политика!
81
1
 
14
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
Това е дереджето до което ни докара един *** шапкар и неадекватните му ортаци от правителството.Комунистите този път се справиха с фалирането на държавата още по-бързо и от преди.
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън служебните аматьори на Радев! Вън Радев и Йотова от Дондуков 2!
79
0
 
11
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
*** Узунов, ако беше умен, щеше да напрай изборите да са към 20 октомври, за да отърве кожата, *** на, шапкарска работа;))) Като издаде заповед, цената на тока да падне и тя видиш ли, веднага пада за 50-сет лицеви опори. Не стоят нещата така при свободните електрони, нееееееее;))))