Улици в столични квартали - без асфалт, без маркировка, с разбити тротоари

В платформата Helpbook потребители са изпратили и множество снимки
19 окт 2021 17:00, Анисия Иванова
75

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на пристигналите сигнали в платформата на Helpbook.info ще обърнем внимание на проблемите с пътищата и тротоарите в страната. Ще ви запознаем със следния казус - пътна маркировка:

"От дълго време се чудя към коя по точно от всички държавни институции да се обърна и тъй като нямам някакво конкретно решение реших да пиша тук. Забелязали ли сте на колко места в България пътната маркировка почти не се вижда или дори липсва? Например от 8 години всеки ден изминавам разстоянието от София до с.Бистрица сутрин и вечер, и през всичките тези години искам да подчертая, че маркировка липсва. Много е забавно движението по този път вечер, при дъжд, а най повдига адреналина по време на мъгла.

Ако обърнете внимание дори и по главни пътни артерии дори извън градовете маркировка направо си липсва.
А нещата са много прости - маркировката има за цел водачите на МПС да си знаят лентата и да знаят колко бързо и как се движат. При липсата на такава пътят си става направо опасен нощно време или при неблагоприятни метео - условия.

Накратко - ако искаме по-малко хора да загиват по и без това лошата ни инфраструктура може да се направи едно много просто и сравнително евтино решение - пътната маркировка да се поддържа в добро състояние, пише в сигнала..

Сигнализираха ни за улици в район „Младост“, които от доста време са в окаяно състояние: "Абсолютно недопустимо и крайно несериозно е да се оставят улиците в такова положение. Става въпрос за улицата зад блок 439 ( от страната на бул. Ал. Малинов ) и улицата, намираща се между блок 439 и 438. Неколкократно сигнализирам Община Младост за окаяното състояние на тези подобия на улици, но отговор не съм получила досега. Считам, че е крайно безотговорно отношението на цялата институция, в частност кмета на общината, след като никой дори не си прави труда да ми отговори, камоли да се предприемат някакви действия относно състоянието на улиците. Като данъкоплатец на тази община не смятам, че съм длъжна да търпя тази отвратителна мизерия".

Отново в район "Младост" след извършен ремонт на нежилищен имот, околното пространство е повредено, наводнено и силно замърсено със строителни отпадъци.

"Изпълнителите на ремонта са премахнали антипаркинг колчета, поставени преди година от общината, в резултат на което се паркира в алеята и прилежащите на детска площадка тревни площи.

След поставянето на ново покривно отводняване с улуци, дъждовната вода се оттича директно по настилката и прави невъзможно придвижването по алеята, която се използва ежедневно и денонощно от хиляди живеещи в Младост 3 и Младост 4. Алеята се използва от десетки майки с колички и пенсионери, ограничавайки достъпа им до детските площадки и до пенсионерския клуб.

Преминаването по алеята е изключително опасно и трябва да се вземат незабавни мерки преди началото на снеговалежите, тъй като при температури под и около нулата ще се превърне в опасна и смъртоноснапързалка.

Авторът на сигнала изброява и други наболели проблеми - новопоставените улуци наводняват бетонните кабелни шахти, няма абсолютно никакво осветление, а там, където се засичат двете настилки (асфалт/плочки) няма стъпало, а има опасен 25/30 сантиметров "подскок", готов да изненада и осакати всеки незапознат с условностите на терена.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като дълбок провинционалист като гледам цените на имотите в София си мисля че вървите по злато а то било като пътя до външната ми тоалетна.
58
1
 
1
 
! Отговори
е ти преди 2 години
До Анонимен 60-какво искаш,НАШТЕ фирми,дето строиха и и разбиха с бетоновози ии тежка механизация пътищата да ги праят)))Ил фъпДУПКОВА?Толкова чекмеджета има недопълнени)))Па нали земахе на *** последните парици,другото е вятър раота)
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типична балканска фавела плюс ганюгите:)))))))))))
56
3
 
3
 
! Отговори
Фандъкова преди 2 години
Нещата не се получават като с магическа пръчка. Решавам проблемите, но са много сложни обекти, трябва време. Преди това обаче столичани трябва да се ваксинират. Така само ще си върнем предишния живот и ремонтите по закърпване на компрометираните участъци ще започне.
55
0
 
0
 
! Отговори
Николай Георгиев преди 2 години
С *** *** /път /,но столичанин.В повечето села са по добри пътищата.
54
1
 
9
 
! Отговори
еи преди 2 години
Зазидаха София откъм Витоша. Това вече не е наследство, а свършено по времето на Фандъка. Колко ли комисионни са лапнали хората от ГЕРБ за издаване на разрешителни за кооперации в бившите вилни зони Бояна, Драгалевци, Симеоново? Поне да бяха изградили инфраструктура - улици, канализация, сметоизвозване... Тия са за съд!!!
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
де да бяха само столични, пътищата са пълен леш
52
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Почти като в Кж. Дупки и неизползваеми ЖП релси в центъра на града. Пълна скръб !
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съжалявам, ако обидя някого, но Фандъкова е доказателство, че жените нямат място в политиката, властта, управлението и пр.!!!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 7 години, в Манастирски ливади, положението не се е променило. Няма тротоари, няма улици - единствено кал и гнус.
49
2
 
5
 
! Отговори
столичанин преди 2 години
Фандъка е карантирана във важен момент ,избори,ковид,проблем с парното,разбити улици и ремонти на ремонтите
48
3
 
1
 
! Отговори
Фандъчка избръсната преди 2 години
Дреме ми на избръснатата фандъчка, пътя е за гражданите, да си го оправят те. Я виж колко народ има джипове, ще съберете пари, ще си го оправите пътя. Какво толкова е станало. Все мърморите, ама, само мърморите. Като съм кметица и дай сега само да ви слогувам, пътища и тротоари да ви правя.. ненаситници! Още малко и ще поискате като в Германия дупки да няма
47
0
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Да, беше чист, докато след поредния фалит на държавата през 70-те години на миналия век, решиха да не плащат нощен труд на работниците по чистота! София беше чиста докато работиха младежите от царското време!
46
1
 
6
 
! Отговори
Желю преди 2 години
на ви на всички от село софийско жителство
45
6
 
6
 
! Отговори
Българин от София преди 2 години
Семейството на баба ми са пристигнали в София в 1900 г. от друга държава, живея в София откакто съм се родил. София е красива, има много нови и красиви сгради и всички, които се връщат от чужбина виждат колко много е направено сега, последните 20 г. Факт е че от 1980 до 1998 г. в София беше създаден хаос, от който много трудно може да се измъкнем! От 20 г. в София се прави много, но е много трудно когато нещата са изпуснати да искаш чудеса! А, ние живеещите в София, пазим ли града си?
44
1
 
1
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Здрав съм, не съм болен, а хората не ме искат ?! Защо ?Може ли да ми помогните да живея добре ? Трябва ми пълноценен начин на живот !
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, какъв хубав град е била София! Чист като скандинавски град, пишели едно време чуждестранните списания, всеки ден го миели...
42
4
 
1
 
! Отговори
Нафъдъцани преди 2 години
Никакъв фъндък да не се пуска на тея столичани нафъндъцъни. На село дупките са безплатни и местните данъци са по- ниски.
41
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Отвратителна гледка, която е резултата от некадърници, с които е пълна общината. Заповядайте в Борово, минетне по ул. Природа, Родопски извор, Ястребец, Солун и т.н. Дупките са кратери, тротарите, правени на парче са гротеска. А това, в което кучкарите са ги превърнали - в тоалетни, е безумие. Пазим се с маски, а стъпваме върху кучешка урина и ***?! Питам се защо плащаме заплати на общински съветници, на кметове...
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бейрут.