Опашка за тестове се изви рано тази сутрин пред "Пирогов"

Повечето чакащи са служители на лечебното заведение
21 окт 2021 08:13, Ния Христова
59

 

 Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес влиза в сила изискването всички лекари да имат зелен сертификат, за да работят. Рано сутринта пред фургоните за тестове в най-голямата спешна болница в страната - "Пирогов", се изви опашка. Повечето от чакащи в ранните часове бяха служители на лечебното заведение, които днес са първа смяна, съобщи Нова тв.
 
"Нямам сертификат, защото преболедувах през февруари. Направих си антигенен тест. Тъй като моята инфекция е доказана по този начин, не мога да си извадя сертификат. Докато чакам да се активира системата, ако изобщо заработи, ще трябва да си правя тест всеки път, когато идвам на работа", споделя една от чакащите служителки.
 
Някои от служителите отказват да се ваксинират по здравословни причини. Други изтъкват като причина да не се ваксинират факта, че имат голям брой антитела. Възникна и напрежение между чакащите и тези служители, които правят тестовете.
 
"Има и хора, които имат противопоказания за поставяне на ваксина. Това не се обсъжда. В крайна сметка това е здравно заведение, ние не можем да идем и да си лекуваме пациентите", казва друга служителка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
18
 
! Отговори
Официални данни преди 2 години
Към 2 oктoмври 2021 г. Eврoпeйcкaтa aгeнция пo лeкaрcтвaтa (ЕMА) рeгиcтрирa 26 523 cмъртни cлучaя, oфициaлнo cвързaни c вaкcинaтa, и 2 милиoнa уcлoжнeния, oт кoитo 1 милиoн тeжки. Тeзи цифри прeдcтaвлявaт caмo чacт oт нaблюдaвaнитe cлучaи. Във Фрaнция Нaциoнaлнaтa aгeнция пo лeкaрcтвaтa (АNSM) в дoклaдa cи oт 16 ceптeмври 2021 г. cъoбщaвa зa 22 559 тeжки cлучaя, cрeд кoитo тaкивa c лeтaлeн изхoд.
4
6
 
24
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Няма по-опасно време да се боднеш с ваксина от пика на разпространение на заразата. Хора, които не мислят и други хора, които ги карат на заколение. Бог да ви е на помощ, души бедни.
3
0
 
8
 
! Отговори
Скатавка преди 2 години
Е, трябва да има и такива ! Не може всички да се скатаем :)
2
4
 
19
 
! Отговори
5656 преди 2 години
КАКВО ДА НАПРАВА КАТО ПО ЗДРАВОСЛОВНИ ПРИЧИНИ НЕМОГА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ ДИСКРИМИНАЦИЯ
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам какво стълпотворение, то на тази опашка има много по-голяма вероятност да пипнеш вируси, отколкото, ако живота си тече нормално.