Опашка за тестове се изви рано тази сутрин пред "Пирогов"

Повечето чакащи са служители на лечебното заведение
21 окт 2021 08:13, Ния Христова
59

 

 Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес влиза в сила изискването всички лекари да имат зелен сертификат, за да работят. Рано сутринта пред фургоните за тестове в най-голямата спешна болница в страната - "Пирогов", се изви опашка. Повечето от чакащи в ранните часове бяха служители на лечебното заведение, които днес са първа смяна, съобщи Нова тв.
 
"Нямам сертификат, защото преболедувах през февруари. Направих си антигенен тест. Тъй като моята инфекция е доказана по този начин, не мога да си извадя сертификат. Докато чакам да се активира системата, ако изобщо заработи, ще трябва да си правя тест всеки път, когато идвам на работа", споделя една от чакащите служителки.
 
Някои от служителите отказват да се ваксинират по здравословни причини. Други изтъкват като причина да не се ваксинират факта, че имат голям брой антитела. Възникна и напрежение между чакащите и тези служители, които правят тестовете.
 
"Има и хора, които имат противопоказания за поставяне на ваксина. Това не се обсъжда. В крайна сметка това е здравно заведение, ние не можем да идем и да си лекуваме пациентите", казва друга служителка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Кои разбира тук се спираНе остана всички на ковида
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над половин година спаха и не се ваксинираха, сега като овцете се редят на опашки
43
7
 
2
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
На опашки да се редят могат, да отидат при президента да протестират не могат. Хем умни, хем красиви.
42
7
 
3
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Моята СВОБОДА (права) свършва там, където започва твоята СВОБОДА (права), но също така и твоята СВОБОДА (права) свършва там, където започва моята СВОБОДА (права)!Ако имаш поне малко мозък, поразсеждавай!Бъди здрав истински!
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците, чакалните на лекарите и ДКЦ-тата са най големите развъдници на ковид.
40
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гледам на опашката се наредил комшията , до вчера беше антиваксаджия , ама животецът му сладък , не му се умирало :)
39
0
 
5
 
! Отговори
до Талибан преди 2 години
Не е само той. В 1ва градска, която се води Ковид болница, голяма част от персонала също е без маски.
38
0
 
8
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
До Анонимен "Жа са мpe ли веке?" --- не, отмениха го. Вместо чували купиха тестове.
37
2
 
12
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
До Анонимен "85% от лакарския персонал е ваксиниран в Пирогов и 10% от сестринския." --- мхм, че те понеже лекарите не могат да си пуснат един на друг по едно фиктивно сертификатче, че и за без пари. Хубаво е, че все пак има хора като доц. Петър Атанасов, които застават с името си зад истинските факти и не са избрали най-лесният за тях вариант с фалшивите ваксинации.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жа са мpe ли веке?
35
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че имаш много болести е показание, а не противопоказание за ваксинация . Антителата трябва да са много висок титър за да те предпазват. Преболедувал някой си през февруари е отново пушечно месо за вируса .
34
5
 
12
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
До Анонимен "41 ако има антитела. А пациентите са заразени, с какво да ги зарази. Те работят там и са имунизирани естествено." --- Ааа не така! Министерството на истината казва, че естествен имунитет няма! Единственият имунитет го прави редовната ваксина! Какви са тия лекарчета там, така да отричат и саботират хубавата ваксина и зеления сертификат??? И как така тия лекарчета не знаят, че маските спасяват техния живот!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноу сте ***.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
85% от лакарския персонал е ваксиниран в Пирогов и 10% от сестринския. Сестрите резистираха да се ваксинират още в началото.
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
41 ако има антитела. А пациентите са заразени, с какво да ги зарази. Те работят там и са имунизирани естествено.
30
5
 
15
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
Пропагандаторите на ваксинацията носят от девет кладенеца вода за да обяснят защо лично те са пропуснали това велико благо.
29
6
 
20
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Между другото от познати работещи в Пирогов, знам че шефът на ковид отелението ( същият доц. Петър Атанасов, който твърдо заявява, че няма да се ваксинира ) се разхожда в отделението без маска и предпазни средства. Та това какво ви говори за "смъртоносния" вирус, който трябва много да ни страхува???
28
2
 
5
 
! Отговори
избягал преди 2 години
До не ходете лъжат Добре си направол. По принцип като кажеш, че си контактно лице ти правят от "другите" тестове и след 2 дни си с пневмония.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кеф овцете ,които промениха политиците и много приказваха за промяна сега на сила ги карат да се бодат:))) Умирам Хахахахахха клоуниии Нали бяхте големи мъже ? Напуснете работа.. що се редите ... достойнство няма ли ?
26
8
 
19
 
! Отговори
ха сега де! преди 2 години
Медиците, които са несравнимо по-компетентни от проваксърските тpoлове тук категорично отказват ваксина. Завеждащият ковид отделението на Пирогов също заяви в прав текст по Нова "Не може да карате да се ваксинират хора с предостатъчно антитела. Нямаме НИТО ЕДИН СЛУЧАЙ на повторно заразен преболедувал!" Голяма гьостерица се задава за медийните плу.жеци с набъбнали банкови сметки! Зимата ще бъде изключително вълнуваща!