Спад на клиентите в моловете, очакват се огромни загуби и фалити

Голяма част от служителите закъсняха за работа, защото се тестваха
22 окт 2021 16:05, Ния Христова
223

Опашки от хора, които чакат да се тестват, се извиха пред моловете. Служители и клиенти чакаха с часове, за да се тестват и да могат да влязат. 

Много служители закъсняха за работа, за да могат да си направят необходимите тестове. 
 
Пред един от моловете са направени над 120 проби на клиенти или служители.
 
"Ваксинирах се отдавна, бях една от първите ваксинирани. Около мен повечето хора са ваксинирани, за момента не съм изпитала никакви затруднения, достъпът до моловете е изключително стриктен. Не мога да задължа никого да се ваксинира, това е въпрос на личен избор, имам ваксинирани и неваксинирани служители. Целият този процес затруднява изключително много работата, отворихме по-късно, доста търговски обекти въобще не отвориха", каза пред Bulgaria ON AIR собственикът на магазин Валя Веселинова.
 
Според нея има и драстичен спад в потока на клиенти.
 
"Повечето хора не са ваксирани, останалите не желаят да чакат на опашки. Други са стресирани от самата ситуация. Загубите са страшно много и те не са само финансови. От началото на пандемията има много фалирали търговци. Предвиждаме, че сега може и да до 100% спад, тъй като много клиенти няма да дойдат. За едни бизнеси се изискват сертификати, а други - не. Държим тези "зелени сертификати" да важат за всички", категорична е Валя Веселинова.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
140, а смъртните случаи колко са???
107
4
 
29
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Аз пак не мога да разбера защо не дават сертификат на тези които са преболедували??? Нали целта е да се намалят случаите на заразяване? Ваксинираните няма антитела в лигавиците и се заразяват много по-лесно от тези които са го изкарали, особено тези със загуба на вкус и обоняние. Или номера е да се ваксинират всички??? Тия детЦки приказки дето ваксината била като снайпер, а пък естественият иммунитет като оръдие ги запазете за детските книшки на методистите за Исус примерно.
106
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така. Значи в Кауфланд и в Градския транспорт се тъпчат като сардини. Или за всички или за никой.
105
4
 
11
 
! Отговори
До Програмист преди 2 години
""Селски"? Когато съм се родил в столицата *** още е лапала кремвирши за да вземе софийско жителство."----------------Не на всички майките ни са взели софийско гражданство, но благодаря, че сподели с всички семейния си опит. Ръка трябва да целува на жената за саможертвата да не те роди на село.
104
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 137 боли ме целия за моловете. Сертификата обаче няма да отпадне след месец - напротив ще го въведат на още места. И като идеш да си подновиш книжката ще ти посочат вратата. Примерно.
103
3
 
3
 
! Отговори
иванчо преди 2 години
Не може да бъде!
102
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"до 121 "Ще ги плющят ли с локдауни?" Не знам с какво ЩЕ ги плющят ама тука ВЕЧЕ ва изплющяха.">>>> Така ни "изплющяха" че само два дни по-късно обектите по моловете вече вият от глад. А какво ли ще е след месец? Кой ли ще издържи по-дълго- аз дето не си харча парите никъде или мерките? Въпроси, въпроси...
101
5
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Удри по тУ пата глава , тУ пата рая !
100
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
130 ти гледам си грамотен провери си бе и си развий тезата, да не съм ти секретарка? Стига си повтарял като папагал едно и също.
99
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 121 "Ще ги плющят ли с локдауни?" Не знам с какво ЩЕ ги плющят ама тука ВЕЧЕ ва изплющяха. Пък тях ЩЕ или НЕЩЕ предстои да видим.
98
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
120 сектата ти от седмици подхвърля острова като провал и пример колко безсмислени са ваксините, обаче мантрата ви е меко казано бавноразвиваща. Затова и тъпата статистика, то няма нужда и от сложнотии, ама да се мисли боли нали ?
97
6
 
20
 
! Отговори
Офффф преди 2 години
Докато не почнем да изискваме премахването на сертификата, а не въвежданено му за всички, няма да се оправим.
96
4
 
18
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Скоро като за кило салам дадеш един надник и 3 лева за хляб софийските ви жендърваксини сертификати и други глезотии ще са ви най малкия проблем!Тия измишльотини са за задоволените страни а не за страна от третия свят като нашата!
95
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 112 днес в 70 милионна англия има 115 жертви , в 6 милионна българия има 120. Какво да ти раздувам, ти си го видял ама си си измислил нова теория за плоската земя и атакуваш форумите с глупости.
94
10
 
7
 
! Отговори
Келепир преди 2 години
Търговците да дават сериозни отстъпки на ваксинираните и няма да фалират.
93
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само българите, румънците и руските мудаци ядат локдауните и погребват възрастните си (и не само) , останалия свят си живее живота.
92
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към Кацата се обърнете, той да ви плаща загубите и купува стоката.
91
2
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Нема да фалират бе, простоо ще ги иэяде ковида
90
4
 
15
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Моловете са излишна ГЛЕЗОТИЯ...
89
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините ги одобриха февруари-март месец. За 6-8 месеца целия свят почти си реши проблема, само ние още буксуваме, оплели сме се като патета в калчища и буксуваме, псуваме и философстваме до откат.