Двойната синя зона ще струва на софиянци 21,4 млн. лв.

Предложено е и удължаване на синята зона с 30 минути
25 окт 2021 08:00, Ния Христова
38
Двойната синя зона ще струва на софиянци 21,4 млн. лв.
Снимка: БГНЕС
Двойното разширение на синята зона и новите места в зелената зона ще струва на софиянци над 21,4 млн. лв. Това показват прогнози на Столичната община за приходите от SMS-и и талони за паркиране за година, съобщава "Монитор".
 
От винетните стикери общината очаква да има приходи от около 3,8 млн. лв., а от новите правила за паркиране в служебен абонамент 11,1 млн. лв.
 
В четвъртък общинарите ще гласуват предложението на ГЕБР-СДС синята зона да се увеличи повече от двойно за сметка на зелената, както и работното време да стане до 20 часа от 1 декември. Ако докладът на управляващите мине, новите правила ще влезнат в сила от 1 декември. 
 
Част от предложението е местата за платено паркиране в синя зона да се разширят от 5000 на 13 000. Така част от зелената зона в районите “Оборище”, “Възраждане” и “Средец” ще стане синя.
 
В предложението е заложено и удължаване на работното време на синята зона с 30 минути. В момента то е до 19,30 часа. Хората, които са заплатили вече годишни стикери за паркиране, няма да доплащат. Зелената зона ще бъде разширена в район “Възраждане”, където в жк „Зона Б-19“ ще се разкрият 550 места за платено паркиране.
 
От общината искат безплатния режим "служебен абонамент“ да бъде премахнат. Ползването от юридически и физически лица, държавни, културни, общински и др. институции да бъде ограничено до 5 броя паркоместа за даден административен адрес. 
 
В Наредбата е заложена опция за удължен служебен абонамент за хотелите. Те ще могат да се възползват от разширение на режима до 23.00 часа в делничните дни, а за събота и неделя - в часовия диапазон от 08.30ч. до 19.30 ч. 
 
В платените зони за паркиране за товарно-разтоварни дейности също са предвидени промени - контролирано паркиране за живеещите и бизнеса до 30 минути. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
21
 
! Отговори
Прост Българин преди 2 години
НЕНАЯДОХТЕ СЕ!АМА БАЛОНА СЕ ПРЪСВА В 1 МОМЕНТ, КОГАТО НЕ ЗНАЕШ КОГА ДА СПРЕШ!
10
7
 
18
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
Да си разширяват синята зона ако искат до Панчарево, но да бъдат открити безплатни паркинги с голям капацитет в близост до центъра за хората от провинцията, които имат работа до държавните учреждения, агенции и национални лечебни заведения. В момента разни политико-престъпни групировки от сорта на ГЕРБ експлоатират статуса на столица на мизерния град под Витоша и правят пари от павета и от въздух, без да вложат нищо насреща за подобряване на инфраструктурата.
9
0
 
23
 
! Отговори
Градска дебилност преди 2 години
Честито двойно разширение на кафявата зона на всички софиянци.Освен това, паркиране в центъра - само за ваксинирани, със зелен сертификат.
8
3
 
22
 
! Отговори
Средно малък град преди 2 години
Безобразие! София не заслужава да бъде столица на България!
7
7
 
2
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
Гласовете викат ли ти?
6
3
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
А колко нови паркоместа се направиха? А осветлението подмениха ли го? А тръбите на ВИК и топлофикация подмениха ли ги за да нямат по 80% загуба? А изловиха ли горящите гуми и пластмаса гласоподаватели на герб? А колко електронни услуги вкараха с които да съкратят служители и да направят ненужно за гражданите да обикалят от институция в институция? Събират пари, а полза никаква! Тия еко такси да ги бяха кръстили с истинското им име: фонд коледен бонус на държавните служители!
5
18
 
9
 
! Отговори
Пст преди 2 години
Не че ми е много приятно да давам пари дето ги нямам. Ама като не ви изнася ходетете в някоя друга европейска столица и не плащайте.
4
4
 
29
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата от СИК стана 2005г. кмет и загради всички паркинги :)))
3
3
 
27
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Продаваш въздух за 22 милиона лева
2
4
 
25
 
! Отговори
До СОС преди 2 години
Абсолютно всичките пари, които дерете от гражданите, да ги дадете на предприятие "Гробищни паркове"!
1
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. Вън селските коли от София. не стига че плащата данъци някъде си, а чупят нашите пътища и замърсяват нашия въздух, ами и няма къде да се паркира.