Над 4 хил. дървета ще бъдат засадени тази година в София

Над хиляда от тях са по улици и булеварди на столицата
Обновена: 26 окт 2021 14:31 | 26 окт 2021 14:28, Веселина Йорданова
19
Над 4 хил. дървета ще бъдат засадени тази година в София
Снимка: БГНЕС

Над 4 хиляди ще бъдат за тази година засадените дървета на територията на Столичната община, съобщи днес Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система".

Той провери засаждането на алейни дървета на ул. "Брегалница", което се осъществава по програмата на общината за засаждане на дървета, предаде БТА.

През пролетта сме засадили 2100 дървета, сега предстои да засадим над 2000, като 1200 от тях - по улици и булеварди, 350 - в паркове и градини и 500 ще бъдат посадени в рамките на инициативата "Моето зелено училище, моята зелена детска градина".

Дърветата са от видовете ясен, липа, акация, чинар, които традииционно се засаждат в София. Предстои дърветата да бъдат засадени до края на ноември, когато е и подходящият сезон за този вид дейност, информира Димитър Данчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: засаждане на дървета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
в люлин започна сечта моето мнение е че това е купуване на гласове по класическияначин не става рашков не дава и се почна така освен това пред блок 204 започнада се ремонтира пешеходна алея изкопаха старата настилка насипаха камъни и сизаминаха това е за изборите нямам друго обяснение
17
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Фиданки... дървета ше станат след 20 години
16
0
 
1
 
! Отговори
Чудесно преди 2 години
Но нека този път да засадят големи дървета, стига с тези вейки, които я оцелеят, я не. Пък да не гворим кога ще започнат и сянка да правят и въздух ада пречистват. Продават се истински дървета, да не си прибират паричките в джоба, а да инвестират колкото е необходимо и качествено да се свърши тази работа. А дано, ама надали ...
15
0
 
3
 
! Отговори
Медицинска преди 2 години
Залесете с Липи Медицинска Академия, заради масовото презастрояване, изрязаха десетки дървета в 500 метра каре изрязохте над 50 дървета.
14
0
 
5
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Ние хубаво ги садим,но после никой не се грижи за тях,да ги полива,окопава,закрепва.Повечето умират преди да се захванат.Трябва да се грижим за тях поне първите 3 години.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей сега вече сме еко столицата на Балканите
12
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Дано ги привържат, оградят и много да ги поливат с вода в началото...
11
0
 
6
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
София е около 1,5 милиона. Значи едно дърво ще го садят 400 души. Бааа, ние сме готови за Гинес бе!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жалост, след засаждане на малките фиданки (няма акъл да се засаждат големи такива), грижата остава на живущите наоколо. Както знаем, Гай *** е несериозен бедняк, който няма да се погрижи за абсолютно нищо, освен за себе си, така че доста от тези дървета умират.
9
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
а кой изсече преди това дърветаат и ги продаде за дървен материал, Софиянски май беше .... и цяла София седеше и гледаше
8
0
 
5
 
! Отговори
azz преди 2 години
В Северния парк на една от алеите бяха засадили/от тогава заминали и повече ги не погледнали/ 13 дръвчета,оцеля едно....
7
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 2 години
Пълни глупости! Така наречените "дървета" са клечки, които изсъхват още същата година понеже никой не ги полива. В София е пълно с такива. От тях обаче текат добре пари към "нашите" фирми. Поредния грабеж на общински пари.
6
1
 
0
 
! Отговори
Феликс преди 2 години
Колко безработни може да се наемат за тази работа от босата по 20 лева надница.може да се издърпат от другите сектори,тва е криза е.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четири хиляди дървета,струват на данъкоплатците сигурно петдесетина милиона лева. Че и белчинската шкафче има ,като на бай чекмеджан.
4
0
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
4001 дървета обаче ще бъдат отсечени.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво, ама и да се хванат.А не умишлено да се убиват, за да може пак да се сади и да се "усвоява".
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ще ги засадите? То не остана 1 квадратен метър незастроен! Да се чуди човек кои са тези некадърни, неграмотни и корумпирани архитекти и общинари, които са дали разрешение за това безумно строителство.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като ги засадите вземете,че и ги поливайте,че половината от засадените после изсъхват.Само дейност отчитате и лапате едни пари.