"Александровска" уволни проф. Борис Богов и като лекар

За изненадващото освобождаване мотиви не са посочени
Обновена: 19 ное 2021 13:21 | 19 ное 2021 13:21, Анисия Иванова
46
"Александровска" уволни проф. Борис Богов и като лекар
Снимка: БГНЕС

Александровска болница е уволнила известният нефролог проф. Борис Богов и като лекар. За изненадващото освобождаване мотиви не са посочени.

Запознати съобщиха, че в петък професорът е бил извикан от ръководството и му е даден за подписване документ, според който дори няма предизвестие за уволнението.

Още по темата

Лекари от "Александровска" твърдят, че професорът е отказал да подпише документа и вероятно адвокатите му ще оспорват уволнението.

Самият той не бе открит за коментар. Все още няма и официално обяснение от ръководството на "Александровска", съобщава "24 часа".

Още в първите дни на поста служебният министър Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в Александровска болница, където проф. Богов беше директор заради сигнал на един от членовете на борда доц. Александър Оскар, който през последните 4 г. беше в управлението на лечебното заведение.

След това от МЗ съобщиха, че са открили нарушения, но не предоставиха публично доклада от проверката на „Вътрешен одит“, който обхваща периода от 1 януари 2019 г. до 30 април 2021 г. Това обаче не попречи на Кацаров да уволни директора на лечебното заведение проф. Борис Богов и да назначи д-р Атанас Атанасов, за да „спаси“ УМБАЛ „Александровска“.

Прокуратурата не откри престъпления в болницата под ръководството на проф. Богов и върна на здравното министерство доклада на „Вътрешния одит“ с отказ да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер, както и за безстопанственост или нанесени вреди от страна на ръководството на болницата. От държавното обвинение бяха категорични, че и заключенията на АДФИ по никакъв начин не потвърждават, че ръководството на болницата е нарушило собствените си правила.

Въпреки доказателствата, че проф. Богов е чист, след провеждането на конкурс за директорския пост,  шеф на една от най-старите и добри университески болници остана д-р Атанасов.

По-късно проф. Богов беше понижен и от средата на септември не е началник на Клиниката по нефрология, а редови лекар.

 


46
Още от София
Петима в София са арестувани за трафик на мигранти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
иво преди 1 седмица
ПОПИТА СЪВЕТНИКА НА радефф И ГО ВЪРНА ! ЕПА , ОБЪРКАЛ СЕ !
45
6
 
3
 
! Отговори
До д-р преди 1 седмица
Извънземен или земен това не пречи да е крал извънземно много.
44
3
 
12
 
! Отговори
д-р преди 1 седмица
Богов е извънземен лекар, не ми го побира главата за какъв се е взел този едноклетъчен организъм Кацаров. Мисли се за безсмъртен ли, мисли си че никога няма да отиде на лекар ли? Съсловието го презираше и преди да стане министър, но вече чашата преля.
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кацаров е комплексар, тормозен едновремено от чувства за малоценност и за величие! Системното уволняване на лекари професори говори, че Кацаров мрази хора с титли, защото преди, някога като по-млад се е провалил в кариерата. Сега му е паднало да се прояви. А когато го виждаме и слушаме как е преборил у нас ковид епидемията, става ясно как се ласкае сам от "величавите" си действия! Пази Боже България от овластени пpo cтa ци!
42
8
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Виж ти, къде било гербавото сборище! Аз ги търся из целия нет да ги питам за кого ще гласува Герджика в неделя, а те се събрали тук да реват.
41
9
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 седмица
СЛЕД УБИЙСТВЕНИЯД ДВУБОЙ РАДЕФ - ГЕРДЖИКОВ АКО РАДЕФ МИ ГО ПИШАТ ЧЕ Е СПЕЧЕЛИЛ НА 21.11. ТОВА ЩЕ ПОКАЖЕ НА ХОРАТА ЧЕ МАШИНЕН ВОТ + ВОЕННА ХУНТА=НА ДИКТАТУРА А?
40
4
 
10
 
! Отговори
Доц. Симидчиев преди 1 седмица
Безобразията на шайката на Фигуранта нямат край. Посолство на ул. Козяк сътвори български Пиночет.
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
мухобоиков човек
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Некрология
37
0
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 1 седмица
А Стийчо дали знае????Вчера се оправда че не знаел че се уволнява заместника му????????????
36
9
 
2
 
! Отговори
хюстън, преди 1 седмица
Еми такива са шефовете на повечето болници !....Яка заплата,че жените са им мн.алчни !....а той може би да не е чак толкова алчен !
35
14
 
7
 
! Отговори
Куранага преди 1 седмица
Поредния гербав крадец?!?
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 32 "Няма как да се чяка ,като е установено че е крал яко." Не е установено такова нещо. "Въртрешния одит" на МЗ е поръчан и проведен от политическите противници на ГЕРБ. Прокуратурата е казала, че няма данни за престъпление. България се превърна в комунистическата дупка след 44та: щом ДС и комунистите напишат един компромат, и той вече става "истина". Ние не сме демокрация. В мометна има бясна червена диктатура и ще става все по-зле.
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Да си припомним "1945 та , когато беше обезглавена българската интелигенция ..." Същия процес наблюдаваме и в момента. С очернящи кампании за партийни принадлежности водещи лекари, професори и т.н. биват уволнявани, за да отстъпят място на "наш човек". Още не са започнали с НАроден съд само защото съветската армия не е на терен, но ще има разчистване на сметки по други начини, помнете ми думата.
32
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма как да се чяка ,като е установено че е крал яко.С Ангелов са злоупотребили с над 50 милиона лева .
31
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ са УР..О..Д..и и докато не махнат всички от ръководни постове ще сме зле.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако не искат да изглежда, като предизборна политическа репресия, защо не изчакат няколко дена?
29
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не уволнен е защотоне крал в името на партията.Кога ли ще разберете ,че всичко свързано с ГЕРБ е апаш,крадец и престъпник.
28
2
 
16
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 седмица
1945 та , когато беше обезглавена българската интелигенция ...
27
0
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 1 седмица
Благодаря за отговора и жалко за бебенцето.