Без гратисен период за новите синя и зелена зона

Отпада стикерът, който се залепваше на стъклото на автомобила
24 ное 2021 10:29, Петя Славова
24
Без гратисен период за новите синя и зелена зона
Снимка: БГНЕС

Без гратисен период при новото разпределение на новите зони за паркиране. Въвеждането на зелена зона за паркиране от 1 декември, както например е в кв. "Зона Б-19", район "Възраждане", няма да има гратисен период за жителите шофьори. Последните две съботи (20 и 27) на ноември служителите на ЦГМ работят и приемат заявления за абонамент по местоживеене.

Това съобщи пред БНР Румяна Милова – директор на дирекция "Паркиране и мобилност" в ЦГМ.

До този момент от този квартал са подадени 200 заявления, очакват се още около 400. Най-удобен за тези жители е офисът на пл. "Възраждане" 1. Други два са на ул. "Будапеща" 17 и на метростанция "Европейски съюз".
Идната събота ще работят от 10 до 16 часа.

Документи могат да се подават и онлайн, допълни Милова. При затруднения или ако сте карантинирани, може да се обадите на тел. 0700 13 233.

Стикерът, който се залепваше на стъклото на автомобила, отпада. Справки за абонамент в синя и зелена зона вече се правят по регистрационния номер на колата.

Собствениците със стикери за зелена зона запазват правото да паркират при въвеждане на синя зона на същото място до изтичане на винетката.

Единствената разлика при въвеждане на платените зони за паркиране, е цветът на лентите и знаците. Дупките по пътищата остават. Таксите увеличават приходите, но не се вижда подобряване в инфраструктурата, смятат жители на тези квартали, които вече са преживели въвеждането на зелена и синя зона за паркиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
11
 
! Отговори
Данчо преди 2 години
Важното е да се изсмучат колкото може пари от гражданите. Пътен данък + стикер за зелена зона наистина не е изгладило настилката на моята улица, камо ли ново асфалтов. Разходът е бил за маркиране на паркомясто с обикновена бяла боя и поставяне на табела. А приходът, само лично от мен за 3 години може да се пресметне елементарно.
19
2
 
13
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 2 години
Решението е да се промени закона разрешаваш на общините да създават платени зони за паркиране. Трябва да се забранят платените зони по улици, булеварди, площади и по принцип на открито. Може да има платено паркиране в закрити паркинги. София се нуждае от 200 хиляди паркоместа в такива закрити паркинги общинска собственост.
18
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наше село кола не видело. Нямаш работа в центъра на София. Ти си напуснал селото, но селото не те е напуснало.
17
3
 
5
 
! Отговори
? преди 2 години
До АнонименКак синя Е зелена зона :D :D :D Като глеадм и ти си от наглеците от селата. В София казваме синя И зелена зона :P
16
2
 
7
 
! Отговори
иван преди 2 години
бизнес без граници.... мечтаната от българина солунска митница...
15
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синя е зелена зона да работят 24 часа и седем дни в седмицата. Наглеците от селата да си ходят с градския транспорт. Не може всеки таралясник да паркира в центъра.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И нека не забравяме, че общинската фирма, занимаваща се с изнудването, винаги е била на загуба. Излиза, че всички пари, плащани за синя и зелена зона се крадат до дупка. И как очаквате да не се разширяват платените паркинги на кметицата ни?
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога колите на милюцаите ще започнат да се репатрират и закопчават със скоби. Сега масово не плащат, окичени със стикери ,палки,жилетки, флагове значки и какво ли още не.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Собствениците със стикери за зелена зона запазват правото да паркират при въвеждане на синя зона на същото място до изтичане на винетката. Дупките по пътищата остават.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратителна ку.венска държава! В огромният Истанбул паркиране до 2 часа- 10 турски лири около 1,30 лв, до 4 цаса-11 т.л. до 6 часа 12 тл и до 8 часа 15 т.л. В нашата държава ни децата живи!!!!!
10
1
 
11
 
! Отговори
В.Левски преди 2 години
Не искам да съм кои знае какъв искам народа да е добре.
9
1
 
13
 
! Отговори
Венци стефанов преди 2 години
Дебел съм гладен съм и гладен ще си умра.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Морето е синьо небето е синьо земята е синя горите са зелени.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изникват зони за пари.Къде отиват парите и защо не се правят паркинги а се преграждат улици за да печели общината?!За толкова години колко пари събраха и къде отидоха?От злато можеха да изградят паркинги за тия пари за толкова години!!!!
6
2
 
14
 
! Отговори
До кога столичани ще преди 2 години
оФцата до кога търпи? Докато я заколят.. Редовното доене и стригане дори я кефят.
5
3
 
19
 
! Отговори
Живущ преди 2 години
Според мен пълна глупост. От зелена зона някои казват има смисъл. Разчиствали се места, макар че да, пак обикалям по 10-15 мин и спирам доста далече от къщи. Но защо вече на зелена зона ще се прави синя - само да се взимат пари. Ефекта на "разчистване" няма да се засили, него го има и от зелена зона.
4
1
 
12
 
! Отговори
Фъндъкова преди 2 години
Точно така, никакъв фъндък.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредната мярка, която работи само за общината, но не и за хората
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само си пълнят джобовете, къде са подземните паркинги!?!
1
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога столичани ще търпят този рекет от страна на общината. С въвеждането на тези зони в центъра не се вижда никакъв ефект и няма смисъл за хората. Единствено те прибират купища пари. Какво точно плащат живущите пак обикалят сто пъти квартала да намерят място. Никъде не се строят паркинги, никъде не се подобрява положението, само пак бъркат в джоба ни.