Глобяват собствениците на имота, където пропадна бременна жена

Екипи на Столичната община са обезопасили мястото на инцидента
18
Глобяват собствениците на имота, където пропадна бременна жена
Снимка: БГНЕС

Собствениците на имота, където в шахта пропадна бременна жена, ще бъдат санкционирани за това, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Експерти от дирекции "Контрол по строителството" на район "Средец" и на Столична община направиха проверка на място на инцидента на ул. "Дякон Игнатий" 2, съобщиха за БТА от Столичната община.

Още по темата
Така нареченият английски двор е отвор, който води към избеното помещение/мазето и е собственост на сградата.

Сградата е частна, а задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние.

Постоянно действаща комисия за контрол на строителните обекти и сградите на район "Средец" съставя констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата, посочват от общината.

Инцидентът стана днес около обяд, в близост до Централната поща. Жената веднага е била транспортирана в болница "Пирогов", където е била прегледана. Пострадалата е бременна в четвъртия месец. По първоначални данни е с контузия на гръдния кош.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Английски двор на/под тротуара егати смешката,не стига място в обекта да си го направят за зареждане на стока даже с подемно устройство да им е леко без много вдигане-спускане и да не пречи по тротуара на преминаването на пешеходците и да има място за изчакването им,а не да заобикалят английския двор,освен това да го заключват и отделят с метална врата или навиващи се пластини плътни и с процепи за светлина през деня
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще и строшат краката.
4
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОВА ТАМ Е ОЖИВЕНА УЛИЦА В ЦЕНТЪРА И ПО ТОЯ КАПАК МИНАВАТ ВСЕКИ ДЕН 100-ЦИ ДУШИ! ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ТОЧНО НА НЯКОЙ, ЯВНО ОНЯ ОТ ГОРЕ ТЕ Е НАРОЧИЛ ! ЗЕМЯТА СЕ РАЗТВОРИЛА ПОД КРАКАТА И , И АДА Я ПОГЪЛНАЛ!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата кръчма срещу пощата?
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колата ми е частна. задължен ли съм да я карам?
1
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко евро е глобата :)))