Между 100 и 1500 лв. глоба за собствениците на шахтата, в която пропадна жена

От Общината са заявили, че ще им бъде наложена максималната санкция
1 дек 2021 08:52, Ния Христова
20
Между 100 и 1500 лв. глоба за собствениците на шахтата, в която пропадна жена
Снимка: БГНЕС
Бременна жена пропадна в 3-метрова шахта в центъра на София вчера, докато се разхождала със съпруга си, припомни Нова тв. 
 
Установено е, че шахтата е частна собственост. Сградата има петима души и всички те ще бъдат глобени. Трябва да се издаде и акт Глобите варират между 100 и 1500 лв.
Още по темата
 
"Собствениците носят отговорност и ще понесат последствията си. Ще се постараем да им бъде наложена максимална глоба. Все още не са глобени, тъй като има редица процедури. Трябва да се извърши нов оглед, да се изслушат собствениците, да се издаде заповед. Във всеки район на Столична община има служители по контрол на строителството, които извършват проверки. Ако има направи впечатление нещо, те предприемат действия. Гражданите също могат да подават сигнали ", обясни инж. Галина Карамишева от "Оперативна дейност и регистрация на строежи" към Столична община.
 
В район „Средец” са издадени над 400 предписания за неизправни обекти. Предписание за конкретната шахта обаче не е имало. Английският двор вече е поправен, а пострадалото семейство се закани да търси правата си по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има направи впечатление нещо, те предприемат действия. . . . . . КОГА НЕГРАМОТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ЩЕ НАУЧАТ БЪЛГАРСКИЯ СЛОВОРЕД? ВСЕ ПАК ГРАМАТИКАТА Е ДОНЯКЪДЕ СПАЗЕНА, НО СИНТАКСИСА Е БОЛЕН Между . . . . акт Главн. . . . . трябва да има точка за да се пише с Главна буква!
15
0
 
2
 
! Отговори
Е преди 2 години
И щом шахтата е частна собственост върху тротоар, мога ли да си я оградя така, че другите да не стъпват върху моята собственост.? Що за.малоумие ..
14
0
 
4
 
! Отговори
пешеходец преди 2 години
Тротоара е на общината,тя следи и отговаря за целостта му,а отдолу може да има всякаква комуникация.
13
0
 
0
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
Kakva e taq malka smeshna globa be?! Ami ako se uvredi chovek do jivot ili pochine? Samo sus 100 leva globichka, heheeeee, mnogo qsno che nqma da ti puka. Ami Deteto s kabela ot shahta deto beshe sluchaq? KOLKO parichna globa beshe tam, a ?
12
0
 
1
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Т.е. , виновни НЯ-*** ,....ПАК !
11
0
 
3
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
До подкрепям първия...Извинете , но не мислите ли че общинарите са ПРЕ-МНОГО , и са в състояние да се ''ПОРАЗХОДЯТ'' , по мръсните , прашни , изпочупени тротоарни плочки , и безброй дупки , по улиците ?????????Как е възможно да се казва че НЯМАЛО ПАРИ , КЪДЕ СКРИХТЕ 1.8 МИЛИАРДА КОИТО БОЙКО ВИ ПОДАРИ ЗА ОБЩИНАТА ,... НЯМАМ ДУМИ !
10
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Дреме им на тия за тая жалка глоба ! На Територията няма правила и закони
9
0
 
5
 
! Отговори
патил преди 2 години
С такива трябват безкомпромисни действия! Преди 15-16г синът(тогава 4-5годишен) се беше надвесил..и готов да пада. Жената го видяла и някакси го хванала за качулката. Като разбрах поръчах едно камионче 2-3 тона чакъл и се обадих на ВиК, да идват или да я засипвам. Дойдоха бързо за 30-40мин! Поръчаха един бетонен капак, камион с кран и даже го прикапаха със заварка. Оттогава е така. Благодариха, че не съм я засипал, защото после било мъка, а и не било законно, само че тогава изобщо не ми пукаше
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като лъснат кражбите на управата изведнъж стават много загрижени!
7
1
 
6
 
! Отговори
Асо преди 2 години
Съдиш Общината до дупка за всичко!!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Общинските туууулууууупе ще изпрят сумата без дори да я усетят. По-смислено е да изплатят обезщетение на жената и с 1500 лв да си обезопасят вълчия капан!
5
0
 
5
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Тая шахта и беввш товарен асансьор за стока.НАвремето бяха такива навсякъде по центъра разположени примерно пред бакалиите.Може и от царско време да са останали - знам ли.Асансьорчето отдавна го няма разбира се. Но дупката си е там.Аз по тая шахта съм скачал милиони пъти като дете - винаги е дрънчала :)
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има служители по контрол на строителството, които извършват проверки - ако ги видите, кажете им да си вършат работата! Ако си бяха вършели работата, тази трагедия и много други преди това, нямаше да се случат! Ако не искат да си вършат работата, разпитайте ги и ги глобете, а после на бунището!
3
1
 
2
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Много,бе!Засрамете се!
2
1
 
11
 
! Отговори
Застраховател преди 2 години
Направете една по-голяма яма, да влиза цял мерцедес вътре.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не между ... а най високото 1.500... Ако жената беше загубила детето или си беше срязала голяма вена ? Малко несериозни служби и наказания. Кой трябва да прави оглед на тея съоръжения? Веднага го уволнете, а не да криете поредния държавен чиновник