Много катастрофи на опасен участък в столичен квартал

Столична община изготвя проект за светофарна уредба
2 дек 2021 21:09, Петя Славова
10
Много катастрофи на опасен участък в столичен квартал
Снимка: Кадър, Нова тв

За опасен участък алармират жители на столичния квартал "Витоша". Опасното кръстовище води до много пътни инциденти като само за последната седмица е имало три катастрофи на това място.

Става въпрос за района на бул. "Симеоновско шосе" и ул. "Йордан Радичков" .  Доста често изплашени пешеходци се измъкват на косъм от прелитащи автомобили.

"Участъкът е изключително опасен. Ежедневно има инциденти. В района колите карат с много висока скорост", казаха пред Нова тв живеещите в района.

"Това кръстовище се намира на границата на район "Студентски" и "Лозенец". Улицата е много тясна и опасна", коментира Константин Павлов, кмет на район "Лозенец".

От Столична община обявиха, че е изготвен проект за конструкция на светофарна уредба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
azz преди 2 години
Сфетофар до сфетофара мила моя майнольо...Бръмчат колите на всеки сфетофар,бълват/особенно някой бангии/ пушеци и се "борим" със замърсяването на въздуха....
7
1
 
0
 
! Отговори
ПЕШЕХОДЕЦ преди 2 години
Трафика може лесно да се намали както в други европейски градове. Втората кола регистрирана на един адрес плаща много високи данъци и такси за паркиране в района на адреса.
6
5
 
21
 
! Отговори
Край преди 2 години
инфраструктората и градоустройството на София е за 1/3 от сегашните коли. Няма как да има нормално движение в град в който всяко човече е горд собственик на возило. В момента се движим със средна скорост под 15 км/час. Въпрос на 2-3 години е да се спре движението в София. Ама нищо важното е всеки да има кола. Па била и за 500 лв. пушеща ръждива душегубка.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4, принципен е въпросът. По Симеоновско не можеш да направиш едно нормално и спокойно спускане или прибиране - винаги има паники, засичане и неадекватници - и това е заради левите завои.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3, че кой те кара там да живееш???
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде направо да сложат светофар на всяка пряка на Симеоновско а ? И да се влачим по 1 час по тоя умрял булевард. Просто трябва да се забранят левите завои по целия булевард и проблемите са решени.
2
2
 
18
 
! Отговори
Хазарта преди 2 години
Селото се указа, точно у града
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турбо селяците с джиповете ще се избият помежду си.