Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?

Беше на публично място, където всеки би трябвало да е защитен, обясни свидетел
2 дек 2021 10:03, Петя Славова
296
Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?
Снимка: БГНЕС

Жена без предпазна маска бе арестувана в метрото. Зрелищното й задържане бе заснето от друга пътничка Весела Веселинова. Случаят става към 11:00 ч. в сряда на метростанция "Красно село". Във видеото се вижда, че задържаната е викала за помощ и е протестирала срещу поведението на органите на реда.

Според МВР задържането се наложило, защото жената не се подчинила на полицейско разпореждане.

Веселинова е успяла да говори и със задържаната по телефона. " Жената се свърза с мен, по-добре беше тя да разкаже какъв е проблема." По думите й, тя не искала да говори, защото цялото й семейство много са се притеснили. "Разказа ми, че на излизане от метрото е свалила маската си. Била е със слушалки. Полицай се е опитал нещо да й каже и първоначално тя не го е чула", обясни пред Нова тв Весела Веселинова.

"Тогава полицаите започнали да й пишат акт. По нейните думи, единият полицай и казал: "Сега ще видиш как се спазва закона, ще те науча", нещо такова. Тогава се е стигнало до повишаване на тон", обяснява случилото се Веселинова.

"Пред мен жената се опита да се изплъзне, те се опитаха да й сложат белезници. Тя им каза: "Написахте ми акт, какво повече искате". Тя ми каза, че са се опитали да я вкарат в стаичката, където няма камери, но тя е отказала да влезе. Твърди, че полицаите са я обиждали", допълни още Весела Веселинова.

Жената е задържана за кратко и после е пусната. По нейни думи е била обиждана от полицаите. "Беше странно. Имаше двама полицаи и една жена, която се бори. След като е написан акт, имаше неуважение към човешкото достойнство. Не знаем как са били нещата преди да снимам, но това беше на публично пространство, където всеки би трябвало да се чувства защитен", допълни Веселинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
16
 
7
 
! Отговори
? преди 2 години
Защо чак сега почна полицията да работи?
234
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако е чужденка и не разбира български - какво разстрел ли? С извинение на тези които са изключение, но останалите съвсем са подивяли!
233
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не избрахте Възраждане?
232
9
 
40
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Генерална репетиция преди въвеждането на задължителна ваксинация! Тогава боя, репресиите и полицейщината ще са ежедневие! Решението е само едно- тотален бойкот на фашизоидните и абсолютно безсмислени от медицинска гледна точка мерки! Ако всички граждани в метрото бяха без маски, щяха ли две ченгета да арестуват всичките и да ги бият?
231
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"не се подчиняваш на полицейско разпореждане , арестуват те . кое не е ясно на тая възмутена дето снимала" - Че 2-*** дебелака, вдигат гири на 60 килограмова женица.
230
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 242 - И аз съм имал подобен проблем. Закъснявах за работа и виждам меторто, как идва, ама съм далеч. Нямаше много хора и започвам да бега. Направо паля шушона и бегам-бегам беегааам, колкото мога. И некъф изкача и нещо вика, ама аз му правя, да се махне, че бързам, и не го чувам, щот си дъня на Борис Дали новата песничка и оня не се маха, и кат му влязнох с ендо рамо, изфърча. И си заминах. После се оказа, че ил некъф следовател, *** боли *** ... избегах от българия.
229
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 242 - Вярваш или не, в САЩ нямат право да ти се "скарат", а всяка година стотици полицаи си губят работта, поради "скарване".
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 238 - От 2002-а, поти всички страни в ЕС, както и кандидатките им, значително промениха определенеито, законите и наказанията за "клевета", защото общо взето, разни богаташи позлваха всяка обида или критицизъм, за да съдят всеки, който нямаше пари за адвокат. Така че, не, няма да я съдят за клевета, освен ако не заведе дело срещу тях сясното съзнание, че лъже.
227
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамата е опитала да бяга от полицията след като се направила на ударена че не ги чува. И се е обадила че са и се скарали. В сащ щеше да е куршуми. Просто и липсва възпитанието
226
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До само така - Демек, да скаат и да тормозят всички?
225
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирус с който се разправят полицаи, бреййй голяма заплаха ще да е този вирус
224
3
 
36
 
! Отговори
До само така преди 2 години
Проблемът е, че полицията скача само на жени и деца. Страх ги е от истинските престъпнци, страх ги е от ромите, страх ги е от всеки над 60 кила. Нужна е реформа в полицията, но не се намира кой да я проведе.
223
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пише ще жената твърдяла че полицаите я обиждали. Доколото разбирам всичко е станало на открито и има запис. В Германия при всички положение би се проело разследване и ако се окаже, че обиди няма, то я чака дело за клевета. В нормалните държави много внимават за подобни вменявания, особено към служтели на реда, които са много застрашени от клевета.
222
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До фена на всякакви античовешки мерки и действия: пий си хапчетата, едно от 100-те които взимаш!
221
1
 
10
 
! Отговори
Док преди 2 години
И една мъдрост(аз не съм автора): Справедливостта е съвпадението на законите - естествения (съвестта), Божия (десетте заповеди и Евангелието) и човешкия (Конституцията и т.н.). Ако тези закони не се в съгласие, дори само на ниво общи принципи, тогава няма справедливост. Всеки от тук нататък да си прецени сам за себе си.
220
0
 
18
 
! Отговори
Док преди 2 години
По-долу някой пита дали ще се държим така с полицай в друга държава, ми не, няма да се държим така, но причината е съвсееем различна. За справка, всеки който е излизал поне веднъж от границите на БГ да си спомни как са изглеждали полицаите там и как изглеждат(и се държат тук). Вида им и подхода им(на полицаите) си има реципрочна реакция. Начина по който ще подходи един английски полицай няма абсолютно нищо общо с нашите тумбаци. И риторично да попитам, ако не беше жена, а беше ром? А?
219
19
 
12
 
! Отговори
това е ! преди 2 години
нарушаваш закона за маските глобяват те , не се подчиняваш на полицейско разпореждане , арестуват те . кое не е ясно на тая възмутена дето снимала ? а това че били я обиждали и тра ла ла е дежурното оправдание на всички такива .
218
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За подобни глyпости изобщо не трябва да се създават такива конфликти.
217
3
 
24
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
След СОЦ-а Ви се даде възмопжност да заживеете нормално , свобода да говорите , пътувате , да правите бизнес , НО както повечето неща превърнахте това в ИЗРОДЕНА АНАРХИЯ , нямаща НИЩО общо а демокрацията ! Другите забравиха за прехода , съвзеха се и поеха правилният път - Ние още се въргаляме в калта на татрикатлъка , наглостта , простащината и безотговорността ! Ще се научим на всичко , дори и да спираме на светофари , пешеходни пътеки , но ще е по много труден и болезнен начин защото сме НИЕ !
216
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВТ-то е разграден двор откакто го пое многоимотен пияница